Modrý šíp M275.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Že by zase nejaká ponorka? Vidím lodný motor v strojovni a periskopy pre cestujúcich :lol: .

bob57_cz vyhrává...je to onééééé.....

nebulus: ale periskopy to asi nebudou ... to budou asi šnorchle a navíc ..... kdyby se to čudo potopilo, tak tam okamžitě nateče voda...vždyť to nemá ani stěny...:D

Kdyz reknu spravnou odpoved, co vyhraju ? :lol:

Tipuji, ze to muze byt
a) Ganz
b) Modre sipy
c ) Calm, Bam, Bnp

Ale citim, ze to budou modre sipy.

Čuril: c je kravina ako lusk. Ešte som nevidel nemotorový vozeň s motorom ...

Zdravím,
no nevím jistě,ale tipl bych si něco jako M 262. :?: :eek:

David

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,
máte recht,trošku mě zmátla ta strojovna.Tuším,že u 830-tek přepážka mezi strojvedoucím a motorem snad ani není. :?: A to už nepíši o tom,že Tax se většinou věnuje modelům jen po rok 1945 a to byly stroje M 262 asi ještě jen na papíře.Ale i přesto si myslím,že nějaký M 2xx to bude. :lol:

David

Po válce se na území ČSR pohybovaly asi 2, nebo 3 modely německých motorových vozů. V letech 1945/46 se dle nich dělaly u nás prototypy - viz: M262.001 je jedním z nich.
Také Královopolská se podílela na výrobě jednoho z prototypů, a já se domnívám, že TAX se rozhodl dělat právě ten. Řadové označení si z hlavy nepamatuji, ale až budu zítra u svého PC, kde mám agendu, mohl bych napsat originál německé označení + české.

Na M262 ten motor vypadá příliš vysoký... a tady je ještě k tomu usazen na rámu/podlaze vozu místo zapuštění..

Jednoznačně bych tipnul na něco ze serie modrých šípů .... M274 by to mohl být .... nehledě na to, že jej měl Tax rozdělaný ....

M262 to není. Já jsem pouze uvedl, že M262.001 je jedním z prototypů (z vzorů), který nakonec šel do seriové výroby. Podobné vozy (prototypy) ještě vyráběla Královopolská, ale do serie nešlo nic (což je škoda).
To, že se jedná o poválečný vůz, usuzuji z toho, že má polstrovaná sedadla, nikoli dřevěná. Z toho důvodu by to neměl býti předválečný model, neboť celopolstrovaná sedadla měl pouze Stříbrný šíp a Slovenská strela (a z těch to není ani jeden, a to ani náhodou)

Back
Nahoře