Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
Kurnik, neni čááásu. V garaži mi mňauči Kocur, po robotě je třeba zajit do školky pro děcko, doma vysat koberce, pomyt nadobi a tak furt dokola. ;)
Ale po shlédnutí reportáže si ho opravdu udělám. Vedení mi tam prý nechá přivést onoho animátora a ten mi bude muset povyprávět a předvést vše přesně tak, co povídá a předvádí návštěvníkům s tím, že mu pak mám vše "závadné" vysvětlit.:oops: Průšvih je v tom, že tam nemohu přijít inkognito, protože mě všichni animátoři znají z videa, které jsem natáčel v rámci vysvětlování řízení stroje. Takže hoši, žádná sranda.:D

David

Davide, je vůbec ten pult stavěn pro takové tvrdé zacházení ? Tolik hodin práce na tom a pak ti to fakani můžou celé rozsypat :D

No, uvidíme.;) Howky byl svědkem toho, že při zapojování ovl. prvků za námi do kabiny přišel postarší pán a ptal se nás na to, co že to všechno je a nejvíce nám záviděl ty masivní brzdiče a kontroler. Ptali jsme se ho tedy proč a tak nám sdělil, že o kousek dál v hale zrovna opravuje letecký simulátor, na němž prý zase někdo ulomil jakýsi plastový díl pod knyplem. Onen pán byl/je zaměstnancem firmy vyrábějící právě letecké simulátory (jako laikovi mi to přošlo jako nějaká malá Cessna nebo Morava či co) a dle jeho slov nejsou holt jejich produkty stavěny na hrubé zacházení, které se ale dá v případě haly U6 očekávat. Při digitalizaci ovl.prvků jsem už s tím hned o začátku prací počítal, takže vše bylo řešeno poněkud "blbuvzdorněji" než věci pro pult bertí.
Dva týdny po začátku ostrého provozu stroje 452 013 je ale moc brzo na to hodnotit, zda zvolená řešení byla správná. Ve stejném duchu jsem si ale upravil i věci pro Bertu a zatím to vypadá na dobrou volbu.
Nedávno se sice stalo, že jsem nemohl mašinu nastartovat, ale problém nebyl v ovládacích prvcích pultu - v elektrickém okruhu motoru K6310DR odešla RAMka 1GB. Takovou závadu mi záviděli i hoši "motoráři" na motorové hale. :D

David

Jojo to video z U6 jsem viděl na FB a když jsem viděl jak to dítě brzdilo hmmmmm tak jsem si říkal jak dlouho jim to vydrží. Jinak Tak jak říká a tedy píše David tak to souhlasí ohledně toho pána :-) No snad žabí tlamička vydrží.

Sestavení nákladního vlaku a provoz ve stanici Otake (Honšú, Japonsko).

Okate je městečko 15 km od hranic Hirošimy na hlavní dvoukolejné trati Sanyo line, se silnou nákladní dopravou mezi Kjúšú a Honšú. Ve stanici se nachází 2 kontejnerové terminály. Na videu je zaznamenán postup od zprovoznění lokomotivy přes sestavení vlaku až do jeho odjezd. Ve videu jsou i záběry na čilý provoz v této stanici. Mimo čilé nákladní dopravy jezdí v tomto úseku zastávkové vlaky v intervalu 20 minut v obou směrech. Dálkové osobní vlaky po této trati nejezdí.

Doufám, že vám tímhle videem udělám větší radost, než videi z Německa.
Praha Radotín - Karlštejn. Jen je to trochu víc rozklepanější.

Dlouho jsem přemýtal, zdali to video sem dát. Teď jsem si na něho vzpomněl, tak ho sem šoupnu. Pokochejte se Jedničkovým Albatrosem 498.104 a... Kristínou Mečko. Nech sa páči. :D

Nemám nic proti vlečkám a taky bych raději viděl kamiony na kolejích (hlavně u tranzitní přepravy), ale je potřeba se podívat i na to, jak dneska funguje logistika skladového hospodářství, kdy se na skladech drží jen nezbytně nutné minimální množství zásob (např. na 2-3 dny výroby) a tyto jsou zásobovány kontinuálně - naložit a vypravit kamion od domu do domu je pak jednodušší, než náklad po trase 2x překládat a čekat 2-3 dny než mi dojede zásilka po kolejích (pokud to není přepravováno v kontejnerech).

Podobné je to i u spedičních firem DHL, PPL, FedEx a dalších, kde bych si třeba přepravu po železnici vzhledem k požadavkům na dobu doručení zásilky a k přepravovaným objemům mezi jednotlivými depy ani nedokázal představit - to by se prodražilo docela dost.

Tunelová přeložka je čerstvě v provozu. Jízda přeložkou Expresem Romancecar v opačném směru než posledně.

Back
Nahoře