Osobní vozy od Pikka

Co se tyce bymek - schvalne - vsimli jste si, ze brzdi v "Pecku"? Jestli to neni ono ;) Pri prepnuti do "Erka" dle poznamek ve wagu to je uz perfektni ;) S odbrzdenym plechem pri snizeni tlaku o bar povolim ve 20 a akorat to vyjde, jak v realu.

No ale pořád je to špatně, protože to je proti předpisům. U vozů osobní dopravy má bejt bez ohledu na předepsaný způsob brždění nastaven nevyšší možný režim brždění. Až bude chvíle, tak to prověřím.

Předpisy neznám, ale za jakých okolností je tedy u osobního vozu přestavovač v poloze P? Jen při přepravě jako Sv nebo v nákladním vlaku?

V Plzni jezdily soupravy se syslem v režimu P, mašina (242) byla přestavená do G kvůli obručím. Nevím, jak se to teď (ne)podařilo vyřešit v Brně...

Tak jsem si ty Bymáky projel se Syslem v čele, Plechovkou v zádech na "Křeletech" a... Nevím, co se vám na nich nezdá, ale mně souprava naprosto vyhovovala. Brzdění možná trochu ostřejší oproti stejnému snížení tlaku u jiných souprav, ale náběh a povolování nijak extrémně z běžných zvyklostí nevybočují. Naopak, docela mi to takhle vyhovovalo. Aspoň jsem ani při razantním stylu jízdy neprohučel žádnou zastávku.:D

Aktuálně bohužel nemám čím kvalitně kamerovat, takže případně později, zařízení je "na cestě". Možná taky záleží na použité mašině. Jak jsem psal už ve vlákně Plecháčů, ty novější z Pikkových stránek (bohužel všechny, jak jsem po nedávném testování zjistil), se chovají pro mě nekorektně, hlavně rozložením výkonu a chováním vzduchařiny a brzd. Tam se naopak z jakéhokoliv vlaku stane auto.
S jakou mašinou jsi testoval svoje Bymáky, kde se Ti zdálo to chování brzd takové, jak jsi napsal? Projedu si to s ní taky, třeba to fakt není ve vozech.

Je to ve vozech, sak koukni na diagnostiku na 4x F5 a cas zabrzdeni me tak netrapil, ale odbrzdeni proste bylo spatne - ted to po upraveni reakcnich dob do resimu R pri souprave 242+4bdmtee pri temer odbrzdene plechovce, snizeni tlaku o 0.8 - 1 bar to pri povoleni pri cca 15-20 vyjde jako v realu akorat ;)

To taky. Jinak brzdí dieselovky, jinak elektriky. Už i staré Bymáky mi brzdily s Brejlovcem hůř, než s elektrikou, totéž Béčka a podobně. Ta stupňovitě neodbrzditelná brzda je taky na zabití, ale už jsem si za ty roky zvykl.
Asi to holt už zůstane takhle, dokud se budou české tratě jezdit na kostře MSTS. Abych pravdu řekl, přechod na jinou verzi čehokoliv si v současnosti rozjetých tratí a projektů pro MSTS, nedovedu představit.:D

To určitě ne, ale v tomhle případě jsou ty odlišnosti vážně dost znát. Když některé soupravy musí jít na brzdu až pod 3,5 (což je oficiálně už rychlobrzda), aby vůbec nějak začaly zpomalovat. Zatímco u jiných ani ne na první stupeň brzdění jde rychlost po desítkách dolů - v závislosti na trakci, nikoliv až tak na jednotlivých vozech. To už je z mého pohledu dost jiné.:D

ML636 napsal:
Asi to holt už zůstane takhle, dokud se budou české tratě jezdit na kostře MSTS. Abych pravdu řekl, přechod na jinou verzi čehokoliv si v současnosti rozjetých tratí a projektů pro MSTS, nedovedu představit.:D
Nezůstane. Proto vznikl Open Rail.

Presne! Ja si myslím že chlapi z Open Rail to vymakajú aspoň na takú úroveň ako je Rail Simulator .... už teraz je to na výbornej úrovni! Teším sa keď doladia tie aktivity aby sa dali plnohodnotne hrať :)

Back
Nahoře