Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
Oni mají komplet repertoár jako parodii na slavné hity a tak nějak jsem je bral, že někoho to možná baví.
Ale jednou hostovali v nějakém pořadu ČT nebo Nova, už si to nepamatuji, ale tam si dovolili příliš. V nějaké parodii na píseň od J. Korna zpívali:
"má má má malého š****** "
A po víkendu v pondělí toho byly plné noviny.
A od té doby byl od nich klid. Až nyní po letech, když si po příchodu z práce pustím zprávy na ČT1, tak chytím ještě reklamu na jejich nové album "Už je to tady......." :D :D :D
Opět tuc tuc tuc ala automatický bubeník a podělejte se nejlepšími hity. A když zavoláte do deseti minut, dostanete k tomu nášup :D :D :D

Martens napsal:
No a to se pak divte, že tihleti tři strejcové se svým projektem Čechodecho trumfli v prodejnosti dokonce i Evu s Vaškem (a ta je sakra vysoká, když si důchodci neumí vypalovat CD). :D
Ahoj Martensi a všichni jež jste rozpoutali téma muzika v příspěvku od Davida. :D
To máš jedno, jestli Šašek a Sleva a nebo jiní jim podobní, když padla Železná opona, strašně jsem se těšil, že v rádiích dostanou šanci noví interpreti a člověk neuslyší dokola Helenku, Haničku a spoustu dalších...., kteří ani nemají své skladby, pouze vykradenou popinu ze zahraničí s českými texty. To je průser naší Pop Music, venku jsou alespoň originální, i když Pop neposlouchám. Ale když si pustím rádio F1, tak si připadám bohužel jako když jsem si pustil rádio v roce 1986.:( Jen doufám, že staré struktury postupně... a nastoupí nová generace lidí a s nimi i nová a originální seskupení.:D

Toť jen tak, k tématu, které mne poslední dobou fakt...

S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj Martensi a všichni jež jste rozpoutali téma muzika v příspěvku od Davida. :D
To máš jedno, jestli Šašek a Sleva a nebo jiní jim podobní, když padla Železná opona, strašně jsem se těšil, že v rádiích dostanou šanci noví interpreti a člověk neuslyší dokola Helenku, Haničku a spoustu dalších...., kteří ani nemají své skladby, pouze vykradenou popinu ze zahraničí s českými texty.
Jenže v té době se jak houby po dešti začaly objevovat různé rádoby hvězdy, které vykrádají tu vykradenou popinu dodnes. Celá generace "zpěváků" si vybudovala kariéru na slávě jiných.
Nezapomenu když jsem se bavil se spolužákem o tom, ve kterém roku nazpíval Olympic Želvu a v tom kolem prošla spolužačka a řekla - co blbnete?, Želvu přece nazpíval Muk. A to byl teprv začátek, dnes když už si pustím rádio, tak jedině Oldies radio. Proč poslouchat zmršené kopie kopií, když znám originál :cool:
No ale to už jsme úplně odbočili.

Jacek napsal:
Nezapomenu když jsem se bavil se spolužákem o tom, ve kterém roku nazpíval Olympic Želvu a v tom kolem prošla spolužačka a řekla - co blbnete?, Želvu přece nazpíval Muk.

A stejné je to i s písničkou Jede jede mašinka. Kdo ví, kdo to zpívá v originále?

Zdravím,
jak tak koukám,je to už na založení nového "hudebního" vlákna.;)
Vzhledem k tomu,že nemám poslechově nijak zvláště vyhraněný hudební styl /i když,pop mi dnes opravdu nic neříká/,docela mě mrzí případ nedávno zprzněného "Radia Hey" na Ostravsku. Donedávna to bylo pro mě jediné poslouchatelné radio,které vysílalo z Ostravy,Brna a Prahy. Jasně,reklamy bylo třeba překousnout,ale zbytečně se tam netlachalo,hrál se pohodový rock či songy jemu podobné a hlavně,člověk se v tématických pořadech něco nového o hudbě dozvěděl.Zhruba před dvěma roky se ale něco začalo dít a z éteru se začaly vytrácet zmíněné tématické pořady a přestávali být slyšet známé hlasy.Posléze bylo zrušeno ostravské studio a zůstalo jen to brněnské a pražské.Na Ostravsku tedy bylo slyšet to brněnské a už to nebylo to,co kdysi.V neděli se například vysílal pořad o vaření,který uváděl dle hlasu ostřílený rocker.:roll:
No a uběhlo pár měsíců a podle všeho došlo i na zrušení studia brněnského.Na "pražštinu" jsem si tedy zvykl také /každý samozřejmě mluví tak,jak mu zobák narostl :)/,ale aby pánové z Prahy vysílaného rádoby rockového radia po dvadvacáté hodině řešili téměř každý den problematiku erotogenních zón žen a jejich vzrušivost,to je podle mě už opravdu hodně ubohé.
Kurnik,to se už nenajde jediné "normální" radio hrající staré "fláky" bez zbytečného tlachání ???

David

David Hájek napsal:
...
Kurnik,to se už nenajde jediné "normální" radio hrající staré "fláky" bez zbytečného tlachání ???

Nájde sa, na Slovensku je to rádio Best, ale dá sa počúvať aj rádio Viva.
Hlavne rádio Best hrá muziku 60-tych, 70-tych aj 80-tycht rokov poväčšine v originálnej verzii, resp. ak je to nejaký tradicionál či pochádza to z iného obdobia, tak v tvare, ako to šlo do rádií v uvedených rokoch. Takže ak hrajú trebárs Locomotion, neškrieka tam Kylie Minoque, ale počuť tam The Chiffons tu alebo Little Evu tu :D
Ináč ďalší klasický oldies hit so železničnou tématikou je od Shocking Blues ( známa najmä skladbou Venus - počúvaj tu ) a volá sa Never Marry A Railroad Man - v preklade čosi ako Nevydávaj sa za železničiara počúvaj tu: :D
PS: Tá "cica" v Shocking Blues je maďarsko-rusko-nemecko-hollandská cigánočka, chúďa, pred pár rokmi umrela na rakovinu vo veku 59 rokov a dovtedy ešte furt spievala. Samozrejme, naše rádiá ju nehrali, načo aj, stačí škrekot Madonny alebo Britney Spears a im podobných

Mikulda napsal:
"A stejné je to i s písničkou Jede jede mašinka. Kdo ví, kdo to zpívá v originále?"

Nejsem si plně jist, ale tuším že je to skupina Semtex

Nazdar Taxi,
díky za odkazy. Krásně jsem si zavzpomínal na své ranné předprenatální dětství.;)
V každém případě to je /či spíše bylo/ jiné kafe,než které se "vaří" dnes.

David

mikulda napsal:
A stejné je to i s písničkou Jede jede mašinka. Kdo ví, kdo to zpívá v originále?
Ahoj,
žiju v tom, že to byl Semtex. Alespoň co se týká prvního vydání na hudebním nosiči (živák CD Semtex - Eklhaft). Navíc prvně jsem to slyšel ještě před tím od našeho kytaristy, který to odněkud z Plzeňska přitáhl. Ale tehdy, před zprofanováním, to byla bomba!

PS: Škoda, že se zde tento problém neřešil o tři dny dříve, hráli jsme v Dudincích na takovém festiválku, a Šprcka tam přivezl Hoptropáky - mohl jsem se ho zeptat!

David Hájek napsal:
Nazdar Taxi,
díky za odkazy. Krásně jsem si zavzpomínal na své ranné předprenatální dětství.;)
V každém případě to je /či spíše bylo/ jiné kafe,než které se "vaří" dnes.

David
Taxi, to je moje krevní skupina :)

Přihodím odkaz na podobné rádio, asi jediné oldies v ČR - http://www.oldiesradio.cz/
S tím jiným kafem.., tady je jeden starý flák, který se v jiné verzi dost často objevuje v TV ve filmech nebo znělkách -

doporučuji shlédnout práci bubeníka, chtěl bych vidět, který z těch dnešních hvězdných umělců by to zvládl :D

Rádio je od toho, aby člověk měl nějakou hudební kulisu, ale také aby se dozvěděl aktuální informace. Tohle splňuje jen rádio Impuls. Sice mě tam mnohdy rozčilují reklamy, tak přepínám na brněnské rádio Čas, kde sice pěkně hrají, ale pokec o ničem a zprávy téměř žádné, tak zase přelaďuji zpět na Impuls. Sice tam hrají stále dokola to samé a když ráno v práci zapínám rádio, tak mám pocit, že jsem večer vypnul magnetofon a ráno jsem jej ve stejném místě zapnul, ale dá se to poslouchat. :D
Pokud Vám jde jen o muziku své krve, tak žádné rádio, ale vlastní fonotéka CD nebo MP3.

V 80. letech v rádiu vyhrávali to samé jako dnes. U nás na jihu Moravy byla výhoda, že se kvalitně stereofonně chytalo Rakousko 3. Tak jsem doma nahrával o 106 a pak to nosil do práce na lokomotivu a vyhrávalo se. A zasmali jsme se když hráli typicky "české" hity, známé z našich rádií od umělců, které oslavujeme dodnes. Tak jsme si dělali srandu, jak zápaďáci "kopírují" naše hity. A ty naše umělce za to nenáviděli. A po třiceti letech nám tohle servírují stále dokola znovu. Také mám pocit, jako by už nikdo neuměl skládat nové věci, které by se staly opět hity. Tak si musíme vystačit s 80. tými lety. Podobné to je s filmovým průmyslem. Když byl v historii natočený nějaký pořádný hodnotný film, tak to bylo maximálně do roku 2000. Nyní je většinou ubohý příběh postavený na počítačových efektech.

Tom Kanka napsal:
přivezl Hoptropáky - mohl jsem se ho zeptat!
A to je mimo rock, metal, i to oldies a všechno další, co nepostrádá nápad a melodii, ať už to pochází z let 50. nebo 80. přesně moje krevní skupina. ;)

Jinak mi připadá, že naše hudební scéna je zprzněná od 70. let a ti samí Janečkové, Davidové, Štaidlové a Vágnerové stojí v zákulisí a oblbují nás stále dál. Jen vyměnili "nebubnujícího nezpěváka" Vávru a Muchovou za Sámera.
Doporučuji shlédnout toto:

Zdravím.
No, Roc n' Roll je základ, při výuce na bubny a vlastně v celkovým rockovým žánru. Ale ten rytmičák valí skvěle.:D Ono to nevypadá, ale když víš jak, tak to zahrát jde. Ale u tohoto:
to mám chuť zabalit a zůstat už jen u těch vláčků.:D:D:D:D Jo Mike Terrana není jen tak vyhlášen nejlepším světovým bicmanem.;)

Silnice není závodní dráha napsal:
Kolik kdo zvládne... Já obvykle přijdu tak o litr. :D
To je špatně! Lepší je mít po kšeftu nějaký ten litr navíc! ;)
Jinak, pánové za škopkama, nic ve zlém, ale spousta starých vyhraných a ostřílených pardálů to zahraje v pohodičce bez kapky potu, a s úsměvem na tváři. :cool:
Klasickým příkladem budiž nedávno zesnulý pan Vladimír Žižka - to byla klasická ukázka toho, že se dá brilantně bubnovat i bez použití větší síly!

Naposled editoval moderátor:
Jo, to já přeci moc dobře vím. Ale ne vždy to jde, třeba když je v místnosti 40°C a člověk tam sedí 3 hodiny, tak se zapotí, ať chce nebo ne. Dříve ze mě pot stříkal, postupem času jsem přišel na to, že vůbec nemusí.

Silnice není závodní dráha napsal:
....Dříve ze mě pot stříkal, postupem času jsem přišel na to, že vůbec nemusí.
Kéž by Vás byla většina! ;) Snad k tomu také jednou dospěje ten náš "Duracel"! :D

Back
Nahoře