Trať 228, 229

wolf069

Začátečník
Ahoj lidi,

pokouším se pustit do tratí JHMD, takže jestli chce někdo přispět nějaké fotky, videa nebo nějaké modely tak napište na email. wolf069@seznam.cz

Nějaké screeny bo nějaké preview? Nebo je to ve fázy otevření a seznámení s editorem. I přesto držím palce neboť já na Route editor nemám sílu. ;)

poison napsal:
Nějaké screeny bo nějaké preview? Nebo je to ve fázy otevření a seznámení s editorem. I přesto držím palce neboť já na Route editor nemám sílu. ;)

Zatím mám nádraží v Jindřichově hradci . . . . Vůbec nevím jak udělat splítku :(

wolf069 napsal:
poison napsal:

Zatím mám nádraží v Jindřichově hradci . . . . Vůbec nevím jak udělat splítku :(

Splítku najdeš v x_track. Přeji hodně štěstí.

poison napsal:
... neboť já na Route editor nemám sílu. ;)
Route editor není o síle, ale o vytrvalosti, trpělivosti, odříkání si jiných radovánek a když to vydržím rok, mohou být slušné výsledky. Ale za jakou cenu. Tím nechci nikoho odrazovat. Takovou práci může dělat například někdo, kdo má prostoje v práci. Všelijaké pohotovosti nebo hradlář v mezičase, než mu pojede nějaký vlak ..... :D Pokud stavím jenom doma ve volných chvilkách, tak pokud vydržím, jen dílčí výsledky přijdou až po mnoha letech.

Doplněk k 8171

Kolejové díly dvou rozchodů. Je to sada kolejí začínající písmenem "D"
Zatím jsem je nezkoušel a tak nic víc o nich nevím.

Ten editor mi dává zabrat . . . . za 3 dny cca 30hodin práce a jsem teprv u Lovětína . . . . Nemáte někdo nafocené depo Lovětín?

Zdravím, sem z JH, a fotek z okolí mám docela dost. Pokusím se to dát dohromady a poslat :)

Zdravím, taky jsem z JH a něco by se taky našlo, měl bych i pár videií z balmu na trať tak pokud by pomohli :) Bohužel halu v Lovětíně nemám :(

JHMD je dobrý nápad, jsem zvědavý nejen na to, ja kse podaří dotáhnout projekt do konce, ale taky, jak bude trať "úspěšná" resp. jestli si dokáže najít místo vedle ostatních tratí (i když vypustím BP a 321). Dohromady má 79 Km, na kterých budeš jezdit s TUčkama, které můžou max 40 km/h (traťové rychlosti na JHMD neznám) a párami. Na to, bych řekl, už je potřeba být nějaký fajnšmekr. Třeba taková JZD, krásná trať, ale všeobecně o ní není moc slyšet, s JHMD na tobě ještě bude ležet břímě reálné předlohy. Nakonec, pokud se podaří trať dostavět (a já doufám že ano), si nadšenci, které nebaví jen koridory, a rádi se proplazí Českou Kanadou ve volné jízdě a dále zbydou asi 3 druhy aktivit: 1. Parní vlaky 2. Osobní dieselové vlaky 3. Náklady a i když do toho dá aktivitář sebevíc usilí, nápadů a vytvoří pěkné aktivity (třeba jako na zmíněne JZD, ale na 48 Km, jednou prostě vyčerpáš možnosti) pak asi většinu lidí trať omrzí.
Tím vůbec nechci zrazovat od stavby tratě, naopak, budu první (když to stihnu :) ), kdo si jí stáhne, ale řekl bych že malé lokálky (např.: Čáslav - Třemošnice, taky moc hezky postavená trať, ale kdo jí dnes jezdí?) a úzké jsou jen pro úzký okruh lidí. I když to třeba změní fakt, že bude trať podle reálné předlohy.
Držím palce a budu se těšit :)

Beri, děkujeme za zhodnocení a budem doufat že tvůj příspěvek wolfa demotivoval co nejméně.

Já si teda, přiznám se, na Čáslav-Třemošnice rád zajezdím pořád :D

U JHMD bych ale, jako jihočech trávil dost času i roky po vydání. Já sám nemám na stavbu tratí dobrý PC, nervy a hlavně mozek :D :D :D.

Každopádní držím palce, ačkoliv poblíž JH nebydlím :) a mě nejbližší trať je Budějice - Gmünd.

S JHMD jsem měl tu čest pouze jednou ale musím říct, že je to nádherná trať.

Pevné nervy při stavbě přeje Fráňa.

Každý staví to co jej baví a nepřemýšlí, jestli se na jeho dílo bude těšit celý svět nebo jen pár nadšenců. Jsou i tací, kteří si staví jen tak pro sebe a nejbližší kamarády. Ale co každého začínajícího stavitele, který zde vypustil do éteru, že začíná stavět projekt té či oné trati, demotivovalo, myslím si, že to byla nutnost trpělivosti vydržet stovky hodin u editoru. Však jen stačí zalistovat ve vláknech zařazených pod tratěmi do MSTS, kolik procent projektů se dočkalo nějakého finálního stadia nebo alespoň zveřejnění nějaké pracovní verze mezi testery. Je to jen zlomek.
Já osobně doporučuji všem budoucím stavitelům o své práci veřejně mluvit a psát až potom, co už mají nějaký základ hotový a svůj vstup do aktivní komunity začnou představením alespoň obrázků z prací a všem ukáží, že na to mají. Já také tak před deseti lety začínal. Fórum tehdy nebylo a já napsal email s obrázky mých prací tehdejšímu prvnímu staviteli české tratě 024 PaV se žádostí o souhlas k použití jeho domečků do mého projektu. A jemu se mé fotky zalíbily, zveřejnil je na svých hojně navštěvovaných stránkách, kde představil můj projekt 250 a mě nezbylo už nic jiného, abych to dotáhnul do fáze ke zveřejnění, abych si neudělal ostudu. A pak se roztočilo kolo, které už nešlo zastavit a je z toho současná BP :D

Jistě že ano . . . Dokonce se mi přihlásilo i několik modelářů . . takže to docela jde . . . :D

Back
Nahoře