Tohle přesně jsem zažil v reálu, jen ten oheň byl trochu větší.
Jedeme půlnoční zrychlený vlak z Hradce do Pardubic se zastávkou v Opatovicích. (na 451)
Vjíždíme do stanice, jdu k oknu, abych odbavil cestující a výpravčí na mě volá, že mi hoří střecha v posledním motoráku. Kouknu dozadu a skutečně, střecha v jednom plameni. Fíra honem vypnul hlavní vypínač a stáhnul sběrače a jen konstatoval, jak to hoří plamenem, to je s mašinou konec. Najednou bylo po ohni, jen byl cítit hrozný smrad a běžící vlakvedoucí ječela, že do jejího okna visí ohořelá ruka. Chlap pak doutnal podobně jako na tom videu. Jen jsme nevěděli, jak se na střechu mohl dostat, když cestou není žádný nadjezd. Jediná možnost byla, že vylezl po žebříku mezi vozy ještě v Hradci.
Ve vlaku bylo asi 5 cestujících, které výpravčí namačkal do šestikoláka na stanoviště, který jel do Pardubic strojově. Chlapa asi po několika hodinách uklidili, byl na něj škaredý pohled, jak místo loktu měl jen holé kosti. A všude kolem smrad spáleného masa. Mašina poškozená nebyla a po odbavení mrtvoly jsme jeli do Pardubic strojově. Pak jsme šli na druhé stanoviště a v místech kde byla mrtvola ze sedačky vstal nějaký chlap, který vše prospal, nevěděl kde je a nás pořádně vyděsil, protože vlak měl být prázdný. Vlakvedoucí všechny cestující vyhazovala. Tak jsme mu ukázali, kudy se dostane do stanice a šli si na zbývající půlhodinu lehnout, abychom pak pokračovali do Prahy.
Od té doby nám kolegové z práce dali přezdívku Grilovací parta.