Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
Hezký večer,
již hodně delší dobu hledám video, které jsem velice dávno viděl v televizi a zaznamenal si jej na VHS. Jednalo se o 3D animaci projektu Nové spojení. Pamatuji si na tehdejší dokonalou animaci této prezentace, ze které jsem byl naprosto unešen. Trochu jsem hledal na internetu a náhodou jsem ji našel na stránkách SŽDC... Je to vůbec možné, že už je víc než devět let staré? Nevíte náhodou někdo, jak dostat z VHS přes Scart do počítače obsah videokazety? Rád bych se podělil o své staré poklady. Hlavně projekty a velkolepé plány pro ČD, které se nikdy neuskutečnily... http://www.szdc.cz/pro-media/videogalerie/nove-spojeni.html

Zdravím.
Něco smutnějšího, ale taky realita, jak mizely hromadně parní mašinky, tak hold dochází i na ty starší elektrické.

Dan

Dobrý den vážení.

Měl bych prosbu. Sháním videa ze stanovišť lokomotiv, na kterých by byla patrná obsluha ovladacích prvků jak před jízdou tak během ni. Pokud byste někdo o něčem věděl, napište prosím odkaz sem nebo na mail.

Děkuji.

fíííííra napsal:
Měl bych prosbu. Sháním videa ze stanovišť lokomotiv, na kterých by byla patrná obsluha ovladacích prvků jak před jízdou tak během ni. Pokud byste někdo o něčem věděl, napište prosím odkaz sem nebo na mail.

Třeba tohle?

Na tytrubce toho je dost, stačí hledat.

Právě o to jde. Nic, nic a jak se to najednou zvrhne... Oba byli celkem dost vylekaní, není se čemu divit. Co myslíte, že to bylo za mašinu? 242?

Ono keď si pozrieš toho motorkára tak tam na ten vlak čakal. A zámerne pred ním prešiel. Mne toto spravil jeden s AlfaRomeom na priecestí v Ivánke pri Nitre. Rozdiel medzi mašinou a autom bol asi len nejakých 20 centimetrov. Som sa nestihol ani zľaknúť a trúbil som ako aj na tomto videu už len tak keď bolo po všetkom. Skôr sa nedalo.....
Len ja som vedel, že ho nemám a tak som ani nezastavil....

Naposled editoval moderátor:
Z komentov k tomuto videu: "Přejezd je u škrobárny v Batelově, "motorkář" byl můj tenkrát patnáctiletej bratránek. Nic se mu nestalo, jen se rozsekal hned po projetí. Jelikož tudy jel podruhý a motoku řídil asi popátý v životě, byl rád že jel a nesoustředil se na nic jinýho než na cestu před sebou."

Back
Nahoře