Problém s instalací MSTS

Ještě pořád to nejde?

1. Některé hlášky ve Windows neodpovídají realitě (například skvělá hláška: systém Windows nemůže položku zkopírovat, systém Windows položku našel - místo našel má být správně nenašel, příčinou je název složky za použití norského přeškrtnutého o). Vypadá to, že Vaše DVD je autorsky chráněné, některé ochrany jsou tak skvělé, že mnohdy neumožňují ani přehrání legálního originálního DVD (např. Deep Purple - Come hell or high water (I kdyby trakaře padaly), Millerovy příběhy krtka). Tady pomůže jen překopírování originálního DVD za pomoci DVDFab. Nebudete-li DVD nikomu půjčovat, není to nelegální, hlavně se dovíte s definitivní platností, zda-li je problémem ochrana disku anebo vada na disku.

2. Pokud ani tento postup nepomůže, doporučuji přejít na systém dvou operačních systémů na jednom PC a na MSTS používat XP.

V tomto tématu jsou témata dvě, v minulém příspěvku jsem řešil možné příčiny selhání instalace z disku.

Druhým tématem je Trať321 a BP, které se nesnesou. Moje doporučení:

Provést dvě instalace MSTS. Při každé instalaci změnit cestu, např.: D/Trat321, podruhé D/BP atd. Po instalaci je třeba změnit název zástupce odkazujícího na hru, např. MSTS - Trat321, MSTS - BP, poté kliknout na vlastnosti zástupců a změnit údaje položek Cíl... a Spustit v. Poklepáním na zástupce by se měla spustit ta verze, ke které zástupce odkazuje. Při přidávání nových her pak stačí dát trať321 do Trat321, BP do BP atd. atd. Pak nemusíte zálohovat global, tratě by se neměly hádat mezi sebou. Při velikostech disků neřeším, že mám MSTS na disku třeba 8x, ale v každé instalaci jen jednu jedinou přidanou trať, přidáním updatu nezničím všechno ostatní...

Zdravím,

opět se omlouvám, že sem napíšu dotaz, který se tohoto tématu vůbec netýká... Procházel jsem si toto fórum, ale zřejmě jsem slepý. Mohl by mi prosím někdo zaslat odkaz, kde je vše o lokomotivách 362/363? Nevím, co přepsat v eng souboru, aby mi fungovala na brzdiči DAKO-BSE jak EDB, tak i vzduchová brzda. Mockrát děkuji.

Tyto lokomotivy ladil ŽSR a kdyby MSTS tento požadavek umožňoval, byl by zapracovaný. Takže nemůže být na něco návod, co technicky není možné. V MSTS je hodně kompromisů a tohle je jeden z nich. Jedině si udělat ovládací panel a spřáhnout dvě funkce najednou. Pří povelu ) se provede současně . Klepu znaky do klávesnice, ale každý ví co to znamená.

Kompromis je udělaný v engu 163 s WTB. Myslím 163-100 u Hekla.
Nevím, jestli by se daly dvě klávesnice spojit dohromady. Zkoušel jsem to v základním nastavení, ale mě to nefungovalo.

Externí vícepólový přepínač na ovládání brzdy. Na jeden pól dát povely na ovládání brzdiče a na druhý EDB. A jak by nabíhala brzda, nabíhalo by i EDB. Ale jaký mišmaš by to udělalo při jízdě, těžko odhadnout. Ale já třeba takto manuálně součinuji a funguje to. Jenomže sáhnout na brzdič pokud nemám zkrokováno tak mne to ubzučákuje :)

Ahoj,

můžete mi prosím někdo pomoci s přechodem MSTS z XP na W7? Problém začal s potřebou vzdát se hraní na starém železe s fps 4-20. Asi všichni víte, o co jde. Moje původní snaha byla doplnit comp jen lepší grafikou, ale nechal jsem se přesvědčit, že W7 jsou dobrá volba. Zazálohoval jsem si české tratě na exdisc a po doporučení nechal nainstalovat W7 + sami ve firmě mi pak zvolili VGA - GeForce GTX650 2GB DDR. Technikovi jsem nabídnul, že si MSTS a veškeré ostatní nevýznamné prográmky nainstaluju sám. Při instalaci MSTS z originálních CD dle pokynů pro W7 (přes spustit jako správce) šlo vše hladce, vše se nainstalovalo a instalace nabídla spuštění hry. Kliknu na Play Now , ale hra se nespustila a kompletně to spadlo do W. Vyzkoušel jsem několik nastavení kompatibility (Visty, XP, 98 apod.), ale změnilo se pouze to, že to exáč prozkouší asi 3x (jakože by se to už chtělo spustit s trojím pobliknutím okna), ale nakonec se stejným výsledkem se to nerozběhne a nastane to hrobové ticho se vztekem:-) Výsledek se nezměnil ani po zkušebním nalití CZ tratí ze zálohy. Očekával jsem potíže, ale hned takto na startu!
Přemýšlím, zda-li nemůže být problém s mou uvapeností při instalaci. Začal jsem úplně na počátku totiž instalovat bez postupu přes Spustit jako správce, což jsem si cca po 5% instalace uvědomil a stopnul ji. Nikde se mi ve složkách na disku (AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 4800+) na Céčku tato instalace neobjevila, tak jsem následně opakoval instalaci již správným postupem. Říkám si, jestli tento nesprávný začátek s W7 (a instal MSTS) nemůže být příčinou současného problému se spouštěním? Jestli mi tu třeba někde nevisí započatá zlá cesta a já o ní nevím? Budu vděčný za pomoc.

Nejdříve se ptáš a pak si i odpovíš. I započatá práce se musí buď dokončit nebo smazat.

Dokončení jsem bohužel haltnul. V program files jsem pak žádné binec nenašel, tak jsem jel od nuly s požadovaným spuštěním instalace pro W7.
To jsem s vidinou úspěchu několikrát odinstaloval a znova nainstaloval, ale bez výsledku. Je tedy reálnou možnosti mých potíží špatný začátek a to, že to teď někde visí a nepustí nové a nové instalace do života? Kde to tedy hledat? Resp. kde to vyčistit?

Ja som inštaloval MSTS vo W7 niekoľkokrát a nemal som žiadny problém.
Takže:
1/ skontroluj, či máš správne, aktuálne ovládače - grafika, chipset, atď.
2/ nerob experimenty a inštaluj to do ponúkanej cesty c:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator
3/ v zásade všetko inštaluj ako správca, drž sa desatora

1/ skontroluj, či máš správne, aktuálne ovládače - grafika, chipset, atď.

Děkuji za došlé rady. orlov ad 1/... to nevím jak, ale kamarád mi poradil stáhnout ovladače od chipsetu a karty a nainstalovat je.
ad 2 a 3/ jsou jasné. K desateru bych se rád přes ten blok dostal.

Ahoj,
zatím ten boj prohrávám. Nainstaloval jsem aktuální ovladače pro chipset a GK a MSTS stále ne a ne naběhnout. Do registrů si netroufnu matlat, jestli tam nevisí nějaké špatné cesty z té mé prvotní ukvapené instalace bez spuštění přes zástupce. Ta mně pěkně dráždí, jak čtu, že vám to na sedmičkách šlape bez potíží, ale co už nadělám. Mohl bych vás prosím někoho požádat o další radu, či pomoc?

Zde na fóru se už kolem kompletního přeinstalování MSTS napsalo hodně a každému to funguje nějak jinak. Hlavně neinstalovat MSTS do Filesu apod. Já sedmičky používám, disk rozdělenej nemám, takže nemám jiné volby. Moje instalace je tedy do Filesu a můžu říct, že jsem nikdy s MSTS potíže neměl. A je pravda, že jsem vždycky na tu původní anglickou hru instaloval prvně kompletně trať Zbyňka Šemory. Nikdy jsem to nedělal jinak. Zbyněk to má tak dobře ošetřený, že jsem do toho nemusel vůbec hrabat. Až potom jsem tam dodával jiné tratě a to včetně X-Trax. Zpočátku jsem taky zmatkovával a několikrát jsem to celé přeinstalovával. Ale vždycky jsem po kompletní odinstalaci našel ve Filesu složku Microsoft Games a v ní složku Train Simulator. A v ní byly nějaké "cancy". Protože už nebyl důvod tam nějakou takovou složku mít, tak jsem ji vzal a okamžitě vyhodil do koše. Pak je nutné ty registry vyčistit. Každý doporučuje nějaký jiný program k tomuto. Já jsem to dělával přes CCleaner. Někdo na tento program nadává, někdo ne. Dneska mám AVG TuneUp a používám tento program a nemám potíže. Když jsem tu složku nevyhodil a registry nevyčistil, stávalo se například, že jsem provedl kompletní instalaci a po kliknutí na ikonu MSTS se hra vůbec neotevřela. Prostě nereagovala. Přeinstaloval jsem celé znovu. Zbytek složky vyhodil, vyčistil registr. Znovu vše nainstaloval a instalace byla bezchybná. A nikdy jsem s MSTS dál neměl problém. Takže to je jen taková moje osobní zkušenost. F.

Moc děkuji F. za příspěvek. Ve Filesech jsem si to vyčistil, do registrů se, jak čtu, budu muset nějak pustit. Jdu shánět někoho, kdo má s registry zkušenosti. Zatím děkuji ještě jednou. A.

si říkám, jestli nebude lepší přeinstalovat raději Windy než maturovat v registrech. PC je stejně po instalaci zatím čisté a navíc ani na nic jiného k užitku.
každopádně se ze zvědavosti pouštím nejdříve do těch registrů (může to být zajímavá zkušenost). Stáhnul jsem ten CCleaner. Díky za rady.

chyby v registrech jsem nechal opravit úplně všechny, ale kýžený výsledek se nedostavil. Už 4 dny tu zkouším a výsledkem je depka.
Jen to shrnu. Hra je z roku 2001 (origin verze), W7ky z úterka (jakože čerstvá instalace po XPéčkách pack 2), procesory 2x AMD Athlon(tm) 64 X2 DualCore Processor 4800+, GK NVIDIA GeForce GTX 650. Prošel jsem i případné chyby ve správci zařízení (řadiče zvukovky), ovladače chipsetu a GK aktualizoval.

Tak zkusit cvičně přeinstalovat Windows a postupovat přesně podle návodu. Možná je to lepší, než ztrácet čas nějakým laborováním.

Back
Nahoře