Aktualizace bude zveřejněna 1.4., jak už jsem psal, ale jelikož v následujících dnech nebudu mít moc času, tak už teď napíšu, co bude obsahovat:
- Dokončená krajina mezi Prahou a Berounem.
Deterio vytvořil dostihovou dráhu v Chuchli, Miran vytvořil měnírnu v Karlštejně, Mates vytvořil model nádraží v Berouně a skály kolem Berouna, Motorák vytvořil modely stanic Srbsko, Karlštejn, Zadní Třebaň, Dobřichovice, Černošice, Černošice-Mokropsy a hradla v celem tomto úseku.
Další modeláři vytvořili hrad Karlštejn, zastávku Všenory a most přes Berounku u Černošic, nevím ale, kteří to byli.

Sloupy trakčního vedení v tomto úseku jsou od Mirana.
- Nově postavený úsek z Berouna do Hořovic.
Tento úsek mi připadá nějak moc náročný na počítač, ale netuším proč, nic moc zvláštního tam není...
Model nádražní budovy v Hořovicích vytvořil Pikku.
- Celý úsek mezi Přerovem a Ostravou-Svinovem byl úplně zbourán (včetně kolejiště) a postaven znovu.
Mates vytvořil zastřešení peronů v Přerově a nádražní budovy, budovy a perony v Hranicích na Moravě.
Kvůli přestavbě tohoto úseku se posunula poloha výhybny Polanky nad Odrou, trať od výhybny směr Ostrava-Vítkovice ale zůstala v původní stopě, proto za výhybnou vzniklo fiktivní provizorní napojení nově postavené výhybny a staré tratě směr Ostrava-Vítkovice. Až se bude předělávat Ostravsko, toto provizorní napojení zmizí.
- Na všech úsecích v ČR byly umístěny pendolinové značky "NS" a celkově upraveny rychlostní značky pro pendolino + umístění nových rychlostních předvěstí pro snížení rychlosti o 10 km/h.
Značky "NS" vytvořil Deterio.
- Na všech úsecích v ČR byly nově umístěny návěstní značky "Hlavní návěstidlo sloučeno s předvěstí".
Tyto značky také vytvořil Deterio.
- Na všech hlavních úsecích v ČR a na úseku Žilina - Košice v SK byly udělány estetické úpravy - nové typy stromů, kytičky, modely obilí a kukuřice na polích, stožáry VVN, odstavené vozy na vedlejších kolejích apod.
Časem budou tyto úpravy i na dalších úsecích.
- Mezi Čadcou a Žilinou byly upraveny rychlostníky.
- Před Turanami doplněn terčík označující poslední autoblok.
- Úsek z Vrútek do Varína byl zmodernizován.
V okolí Vrútek přibylo několik nových dálničních mostů, které vymodeloval Mates.
Modely těchto mostů ještě nemají finální podobu, protože ani ve skutečnosti ještě nejsou úplně dokončené, takže časem se jejich vzhled pravděpodobně trochu změní (jiný odstín betonu, jiná barva zábradlí atd.).
- V Ústí nad Labem byly upraveny perony a některé návěstidla.
- Opraveny létající baráčky v Pečkách a Poříčanech.
- Na všech úsecích v ČR byly upraveny návěsti pro elektrický provoz.
Nové typy těchto návěstí vytvořil Michal Tuček.
V Praze směrem z Holešovic do Libně jsem jedny návěsti zapomněl odstranit, opravím do příští aktualizace.
- Mezi Prahou hl.n. a Smíchovem jsou nově rozmístěné návěstidla a při jízdě nad Vltavou je vidět panorama Hradčan, které vytvořil Aleš Sláma.
- Z Prahy bylo odstraněno několik jezdících tramvají, které způsobovaly nežádoucí vizuální efekty.
- Mezi Prahou a Ústím nad Labem byly doplněny sklonovníky.
- Ve stanici Spišské Vlachy jsou nové koridorové koleje a nové perony.
- Před Popradem byla doplněna předvěst pro rychlost 80 km/h.
- V Kysaku byly vyměněny všechny návěstidla, rychlost přes výhybky se zvýšila ze 40 km/h na 50 km/h.
- Byl upraven propadlý terén kolem točny v Olomouci.
- V Košicích je nové originálně vymodelované sídliště, model vytvořil Robo.
- Byly upraveny odjezdové návěstidla z Prahy Vršovic, aby bylo možné odjet směrem do depa.
- Opraveno chybné označení nástupišť v Kralupech nad Vltavou.
- Oprava několika návěstidel v Břeclavi.
- Odstraněna předvěst pro rychlost 40 km/h v Břeclavi.
- Do silničního provozu byla přidána spousta dalších vozidel.
- Před Kolínem doplněn terčík označující poslední autoblok.
- Hlášení staničního rozhlasu přibylo ve stanicích Beroun, Zdice a Hořovice.
- V Kadani-Prunéřově je nový model nádraží a podchodů na peronech, autorem je Mates.
- Na mnoha místech byly upraveny měnírny, úpravu provedl Miran.
- Udělal jsem velké pročištění Tratě 321 a vymazal jsem všechny nepotřebné modely, celkem bylo z tratě odstraněno cca 800 MB.
Je možné, že jsem v této úklidové činnosti mohl omylem vymazat i něco, co jsem mazat neměl, takže pokud by se komukoliv objevila nějaká chybová hláška o chybějících souborech, okamžitě mě informujte.
Kdyby těchto nedostatků bylo více, můžu vydat opravnou aktualizaci.
- Tato aktualizace obsahuje i opravené aktivity, které jsou zasílány na DVD, pokud je nechcete, odstraňte z nainstalované aktualizace složky Activities, Paths, Services a Consists.
Děkuji všem modelářům, kteří se na této aktualizaci podíleli, také děkuji Ďasíkovi za úpravu internetových stránek a Jefferovi za úpravu map.