Směny strojvedoucího dříve a nyní

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Banán
  • Datum začátku Datum začátku
To je násled 9643, pre 9602 sa ide v konvoji rušňovlaku (263, 350, 240 podla pravidelného radenia), dnes už pod číslom 75707. Dnes ráno som to mal, ale mal som 362 016. Rocker: sorry, bola tma :D

Jedna krásná směna se nachází u PJ Bohumín, R 441 Bohumín - Košice, přerušení a 442 Košice - Bohumín + Lv 28921 Petrovice/Os 3010. Třeba námět na aktivitu.

Praha mala podobnú chuťovku minulý grafikon: Pannoniu 375 Praha - Bratislava a hneď na otoč pendolino Strelu naspäť do Prahy. Oči jak sova na fajront. Teraz má Břeclav Metropol Břeclav Praha a Avala naspäť.

Upřímně řečeno dělat strojvedoucího je nádherný povolání, ale když vidím v současné době směny fírů a to zrovna nemyslím tyhle jobovky do Košic nebo noční Břeclav - Praha a zpět + plus plno dalších, ale 6-ti hodinové šichty, šichty s přerušením v každé stanici, během jedný šichty mít třeba i čtyři mašiny, tak bych možná do toho šel, ale bezdětnej a svobodnej.

Hlavne to prerušenie, konce a nástupy. Si z domu 24 hodín a zarobil si ledva 10. Zajtra mám nástup 14:43, z domu musím ísť 11:50. Otočím s IC Žilinu, kde mám pol hodinu na obrat a o polnoci končím, domov sa už nedostanem, prídem až ráno o 7:30. Zarobím 9 hodín.

Druhý náš výmysel, je IC 501 v piatok. Nástup o 4:08 ráno. Dochádzajúci musí samozrejme prísť večer do depa spať, kde spí na izbe s piatimi ďalšími chrápajúcimi kolegovcami. Ráno o tej štvrtej je na nástupe rovnako zničený, ako keď večer prišiel. Ide s 501 do Žiliny a hneď s 402 sa vráti do BA. Za hodinu a pol ide opäť s piatkovým rýchlikom 1503 naspäť do Žiliny (tým vlakom by som radšej necestoval) a odtial už ako cestujúci naspäť, lebo už má 12 hodín. Zarobí tam síce skoro 17 hodín, ale sú to ťažko vydreté hodiny.

Dráčik napsal:
Si z domu 24 hodín a zarobil si ledva 10.

Tak toto Vám u osobnej dopravy vôbec nezávidím a vidím to ako dosť veľký mínus. V Cargu mám napríklad nástup o 07:00 v Nových Zámkoch, končím 18:00 v Nových Zámkoch, mám zaplatených 11 hodín, nikde žiadne prespávanie atď. a z domu som dokopy preč 11,5 max. 12 hodín.

No nekrič hop... Tí čo cestujú, tak áno, ale zálohy to majú v noci tiež prerušené na hodinku-dve. Čo sa týka nástupu a koncov, tak máš nástup v Nových Zámkoch, ale taký nemenovaný tu prítomný člen, čo býva v Trenčíne, to už nemá ideálne. Námatkovo spomeniem chlapcov z Čadce a Spišskej Novej Vsi, ktorých nútili robiť v Bratislave.

Dráčik napsal:
Čo sa týka nástupu a koncov, tak máš nástup v Nových Zámkoch, ale taký nemenovaný tu prítomný člen, čo býva v Trenčíne, to už nemá ideálne.

No to áno, to je tiež pravda, že keby som nemal depo v mieste bydliska, tak tiež som z domu preč dlhšiu dobu. Tak ale u Vás sú niektoré tie prerušenia aj na 5 - 6 hodín ak dobre viem (možno sa mýlim). Nechcem aby tu vznikla nejaká hádka, alebo niečo podobné, pre koho je lepšie jazdiť. Všetko má svoje plusy aj mínusy a mne osobne sa dosť veľký mínus zdá u Vás v osobnej doprave práve to prerušenie služby. Ale to je iba môj názor.

Veď sa nehádame. Prerušenia "pohotovosti" sú najmenej hodinu, najviac neviem kolko, ale vačšinou je to tak do dvoch hodín, keď nemáš obrat. Väčšie prerušenia, to je už spánok na lôžku, tie sú najmenej 6 hodín (alebo menej, ak robíš menej ako tých 6 hodín), najviac 9.

Dráčik napsal:
Väčšie prerušenia, to je už spánok na lôžku, tie sú najmenej 6 hodín (alebo menej, ak robíš menej ako tých 6 hodín), najviac 9.

Ja som myslel práve tieto prerušenia, iba som sa zle vyjadril. Problém je, že ten spánok na lôžku nemáš zaplatený (ak sa nemýlim) a pritom nie si doma, ale v podstate v práci.

Ivan.ps napsal:
Ja som myslel práve tieto prerušenia, iba som sa zle vyjadril. Problém je, že ten spánok na lôžku nemáš zaplatený (ak sa nemýlim) a pritom nie si doma, ale v podstate v práci.

Nemýliš sa. Spánok je zadarmo. Ale to je ešte stále lepšie ako by si si ho mal platiť. :) Ivan zvykol by si si. Mne zase na Cargu nesedí to že ste tam jak od macochy. Nastupuješ v NZ a koniec nie je isté že budeš mať v NZ. Aj keď sa dispečer snaží to tak spraviť aby si končil doma, často to nie je realitou. A ísť do roboty tak,že neviem kde končím a čo budem robiť mne tiež nevonia. :)

Ivan.ps napsal:
Ja som myslel práve tieto prerušenia, iba som sa zle vyjadril. Problém je, že ten spánok na lôžku nemáš zaplatený (ak sa nemýlim) a pritom nie si doma, ale v podstate v práci

No hej, v podstate si v práci, ale aspoň teda spíš. Mne osobne viac vyhovuje ísť na dvojdňovku, kde síce spím niekde vo svete, ale z tej postele na mašinu vačšinou neni ďaleko a odrobím 20 hodín a potom som dva dni doma, ako keby som mal chodiť každý deň na 8 hodinové šichtičky, kde sa ani nezohrejem a už idem domov. Ale je to vec názoru.

Back
Nahoře