Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
O mašinu tam vôbec nejde. Prečo by som mal čokoľvek živé zraziť keď nemusím. Naposledy som v ďaka dobrej súprave na EC131 (magnety) zachránil život jednej peknej srnke....Na rýchlobrzdu zo 120km/h sa drapli magnety a iba vďaka tomu sa jej podarilo tesne predomnou ujsť....Pri 40km/h som to vyrovnal a pokračoval.

E499_2002 napsal:
Pochopitelně, že zabrzdit. Zvláště, když vedu takovou krásnou mašinu.

Zato s ošklivou mašinou se tak moc brzdit nemusí?

Dem: Já zase jednu minulý týden srazil. Stála u koleje a protože byla poučená, tak se dívala doleva, jestli něco nejede. Já jel bohužel po nesprávné, ztlumil světla, houknul, ona otočila hlavu a pojď mi hop.

Náhodou nalezené překrásné video z úseku Kunčice pod Ondřejníkem a Frenštát pod Radhoštěm (1991), na které jsem narazil při hledání zelených pater v souvislosti s tímto videem.

Moc velká škoda jich.

Btjo byly dobré vozy. Pamatuji je ze 171. Jezdilo to nejčastěji 141+Da+1-2xBtjo, občas se podívaly až do Plzně nebo Protivína. Skončilo to někdy +-1998 přesunem pater do Ostravy. Dříve běžný pohled na obě obsazené koleje (na 11. koleji klasika do Plzně a na 13. koleji žabák do Berouna) u 1a nástupiště je již minulostí.

To muselo vypadat dobře v čele s Jedničkovou Bobinou. U nás se udržely ty jednotky do úplného konce. Který vůl je nechal sešrotovat netuším. To byla paráda, Brejlák v šedo-zeleném továrním nátěru a za ním dvě jednotky Btjo. Jedna jezdila málokdy. To byla paráda. Dokonce ta souprava jezdila i na Ostravici! Myslím, že se ale ta druhá souprava už nevešla na perony. :D Na spz.logout.cz jsou o nich hezké články.

Článek, fotky:

http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?id=1714
http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/4631-Deset-let-dozadu-u-koleji-2/

A zde jejich konec (někde měl více fotek, pak je najdu): http://labutak.webgarden.cz/rubriky/galerie/9-vlaky-cd

E499_2002 napsal:
To muselo vypadat dobře v čele s Jedničkovou Bobinou. ...

Zdravím,
mezi Bohumínem a Čadcou (Žilinou) se jezdívalo i s Bobinou "nulkovou". :oops: Jestli si dobře pamatuji, poprvé v životě jsem se na mašině (vyšlo to právě na Bobinu :cool:) svezl mezi Mosty u Jablunkova zastávkou a Mosty u Jablunkova. Bylo to v létě léta páně 1983 a za strojem byly řazeny právě "patrovky". I v pozdějších letech bylo řazení E 499.0 + 2 x Bpjo (Btjo) na dané trati běžným jevem, který postupně končil s příchodem let devadesátých.

David

Naposled editoval moderátor:
VáclavS napsal:
Btjo byly dobré vozy. Pamatuji je ze 171. Jezdilo to nejčastěji 141+Da+1-2xBtjo, občas se podívaly až do Plzně nebo Protivína. Skončilo to někdy +-1998 přesunem pater do Ostravy. Dříve běžný pohled na obě obsazené koleje (na 11. koleji klasika do Plzně a na 13. koleji žabák do Berouna) u 1a nástupiště je již minulostí.
Hodně byly používány na trati ze Smíchova do Berouna přes "hrbatou" kde to tahaly Bardotky, ale bez služebáku a jen jedno patro. Ráno taky jezdívaly soupravově do Nučic a a pak osobák na Smíchov. Jo a je pravda, že se podívaly i do Protivína, o Plzni nevím.

David Hájek napsal:
E499_2002 napsal:
To muselo vypadat dobře v čele s Jedničkovou Bobinou. ...

Zdravím,
mezi Bohumínem a Čadcou (Žilinou) se jezdívalo i s Bobinou "nulkovou".
V těch devadesátých létech jezdil i jeden pár vlaků s banánem a čtyřdílnými patry - odjížděl ze žiliny v cca 15:30 a byl to můj pravidelný spoj z kolejí domů do Ostravy.

Matýsek napsal:
Jo a je pravda, že se podívaly i do Protivína, o Plzni nevím.
Jo jo, tenhle spoj odjížděl v cca 0:30 z Protivína a svého času zajížděl až na Smíchov s tím, že vlaková četa tam měla odpočinek a vraceli se zpět s příjezdem do Protivína okolo 20 hodiny.

O pár let později už končil v Berouně a přeskakovalo se na rychlík z Plzně.

Matýsek napsal:
VáclavS napsal:
Hodně byly používány na trati ze Smíchova do Berouna přes "hrbatou" kde to tahaly Bardotky, ale bez služebáku a jen jedno patro. Ráno taky jezdívaly soupravově do Nučic a a pak osobák na Smíchov. Jo a je pravda, že se podívaly i do Protivína, o Plzni nevím.
O patrech na hrbaté vím (doma mám i vlaky na které jezdily), stejně tak zde jezdily Zdické M 296.1 (pozdeji 853). Oboje skončilo cca 1992 (v roce 1992 je fotka pater z Hlubočep) a já už pamatuji jen 830+Bix (cca od 1993/4). V té době se Hlubočepy už nepoužívaly a zarůstaly (místo St.II už tehdy byla zbořenina).

Já jsem jezdil od 80.roku jako vlakvedoucí na hlavním a tak jsme je měli v turnusu. Jen bych tě opravil ty 296/853 nebyly ze Zdic, tam měli jen 262/830 později předělané na 831, ale z depa Libeň.

Do Plzně patra jezdívala myslím na osobáku 7808/7813 jen o sobotách a nedělích nějaký ten GVD 1992/1993. Os 7813 jsme vozili na Smíchov a zpátky jsme tam přepřahali rychlík do K Varů.

To vozila Praha, myslím 7808/7813, a to bych si pamatoval. I když jsem v té době vozil rakety do Budějovic, tak jsme měli v turnusu ze Smíchova jednu hrbatou. Tu Plzeň jsem jezdil sice jen na vložák ale tu 7808/7813 jsem několikrát měl a nepamatuji se na to.

Nevím kterej vůl zrušil osobáky do Plzně. Ještě si pamatuju v GVD 1997/98 osobní vlak v 6:50 nebo 7:00 (přesný čas si nepamatuju), ale byl to osobák do Plzně a těch osobáků jezdilo několik a jeden z nich dokonce až do Domažlic. Jezdily na tom 363+5xBh a poslední vlak 7815 z Plzně jezdil až do Prahy na hlavas. Jinak to všechno bylo výchozí a končící na Smíchově.

Back
Nahoře