Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku

Nepřipomíná vám to rozjezd nějaké české jednotky? Je to řada 485 JR East na Uetské hlavní trati (270 km) mezi městy Akita a Nígata. Maximální rychlost 120 km/h (na rozchodu 1067 mm).

Dovolím si nabídnout zajímavý odkaz; železnice u nás natočena někdy v roce 1991. Nepříliš kvalitní záznam, o to zajímavější období. Už jsem úplně zapomněl, jak byly tehdy dlouhé osobní vlaky.

Já když vidím v čele vlaku řídící vůz, tak vždy si vzpomenu na svůj Pikovláček, když jsem takto sunul soupravu, vždy to někde vykolejilo.
Kurňa, ale proč vše nové musí jezdit do Práglu ? Tato jednotka by se hodila pro naše rychlíky Brno - Břeclav - Hodonín - Olomouc. Jižní Morava je poslední kraj, kde se na obnovu vozového parku kašle. Stejně jako za starých časů. Vše do Prahy, Bratislavy a Brno utřelo.
Ale dočkali jsme se na jmenované rychlíky alespoň řídícího vozu "Sysel" . Zbytek soupravy dále tvoří zmodernizované vozy B. Tak jsem tento zázrak techniky vyzkoušel. Ovládání dveří tlačítky, klimatizace, ale sedačky dost tvrdé. Podíval jsem se i na WC. Opět tlačítkové ovládání, posuvné oválné dveře, jako někam do SCIFI kosmické lodi. Vešel jsem, ale nevěděl jsem jak za sebou zavřít :) Pak se tak nějak stalo asi automaticky a objevil jsem nějaké tlačítko na zamčení dveří. Podařilo se mi i namačkat správný kód, abych se dostal ven. Jen pomyšlení, co by se stalo, kdyby nastal výpadek proudu.
Jinak ve voze informační rozhlas, ale co mne lezlo krkem je zvukový signál všech dveří. Být to zastávkový vlak, tak asi zešílím. Příště jsem si raději sedl do starého osvědčeného vozu B, kde byl božský klid od veškerého pípání. A ani mi nechyběl vlakový rozhlas, že příští stanice bude konečná Brno hlavní nádraží. :)

JÓÓ SYSEL TO JE VĚC = DOKONCE SE STALO, ŽE STROJVEDOUCÍ VOLAL MOBILEM DISPEČERA, ŽE JE ZAMČENEJ NA ZÁCHODĚ ( PRÁVĚ V SYSLU ) A NEMŮŽE VEN.

Pro porovnání s "kvalitou" defaultních tratí se můžete podívat na skutečnou trať Odakyu, jede se ve směru Hakote-Jumuno - Šinžuku.
Video z expresu Romancecar:

Pár informací o trati: Jedná se o příměstskou trať o rozchodu 1076 mm (kapský rozchod), s krátkým úsekem ve splítce s tratí normálního rozchodu. Napětí v troleji je 1500 V stejnosměrné. V závěrečném úseku jde o jednu z nejrušnějších tratí v Japonsku (Nejrušnější trať v Japonsku a na světě celkově je osmikolejka (vlastně čtyři dvoukolejky vedle sebe) v úseku Tokio - Šinagava. ). Cílová stanice Šinžuku je nejvytíženější osobní nádraží na světě a denně jím projdou 3 miliony lidí. Celá trať je soukromá ve vlastnictví společnosti Odakyu Railway.

VáclavS napsal:
Pro porovnání s "kvalitou" defaultních tratí se můžete podívat na skutečnou trať Odakyu, jede se ve směru Hakote-Jumuno - Šinžuku.
Souhlasím, vypadá to úplně jinak než default. Nemluvě o tom, že tuhle trať zuřivě přestavují a místy zakopávají pod zem, takže se bude lišit ještě víc :)

Back
Nahoře