Route Editor & trainset

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku

Vrbam

Pomocník strojvedoucího
Asi tomu nasadím korunu, ale zjistil jsem, že Route Editor padá i díky bordelu v trainsetu. Protože pokud přejmenuju (přesunu) aktuální složku TRAINS a pustím RE tak je vše v pořádku, pokud to neudělám editor spadne. Sice je to nelogické, ale je to tak.

Přišel jsem na to náhodou, po aktualizaci trainsetu.

Edit Edie: Na žádost rozděleno. Původní diskuze zde.

Naposled editoval moderátor:
Mirku - ono to může mít více souvislostí - přehazované položky v eng souborech - nedávno se tu řešilo, že padal editor z důvodu, že položka Name u nějakého engu nebyla jako předposlední před Description.

Ozaj Kefalín, čo také si predstavujete pod pojmom bordel v trainsetu? Neřekl bych, že by to bylo zrovna to, že se adresáře modelů nejmenovaných autorů nejmenují zrovna cd_blablabla .....

Kdysi to tady i naznačoval Johnz - při zkoušení aplikace na hromadné nastavování parametrů v engu zjistil, že údajně MSTS vadí větší počet skinů v jedné složce ..... či to je ono, kdo ví ..... souvislost to mít může

P.S.: Tohle už s CR_310 nemá nic společného. Což takhle to dát někam bokem (není tím myšleno dát to do stoupy) a případně pokračovat v řešení tam?

Martens: Určitě z profesního programátorského života máš zkušenost, že logické chyby se nejhůře hledají. ;)

Ohledně počtu ENGů v jedné složce myslím, že JOHNZ došel k číslu 90. Omezení bohužel platí i pro CONy.

Jo, to je pravda - protože zcela logicky pravá příčina problému je zcela někde jinde, než jsou příznaky. ;)

Mimochodem - když jsi odstranil celou složku TRAINS - jak jsi došel k tomu že je příčinou právě bordel v trainsetu, když tam je ještě složka CONSISTS? (díky za Tvou poslední větu)

Zkoušel jsi dát třeba pryč jen ty consisty nebo jen trainset a znova ten RE spustit?

Bohužel nepomůže odstanit jen CONy. Navíc separací složky TRAINS mi pak přijde, že ta trať nabíhá rychleji. Buď stačí separovat TRAINS a pak odklikat 2 hlášky a nebo přesunout a v TRAINS mít jen DEFAULT\default.wag

Řekl bych,že čím rozsáhlejší trainset, tím delší doba načítání čehokoliv.Pokud je něco chybného,editory v msts se odmítají spustit.Před tím by měla vyskočit hláška,co je špatně.

Podle mne právě editory (RE a AE) by jít spustit měly, jinak bys nemohl nic opravit. U mne pokud je něco s trainsetem nebo s paths tak AE spustím. Samozřejmě je potřeba odklikat několik (desítek) chybových hlášek. A co se doby načítání týká tak tam je to snad jasné: MSTS si kontroluje všechny závislosti consists i trainsetu, takže čím víc tím déle. Paths samozřejmě až při spouštění aktivity.

Mirane,zajímavé je to, že i když máš v routes více tratí,tak pokud nemáš alespoň v jedné utvořenou aktivitu, tak RE nespustíš. Nevím jak je to u orginal MSTS bez v.1.4 a bez binu. protože v podstatě, abys udelal aktivitu, tak musíš mít alespoň položenou kolej.
Mirek

Ale MSTS bez žádné aktivity je hypotetický příklad protože tam vždy nějaká aktivita je i v originální instalaci (přestože nedáš instalovat ani jednu originální trať), neboť tam je vždy TUTORIAL ROUTE se svými třemi aktivitami pro výuku ovládání. A ta by neměla být mazána. A je naprosto jasné, že AE na existujíci založenou trať bez koleje spustit nepůjde.

No vidíš,já na TUTORIAL ROUTE zapoměl a samozřejmě ji mám v simulátoru smazanou,tak jako i org.tratě.
Proto jsem byl kdysi dávno zděšenej,co se stalo,když mě nešel RE spustit a padal.Chvíli mě trvalo než jsem na to přišel. :)
Mirek

Trochu oživím téma s mým problémem. Za nic na světě mi editor nechce načíst tratě BP a 321. Tj. nelze mimo jiné zakládat nové počáteční body tras.

Při spouštění vyskakovaly nějaké chyby. Tak jsem je odstranil smazáním příslušných consistů, i consistů přebytečných. Editor už chyby nehlásí, ale trať se stále odmítá načíst. Třeba i za 20-30 minut není načteno.
Vím, že se mi jednou stalo, že jsem považoval všechny chyby za odstraněné a odněkud na mne vyskočily další chyby. I teď se objevila najednou jedna, která dříve nebyla.
Takže předpokládám, že nějaké chyby budou stále, jen je editor nehlásí. Jak to mám provést, abych ty chyby mohl zviditelnit? Případně, pokud není problém v tomto, kde by mohl být problém s načítáním tratí. Vždy mi to šlo u obou tratí bez problémů, pokud editor nevyhazoval chyby. Díky za rady.

Zkoušel sis projet trainset v conbuilderu.Jaké chyby ti to vyhlásí,vypíše hlášení v report.a zkusit ty chyby odstranit ;),mě třeba se trat 321 načítá při spuštění rditoru cca 45 min,bez ohledu na to jak mám rychlej pc,musíte brát v potaz že to jsou velké tratě,kde se pohybuje velikost kolem 5-7 gb za trať.a než si msts přelouská tuto velikost,tak mu to chvílu trvá ;)

Aha, tak takovou trpělivost nemám.:eek: Nechám to tedy delší dobu. Každopáděn jsem promazal nepotřebné Consisty, když se trať nenačte, ještě to přoženu tím Conbuilderem a uvidíme. Tyhle prob,émy se stávaly, když editor vyhazoval chyby v trainsetu. Teď už tam žádné drastické chyby nemám, resp. žádné hlášky nevyskakují. Tak uvidím co to udělá teď... Chci umístit začátek volné jízdy i z druhého konce za Kláštercem n/O, a ne a ne se tam dostat. Díky za radu.:)

Zdravím, mám jeden problém, v Msts všechno funguje OK až na activity editor. Vždycky když ho spouštím tak nahlásí chyba nahrávání databáze tratě a spadne. Dělá mi to u všech tratí. Už jsem zkoušel hodně věcí ale ani jedna z nich mi nepomohla. Mám akorát jeden poznatek, když jsem odebral nějakou část trainsetu, tak to najednou začalo fungovat, nechápu to, myslel jsem si tedy že se activity editoru nelíbí nějaké vozidlo v trainsetu ale není tomu tak. Zjistil jsem že mu záleží na tom kolik tech vozidel tam mám, vždycky když jsem tam přidal o jedno vozidlo navíc tak to spadlo, a když jsem ho odebral tak to zase fungovalo. Už si s tím nevím rady.

Ani ten ne, zkouším reinstal celého MSTS, třeba to pomůže.

Možno. Ale skúste nanovo nainštalovať všetky trate, pretože ten problém mi príde ako nesúhlas súboru tdb zo súbormi v adresári word/tiles.
A keď to nepomôže napadá ma ešte jedno - otvorte RE a vyberte nejakú trať, a kliknite na podrobnosti - obnovit databáze tratě.

Po reinstalu celého msts se nic nezměnilo, jen začala fungovat trať Břeclav Praha, protože jsem ji přeinstaloval zároveň s tím. Obnovit databáze tratě nepomohlo, takže zkouším všechny tratě stáhnout a nainstalovat znovu. Nejhorší na tom ovšem je že mám ještě na jiném disku zkopírované jiné msts s úplně jiným trainsetem a tratěmi a když jsem to spouštěl tam tak to normálně fungovalo. Nemá na to náhodou vliv velikost trainsetu? Ten můj má asi 22GB.

Mě by spíše zajímalo,jaké tratě máš všechny naházený k sobě,protože tohle co popisuješ je chyba v globalu.Trať BP funguje na základním globalu,pokud stahuješ nějakou trať je rpavděpodobné že ty jedou pod xtrackem,pokud sis nestáhnul Luhačovice či třeba žsr130 Bratislava-Šťúrovo.ty jedou na globalu BP.Ale ten tvůj problém bych viděl na tratě splácané dohromady pod jeden global.Moje otázka zní,Jaké tratě máš ve složce Routes.

Vždycky mám v routes pouze trať ke které mi patří příslušný global. A pak, když něco jedu tak jedu jednu trať a tu mám ve hře, a ostatní mám v odkládací složce. Zatím jsem problém vyřešil tak, že jsem trochu zmenšil svůj objemný trainset.

Back
Nahoře