Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Chcem sa opýtať či sa neuvažuje aj smer na Trebišov,Banovce nad Ondavou popripade až do Humenného?

Nestačila by ti táto ? Je to celý východ a je to menšie než ostatné trate - netrvá večnosť načítanie.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím pánové,
já i Zbyněk stavíme úsek mezi Studénkou a Mošnovem a potřebovali bychom od nějakého modeláře vymodelovat železniční terminál v Mošnově a silniční viadukt před Mošnovem, v MSTS se to nedá poskládat z žádných "náhražek", jediná možnost je vytvořit originální modely.
Takže tímto bych chtěl i za Zbyňka požádat kohokoliv, kdo by se toho mohl ujmout, potřebné materiály (fotky a rozměry) dodám, napište mi když tak e-mail a domluvíme se.
Předem děkujeme za ochotu.

Ukázka silničního viaduktu:
viadukt.jpg

A ukázka terminálu:
mosnov1.jpg

mosnov2.jpg

Ahoj Martine,

na FB sem objevil fotky z budování úseku Břeclav - Vídeň a v souvislosti s tím mě napadlo, zda a jak moc to je (ne)reálné i pro úseky:
Břeclav - Znojmo - Retz - Vídeň
České Budějovice
- České Velenice - Vídeň
Bratislava
- Vídeň

Ačkoliv chápu, že priority a čas jsou poněkud někde jinde, budu rád za jakoukoli odpověď.

Reálne to vyzerá tak že najlepšie riešenie sú české trate pretože k tým slovenským sa neviem dopátrať k veciam čo Martin potrebuje na stavbu. (traťové pomery a pod.) Takže nemá dovod Vieden žahať na Bratislavu, aj ked prečo nie cez spodok konkrétne cez Parndorf ale tam ešte ani z daleka nie sme :) haluz by to bola pri Wien Hbf :)

Zdravím,
poprosil bych Martina nebo pro něj zatím "tajně" tvořící modeláře objektů, aby mi nahlásili objekty, které tvoří s použitím mnou nabízených fotografií.
Pravda, zní to z mé strany poněkud direktivně až přidrzle, ale ozval se mi modelář s žádostí o zaslání fotografií objektů a tak bych rád věděl, co se již pro úsek Prosenice-Bohumín tvoří či vytvořilo ať nevznikají stejné objekty. Pro mě to je pak také práce navíc se stříháním videí pro modeláře.

I když, možná bych se měl optat přímo - je již něco vymodelováno například pro Studénku, Hladké Životice či Jistebník ?

David

Ahoj Martine,

na FB sem objevil fotky z budování úseku Břeclav - Vídeň a v souvislosti s tím mě napadlo, zda a jak moc to je (ne)reálné i pro úseky:
Břeclav - Znojmo - Retz - Vídeň
České Budějovice
- České Velenice - Vídeň
Bratislava
- Vídeň

Ačkoliv chápu, že priority a čas jsou poněkud někde jinde, budu rád za jakoukoli odpověď.

Ahoj, ani jeden z těchto úseků stavět nebudu, z Břeclavi do Vídně mi to úplně stačilo...
Nikdy jsem u počítače tak neusínal, jako při testovacích jízdách mezi Vídní a Břeclaví :confused:

Já se teď setkal při tvorbě aktivity Děčín - Bad Schandau, kdy jedu na blok za osobákem, že na německé straně se návěstidla chovají dost podivně a bez traťového monitoru, který mi ukazuje i skrytá návěstidla jsem párkrát profrčel červenou, která byla jen na TM a tím pádem ukončení aktivity. Musel jsem to ošéfovat hláškami.

Ano, německá a rakouská strana pouze s TM, jinak se stane, že projedeš návěstidlo, které není vidět. Ještě, že v OR ti maximálně zasáhne rychlobrzda, jako ve skutečnosti a né vyhazov ze hry.

V Rakousku problémy nebudou, Deterio vymodeloval kompletně všechny rakouské návěstidla a při testovacích jízdách fungují bezchybně.
Nevím jak je to v Rakousku teď, ale po vydání aktualizace můžete v klidu jezdit i bez TM. V německu je to horší, tam jsem rád, že se vůbec nějaké návěstidla podařilo osadit, žádné změny se s nimi udělat nedají.

Martine, když se tu teď vyskytuješ a jsi svolný odpovídat na dotazy, zajímalo by mě, jestli se blíží úprava Ústí nad Orlicí, nebo to tam bude stále rozkopané. Dík za info.

Zrovna včera jsem byl nafotit stanici Ústí nad Orlicí, rád bych ji předělal, ale nejdříve se musí najít nějaký modelář, který vymodeluje tu novou estakádu, bez ní to nepůjde...
Takže pokud se někdo najde a vytvoří model estakády (fotky dodám), okamžitě se pustím do předělání celé stanice.

DSC03115.JPG
DSC03119.JPG

Já se teď setkal při tvorbě aktivity Děčín - Bad Schandau, kdy jedu na blok za osobákem, že na německé straně se návěstidla chovají dost podivně a bez traťového monitoru, který mi ukazuje i skrytá návěstidla jsem párkrát profrčel červenou, která byla jen na TM a tím pádem ukončení aktivity. Musel jsem to ošéfovat hláškami.
No a jsme doma. Já to v aktivitě taky ošetřil hláškou při přechodu do Německa se zapnutím TM a s nejvyšší obezřetností a ukládat.

Martin mě pověřil otestováním nově postaveného úseku mezi Vrútkami a Zvolenem a zároveň mi dovolil umístit sem nějaké obrázky z testovací jízdy.

EC 222 DETVAN odjíždí ze Zvolena směrem do Prahy.
01.jpg

Zastávka Zvolen město.
02.jpg

Stanice Sliač - Kúpele.
03.jpg

Zastávka Hronsek.
04.jpg

Stanice Vlkanová.
05.jpg

Zastávka Radvaň, v pozadí paneláky Banské Bystrice.
06.jpg

Odjezd z Banské Bystrice.
07.jpg

Před námi je první tunel.
08.jpg

Stanice Kostiviarska.
09.jpg

Kostiviarsky viadukt.
10.jpg

Back
Nahoře