Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
Díval se včera někdo na film na ČT1 Mimořádná událost? Celkem by mne zajímalo, jak to tenkrát bylo v reálu. Udělali z toho dobrou komedii.
Ale že nikoho nenapadlo zatočit klikou ruční brzdy. Nevzpomínám si, jestli se tenkrát cestujícím podařilo vlak zastavit nebo se zastavil sám na protisvahu.
Ale ten viadukt máme i v MSTS. Tenkrát vymodeloval Deterio. Ale na té trati je větší sklon, to by byl jiný šupec, kdyby tam něco ujelo.

To je taková píčovina ve všech ohledech, že se na to koukat snad ani nedá. Možná tak k vaření guláše nebo při nějaké takové příležitosti to doma běželo. :)
V reálu se jednalo o RS1, kdy strojvedoucí nesprávnou manipulací vypnul vůz z brzdy a navíc ještě ručně odstřádal, takže nezbyly jakékoliv prostředky, jak to zastavit.
Viz: https://www.dicr.cz/mimoradne-udalo.../martinice-u-velkeho-mezirici-velke-mezirici-

...kdy byla "dráha dráhou"...
Díky, náhodou to na mě včera taky vyskočilo. Bylo to všechno na huntě, špinavé, bylo to rezaté od špalíků (to není výtka), strašlivě podinvestované (v dopravní kanceláři ve Dřísech měli na nástěnce plakát, kde stálo: Jsem na dně, konečně se mám od čeho odrazit) a přesto to byla nádhera a je to úžasná nostalgie.
Zejména ten proud rozmanitých nákladních souprav tažených šestikoláky, koukal jsem na ně o prázdninách celé dny ze silničního nadjezdu v Lipníku nad Bečvou. To už je 30 let.

Pokud zde někoho zajímají britské železnice, vyskočil na mě na YT zajímavý dokument o výrobě legendárních jednotek Inter City 125.

Back
Nahoře