Po vánocích jsem si koupil nový notebook, na který jsem si nainstaloval MSTS. Postupoval jsem dle návodu ze stránek pana Šemory, nainstaloval jsem si Trať 321 včetně všech aktualizací (k tomu ještě ProTrain 7 Deluxe a MSTS Olomouc) a spoustu lokomotiv z webu http://modely-msts.cz. Před zapnutím mám v ROUTES vždy jednu trať (tu, na které jezdím), zbytek mám ve složce ROUTES1. Po zapnutí mi vše naběhlo v pořádku, MSTS hraju už několik let, takže vím, že je třeba vypnout stíny a do odkazu zástupce dát parametr "-mem:512". Ovšem z nepochopitelných důvodů mi hra po rozjetí se se 151 001 a několika Bee238 spadla. Tedy připravil jsem vše k jízdě a když jsem se chtěl rozjet, tak hra spadla. Tento problém jsem nevyřešil doposud. Druhý problém byl když jsem zkusil PKP 5 370 002 a soupravu PKP IC, po odjezdu z Bohumína vše OK, ale před ostravským hlavním nádražím pád hry. Stáhl jsem hlášení pro slabší počítače, hlavákem jsem projel, ale před Svinovem mi hra zase spadla a tento problém jsem už nevyřešil. Později, když jsem chtěl jet tou soupravou PKP z Děčína do Prahy, tak cca. 15 sekund po rozjezdu z Děčína mi hra opět spadla. Poradí někdo prosím, co udělat aby mi hra furt nepadala? Save & Load používám, ale nemyslím si, že to je důvod, proč mi to padá třeba před zmíněným Svinovem.