Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Vysvětlím. Co má společného Břeclav s Nedakonicemi? Celá Břeclav má střídavinu 25 kV / 50 Hz, kdežto Nedakonice jenom půlku. Polovina Nedakonic má stejnou napěťovou soustavu jako Břeclav.
Nějak jsem nepochopil tohle srovnání. Správná odpověď asi bude "vůbec nic". To co Pepa odpověděl, to je odpověď, jako že v obou stanicích mají koleje a jezdí tam vlaky. Nebo, že tam budou stejné odpadkové koše podobně jako v dalších stovkách nádražích kolem :)
Nedakonice jsou styková stanice, kde je dělení uprostřed peronů stejně jako v Kutné Hoře. Břeclav stykovou stanicí dvou napěťových soustav není. Když už děláte test znalostí z tratí, tak vymýšlejte otázky, které mají hlavu a patu. Ale na to založte jiné samostatné vlákno, ať tady Martinovi neděláme smetí. Tratí v MSTS máme hodně, tak do toho. :)

Když shrnu poslední příspěvky,tak jsme nedočkaví a přitom těšení má takové kouzlo. Martinovi gratulujeme a přitom by jsme měli spíš děkovat. Gratulovat můžeme hlavně sami sobě, protože mám pocit,že nejlepší stavitelé, modeláři i skinaři pracují na tratích bývalých ČSD. Co mě ale mrzí,že se s největší pravděpodobností nedožiju 50.narozenin téhle tratě. Úplně to vidím,jak se Martin omlouvá, že žádná aktualizace nebude,protože všechny tratě má hotové v aktualním kabátě. Že chtěl dodělat VRT, ale nemůže. Opět byly zastaveny dokončovací práce na tunelu Cecilka pod Brnem,protože se krtci prohrabali betonem primárního i sekundárního ostění a komise zjišťuje,zda za to může projektant zhotovitel nebo jen kvalitní drápky podzemního hmyzožravce.

Já se taky možná nedožiju 50. narozenin tratě 321, ale jsem pevně přesvědčen, že mí synové a vnoučata budou ve stavbě horlivě pokračovat ještě mnoho dalších desítek let :D

Zbyněk: Uzavřel bych OT tím, že jsem skutečně měl na mysli Nedakonice se střídavinou na břeclavském zhlaví, a stejnosměrem na přerovském. To byla ona "důležitá" věc s Břeclaví společná a na druhou stranu nespolečná, protože koše a koleje mají i v Břeclavi, zatímco stejnosměr ne. Takže pro fíru je v Nedakonicích nejdůležitější přepnout soustavu. Koš ho nezajímá a koleje ne více a ne méně, než v Břeclavi.;)

Díky za vysvětlení, ale stále nechápu. To je podobná otázka jako se dává v televizi o ceny, jako občas u večeře jsem nucen vnímat Prostřeno, čekajíc na Zprávy. Otázky takové, aby je zvládlo i IQ tykve.
Jo, kdyby jsi formuloval otázku tak, že co mají tyto stanice společného a které stanice mají co zásadního společného a bylo by tam Benešov, Kutná Hora, Nezamyslice a Nedakonice. Ale i tohle by zvládl spárovat snad každý člen tohoto fóra.

A co má společného např. Benešov s Kutnou Horu? :D
Všechny stanice mají společné, že se tady mění napěťová soustava ze stejnosměrné 3kV na střídavou 25kV/50Hz.
Benešov a Nezamyslice mají dělení za stanicí na širé trati a Nedakonice s Kutnou Horou mají dělení uprostřed stanice.

Nechápu, co bylo na této otázce tak těžkého :)

Teda Martine, poznal jsem na fotkách most za Mokropsama. Na jiném obrázku nahoře na skále je myslím obec Tetín, kterou já ignoroval. Ale kde je ten kamenný nadjezd, netuším. Ale podle okolí bych opět tipoval před Berounem, jen jestli tam nemá být jiný nadjezd. Videa mám doma. Já jsem právě na soustředění v Ostravě (fidli fidli), tak se nepodívám. Ale že máš ty fotky v opačném pořadí, aby jsi zmátl nepřítele. :)

Jo ten mostek tam je, přesněji mezi Srbskem a hr. Tetín. Je to tam ale v reálu dosti takové nepřehledné, oblouk, most, stromy. Nic moc na jízdu :)

Ve skutečnosti má ten mostek vypadat trochu jinak, neměl by být celý kamenný, což mi nějak uniklo, nevím proč jsem si byl jistý tím, že je kamenný...
Ale to je jenom prkotina, do příští aktualizace model mostu vyměním.

...Tebe je těžké zmást, Zbyňku :D

Ten screen je z úplně první verze Tratě 321, jen na ukázku, jak vypadala Ostrava kdysi a jak vypadá dnes.
Když na něj koukám, nevím jestli mám brečet, nebo se smát :eek:

No počkej tos neřekl, já čekám s Nexem s EXROU jen na upravu z Přerau do Bohuminau, takže to můžu klidně dodělat na staré verzi? Dva roky se nic neuděje na dnešním Ostravsku?

Back
Nahoře