Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Bez traffic to nepadá, bylo to laborování, dneska mi to spadlo v Košicích s jednou hláškou selhání a pak v pohodě, dokonce jsem jel v kuse až do Ružomberoku. :-) Jinak ale nejde stavět na tom, že se budou dělat aktivity bez traffic, to je totální železniční unreal. :-) K tomu RJ, ono je nanic, že tím trať navíc pominu li kujus, zařadíš do velice omezného období, kdy tam začal RJ zajíždět. Navíc ty Gorily taky MSTS pěkně zatěžují, fakt jsem musel osazovat povětšinou Košice lowpoly, ale jeden pád se dá přežít.
Dan

Já mam v tom úseku 2 aktivity, zatím jen v šupliku, doufám, že tam jsou. Jinak Dane, kolik tam máš trafiku. Te něco podobného jako s Brnem. Já mam celkem plné Brno a odjedu to skrz. I Košice mam v osobním plné a asi 2 náklady a také celkem v pohodě.

Dane, to je jedno, že je to unreal, je to jen hra. Osobně by se mi líbilo traffic úplně zrušit, aktivity jakbysmet, a do každé stanice umístit alespoň jednu RJ soupravu. A druhým krokem by mohlo třeba být úplné vymazání všech vozidel, která nejsou součástí RJ, z veřejného trainsetu.

Já mam v tom úseku 2 aktivity, zatím jen v šupliku, doufám, že tam jsou. Jinak Dane, kolik tam máš trafiku. Te něco podobného jako s Brnem. Já mam celkem plné Brno a odjedu to skrz. I Košice mam v osobním plné a asi 2 náklady a také celkem v pohodě.
Vajíždím tam z koleje kde by mělo být depo, projíždím nádraží, najedi na vozy R440 a jedu dměr Žilina. Traffic tam není moc, jinak to Brno padalo už vím proč, proberem, až se stavíš. :-) Tento týden to nějak neklaplo a zítra odjíždím směr Ostrava.

A ještě bych se chtěl zeptat aktivitářů, tvoří se i nějaké aktivity mezi Púchovem a Bratislavou, nebo se tam budou tvořit, až bude hotová krajina?
Tak ja osobne si sem tam zajazdím aj keď len voľnú jazdu na tej šírej pláni z BA do Trenčína som sa dostal ... :D Ďalej som sa nikdy nedostal ale tak určite je lepšia a živšia ta aktivita keď je aj krajina ako keď je len koľajovo postavený úsek. Ale ako to už býva vždy ak sa postaví nejaký nový úsek tak budú aktivity nejakú dobu tvorené len na ňom. Teda aspoň čo som u niektorých spozoroval .....Ja osobne sa priznám ja by som sprvoti spravil hneď nejaké rýchliky BA-ZA-KE :D

Chlapi nic ve zlém, ale snažím se komunikovat se stavitelem tratě a psát věcné připomínky na co narazím, ale za poslední týden je toto fórum tak zaj... příspěvky (dohady), že se tu za chvíli nedobere nikdo k ničemu... Asi tak, toť můj názor.

Ahoj Martine, ono nejde ani tak o to, že se ti v Košicích líbí RegioJet, jde o to jaké statické modely na trať do stanic stavíš. Vím, že jsi psal, že chceš trať i pro volnou jízdu, budiž. K tomu už tady toho je psáno xxx příspěvků a nějak se shodlo, že se aspoň vyprázdní výtažné koleje a tak. Ale dávat vysoce polygonové vozy jako statický model a k tomu mít v krajině baráčky na vzdálených kopcích, tak společná kombinace je cest do pekel. Proto jsem ti psal, že když chceš dávat na koleje vozy jako objekt, tak ať zvažuješ jaké. Jen tak na okraj. Jak dáváš ty easy, existují LowPoly třeba 8 vozů s uhlím jako jeden vagón, pak jsou i pěkné Zts a tak dál. U toho RegioJetu by bylo fajn, kdyby ti nějaký modelář (skinař) udělal z vozů RegioJetu LowPoly a třeba i se stmaveným interiérem, ono to stejně vypadá zajímavě, když ti odstavené vozy na koleji v nocí svítí. :-)
Dan

Navážu na Zbyňkův příspěvek, Martine uvažuješ o tom,že až se s tratí dostaneš do míst,kde pracuješ,uděláš tam něco jako "podpis" v podobě červeného kamionu a hromady,kterou jsi přesně v tom místě vysypal? Pokud ano,slibuju,že v tom místě vždy zahoukám,stejně jak na Zbzňkově trati houkám vždy,když projíždím Šakvicemi. (i když nevím jestli je to v Hustopečích slyšet)

Toto forum za posledni dva týdny kleslo na dno. Řešte prosim normalni veci a ne takove kraviny jako houkani u Sakvic. Nikoho to nezajima a akorat plevelite vlakno. Bych vam vsem rozdal bany za trolling. Mit za dva tydny dva vlakna po sedmi strankach blbosti naprosto odpovida o tom, ze se tady objevuji trollove

Martine, souhlasím s Danem, pokud to půjde tak RJ z Košic pryč, pokud ne tak prosím o LP modely. Hodně nám to pomůže. Dík ;-)

Ty LP modely nákladních vozů, o kterých píšeš Dane, se dají použít jen na vzdálenějších kolejích, kde je i používám.
Ale pokud jedu kolem LP vozů blíž, je to hrůza na pohled.

Víte pánové, kdyby mi MSTS v každé větší stanici kolaboval, tak ty statické vozy okamžitě všechny vyhážu, ale i já si občas zajedu náročnější aktivitu s hustým provozem (aktivity mi tvoří uživatel Baloro, který opravdu traffikem nešetří - dalo by se to i považovat za zátěžové testy Tratě 321) a vše jede jako po másle.
Samozřejmě při jízdě na dlouhou vzdálenost (Praha - Bohumín apod.) už nějaký ten kolaps nastat může, ale v kratších aktivitách neexistuje, aby mi MSTS kolaboval ve stanicích, kde je větší množství odstavených, nebo jedoucích vozidel.
Stačí k tomu alespoň trochu slušný počítač, vše mít správně nastavenené a problémy nebudou.
Nebudem tady teď řeřit, kdo má jaký počítač, já taky nemám žádné nové dělo, sestavoval jsem ho asi před třemi lety, uživatel Baloro ho má ještě o dost starší a ani jeden z nás problémy při jízdě v MSTS nemáme.
A kvůli někomu, kdo problémy má, já trať znehodnocoval nebudu a už o tom nebudeme dále mluvit, děkuji.

Meridiane, nevím jestli se to dá považovat za podpis, ale určitě až tam potom někdy vlakem pojedu, ať v reálu, nebo v MSTS, tak si řeknu "jo tuto příjezdovou cestu k plzeňskému portálu jsem pomáha dělal já" :)

Navážu na Zbyňkův příspěvek, Martine uvažuješ o tom,že až se s tratí dostaneš do míst,kde pracuješ,uděláš tam něco jako "podpis" v podobě červeného kamionu a hromady,kterou jsi přesně v tom místě vysypal? Pokud ano,slibuju,že v tom místě vždy zahoukám,stejně jak na Zbzňkově trati houkám vždy,když projíždím Šakvicemi. (i když nevím jestli je to v Hustopečích slyšet)
Bohužel to houkání v Šakvicích ke mě až domů slyšet není. V mých dobách na dráze jeden parťák mašinfíra mi povídá, že za pár dní má na vlóžo Hungárii a že až pojede přes Šakvice, tak mi s esem zahouká. Já tam měl někde "salutovat". Mě do toho tenkrát něco přišlo, tak jsem tam na kole nejel. Pak jsem šel do práce a hned to schytal, že jsem nebyl na značce. Prý tam houkali až výpravčí nechápala co se děje a já nikde. Ale je to hezké, když si někdo kolem jedoucí vzpomene.

Súhlasím s Martinom :) doba ide dopredu. Vyhádzať AMD procesory a upratať si PC. Správne nastaviť MSTS a všetko pojde ako ma.

Ahoj koukal jsem na fotky, nádhera, akorát tu trať bych asi nechal aktualizovanou jen do Rokycan, když tunel není. Ona se stejně letos začne rekonstruovat stanice Beroun. Jen se chci zeptat, jestli by šlo při vjezdu do stanice Spišská Nová Ves tam místo strojů v depu 122 tam dát 183, nebo 131.

Musíme toho Zbyňka ukecat na starou plzeňskou trať. :-) Obdivuji neskutečně Martina, jsem moc rád za to, že se konečně projedu v simulátoru po mé oblíbené trati. Ale tím víc se mi tak nějak u této trati víc než kde jinde, stýská po staré klasice, kdy se to celé valilo nejvíc kilčem, nikde žádný buldozer a betonová stěna, pivečko, koukat z okna, nasávat vůně krajů, stará Dýšina se skládkou uvnitř budky. Jo... mělo to něco do sebe. Nová doba je příliš sterilní. Nejen tratě, bohužel i lidé.

Trať do Plzně v rámci BP by byla určitě super, ale obávám se, že by byl problém s podklady :(. Představa jízdy třeba s Brněnským Drakem s Plzně do Brna :). V MSTS/OR se taky rád svezu po staré trati s nějakým vlakem, který už nejezdí, aktivity od Pepy z Nuslí nebo Alcaponeho jsou v tomhle super.

Ale směrem do Berouna také měl pokračovat projekt tratě 180, ne? Podle toho, co jsem četl, je databáze snad zachráněná, a jednou by bylo možné pokračovat....?

Někde jsem měl video ještě ze staré trati.
To mě Martin přivezl osobně. Zničeho nic se loni "zjevil" v mé prodejně, já jen zíral, kde se tady vzal. Měl nějakou vinařskou dovolenou. Takže úkoly do budoucna rozdělil. On novou trať a já starou. Už jen k tomu najít sílu a motivaci. Ještě jsem se ani nedíval, jestli k tomu mám někde podklady. Pokud ano, tak by to mohlo být reálné. Ale nejprve musím dořešit Beroun. Tam jsem se zasekl na velkém množství objektů na čtverec, nyní jsem na hraně únosnosti a přitom třetina čtverce je ještě holá. Bez spolupráce s Matesem tohle nerozlousknu. Mates mi to tam už v minulosti zkušebně sloučil, ale namíchal vše dohromady, jak to šlo popořadě v zápisech World. Včetně databázových silničních dílů. Proto je to nepoužitelné. Já dělám výběry na bloky, aby šlo v budoucnu editovat. Například jeden blok bude silniční estakáda, další skupiny finálně osazených TV, bloky osvětlení atd. Tyto výběry jsou na hodně hodin práce. Takže na to také musí být chuť a nálada. Za sebe, po aktualizaci neplánuji vůbec nic. Určitě budou dodělávky jako Dětmarovice, propojení přes Prostějov a Kroměříž i když nemotivuje žádný modelář těmito nádražími. Ale jako nový úsek trati je Plzeň výzva. Když BP, tak by to mělo P končit a ne B (Beroun) :)

Back
Nahoře