Problém s instalací MSTS

Tak po reinstalaci Windows a správném postupu při instalaci MSTS se hra rozjela. Děkuji vám a kamarádovi za rady, taky Starymu za jeho radu, která mně pobídla jít do své první životní reinstalace Windows, což byla nakonec ta cesta. Po tom dnešním zápočtu se biju do hlavy, že jsem za ty Windy a GK dal 6.300,- :)
Ještě bych se ale prosím vás chtěl zeptat, zda-li můžu na ty W-7ky přenést zálohuTrainSimulátor (tratě BP a 321) vytvářenou na XPéčkách a v klidu ji přepsat dle desatera, nebo se postup z instruktážního videa vztahuje pouze na reinstal systému bez přechodů mezi verzemi Windows? Budou i v takovémto případě MSTS a CZ tratě fungovat korektně, když jde o zálohu z XP?

Děkuji. A.

Ahoj,
Radost z nainstalování origin tratí mně zkropilo fps 4-12 po přepsání CZ tratí (to přepsání, co jsem sondoval v příspěvku z pátku 22.15). Stejně v aktivitě jako ve volné jízdě. Po přepsání CZ tratí zpět na originál TS a kontrole desatera u aktivity z originál tratí fps 43, ale jakmile jsem tam cvičně nainstaloval trať BP z DVDéček pana Šemory, tak po spuštění aktivity Den blbec doslova diapozitivy. fps 2-3. Snad jen něco dělám špatně?

...a po doinstalování trati BP padlo fps na 5 i u originálních tratí.

Naposled editoval moderátor:
Jsem v koncích. Víkend zabitý a doslova ho..o z toho. Já to nainstaloval snad 5x. jak debil tu sedím u toho dva dny a výsledkem je NIC. To nemluvím o dnech od úterka, kdy jsem si hrál s prvotním problémem. Prostě USER jak dělo.
Vůbec nechápu, co na to lezu, proč to raději nesvěřím někomu zkušenému. Ale komu, že? Teď ten zmetek vypínám a von se už nechce ani vypnout. prej probíhá aktuálizace 8 ze 122!! Dostal kopačku a leží na zemi. Už mu nedám ani trochu šťávy. Totálně jsem asi vše doposud funkční dojebal, tak ji ani nebude potřebovat. Stejně jsem dojebal tou přeinstalací W7 zvuky, takže mi nešly bedny. No psycho. Ani nevím, za kým jít, bo těch možností, kde může být zakopaný pes je hafo. Kdyby mi tato hra nenahrazovala alespoň částečně profesi, kterou ze zdrav. důvodů nemůžu vykonávat, tak bych asi na ní nebyl tak závislý a možná bych se bez ní obešel, ale osud je prostě řízen odjinud a s tím nehneme nikdo. Jste prosím někdo ochoten mi to rozjezdit? Zaplatím, půjčím tchýni, nafotím svatbu, nabídnu relativně kvalitní snímky z let 1994-2003 (dál už máte jistě své) vozidel, která by možná někdo chtěl naskinovat, poradím topte na barácích do akumulačky - velmi efektní, ale především budu vděčný a snad už dokončím tu aktivitu z roku 1992, kdy jsem se učil jezdit.
V origin tratích fps 54 a jak nainstaluju BP tak 3. navíc při spouštění se chvíli točí běžná obrazovka s vobrázkem trati a pak na cca 1 až 1,5 minuty černá vobrazovka a až pak to najede. To samé při zavírání. Dlouho se točí kolco na černé ploše, než se něco stane. Nestalo se vám něco podobného někomu prosím? Jak jsem tak šahal a rýpal do všeho možného, tak jsem skouknul i parametr jak ten comp fachá, nevím už jak se to přesně jmenovalo, ale byla to nějaká ta škála od 0 do 7.0 a ten můj žďorb je na 5.5.
Děkuji za radu, pomoc. zdravím, A.

Když pouštím MSTS s tratí BP trvá to cca minutu než naběhne okno s menu u tratě 321 ještě déle tak 1,5 až 2 minuty, podle toho kolik tam mám aktivit. Kvůli tomuto nešvaru u velkých projektů vzniklo TrainStore. Prostě to tak je a nic s tím neuděláš.

já se asi špatně vyjádřil. to co píšeš je ok a proto mažu aktivity a aktivní mám jen jednu, případně když hraje se mnou MSTS jinou kluk, používám mover. Já poukazoval na u Xp nezvyklou abnormalitu - černou obrazovku, která nečekaně dlouho visí i při vypínání hry. To mi nepřipadá korektní chování MSTS, ale možná je to v sedmičkách normální. Bohužel ty sedmy neznám a porovnávám s XPéčky. Tam jsem neměl sebemenší problém a vše mi jezdilo.

Já mám od prázdnin Win 7 a při načítání aktivity mi těsně před tím, než se začne "Spouštět svět" zčerna obrazovka tak na 15-20 vteřin a poté naběhne MSTS a normálně funguje a jede mi to vše OK. Takže pokud ti to jede takto, tak bych to vůbec neřešil...

Pokud dojde ke kompletní přeinstalaci operačního systému, minimálně dva dny bude trvat, než si postahuje všechny aktualizace, které jsou dostupné k systému (service packy). Do té doby nemá cenu do něj něco komplikovanějšího, jako MSTS, nacpávat. Musí si to napřed všechno "srovnat v hlavě".
Taky je celkem zátěž, a to taky způsobuje ty černé obrazovky při načítání nebo vypínání hry, že při spuštění MSTS se operační systém přepíná z módu Home Premium do módu Basic. To je třeba vidět na změně barvy hlavního panelu. Já mám spodní lištu šedou a po spuštění MSTS je modrá. Po vypnutí zase zešedne. Takže všechno potřebuje čas. A vztekáním se nic nevyřeší. Trpělivost, trpělivost, trpělivost. A nezapomenout na správné nastavení virtuální paměti PC podle desatera.

Dobré ráno,
díky za rady/připomínky. Černé zobrazení už budu tedy akceptovat - rozumím - díky Francku.
Neočekávám však, že se něco může změnit na stavu FPS originál vs. BP. Rozdíl 54 a 5 je po reinstalaci W7 běžný?
- A nezapomenout na správné nastavení virtuální paměti PC podle desatera. Tu jsem nevěděl přenastavit, tak jsem ji nechal na hodnotě nastavené systémem 4 tisíce a nějaké drobné.
- minimálně dva dny bude trvat, než si postahuje všechny aktualizace, které jsou dostupné k systému (service packy) - aha! dobré vědět. Já ho neemám připojený:-)... jen včera jsem ho připojil na přetahování parametrů v zástupci, bo po x-té se mi už to nechtělo vypisovat a v tom na procáku navečer houf aktivity, čímž jsem dosti znejistil a fuckoval se pryč, jelikož jsem nenainstaloval antivir. Dělám celý život na MacOS (sorry jestli se opakuji) a s připojeným Microsoftem mám minimální zkušenost, ...jak co se u Billa chová a jak to vypadá, když je to napadeno zvenčí apod.

Pokud dojde ke kompletní přeinstalaci operačního systému, minimálně dva dny bude trvat, než si postahuje všechny aktualizace, které jsou dostupné k systému (service packy). Do té doby nemá cenu do něj něco komplikovanějšího, jako MSTS, nacpávat. Musí si to napřed všechno "srovnat v hlavě".
Taky je celkem zátěž, a to taky způsobuje ty černé obrazovky při načítání nebo vypínání hry, že při spuštění MSTS se operační systém přepíná z módu Home Premium do módu Basic. To je třeba vidět na změně barvy hlavního panelu. Já mám spodní lištu šedou a po spuštění MSTS je modrá. Po vypnutí zase zešedne. Takže všechno potřebuje čas. A vztekáním se nic nevyřeší. Trpělivost, trpělivost, trpělivost. A nezapomenout na správné nastavení virtuální paměti PC podle desatera.

Potvrzuji krátkodobé probliknutí černé obrazovky (u mě max. na 1-2 vteřiny, zřejmě v závislosti na procesoru, GK, paměti...) v čase cca 3/4 grafického sloupce načítání aktivity / úkolu v dolní části obrazovky. Probliknutí mám v podstatě jako příznak správného startu MSTS. Mám Win7-Ulti, u XP se tento jev neprojevoval. Při dodržování desatera nebyl s MSTS žádný problém. Rovněž funguje změna barvy spodního panelu, kdy se asi vypíná tzv. Aero a naskakuje základní nastavení vč. grafického módu hry. To samé se děje i v režimu Editoru MSTS.
Ještě jednu věc - když jsem přecházel z XP na Win7, udělal jsem si kompletní zálohu funkčního MSTS včetně všech tratí a vozidel. Potom jsem do Win7 nainstaloval pouze originál MSTS s jednou tratí, čímž jsem ho dostal spolehlivě do registrů. Potom bylo třeba udělat podle desatera patch 1.4 a MSTS Bin (u mě 1.8, předchozí verze způsobovala komplikace v editoru).

Děkuji za příspěvek, Venny.
Potvrzuji krátkodobé probliknutí černé obrazovky (u mně aktuálně 38 vteřin). fps zvesela 4. Příčina neznámá.
pročítám vlákno Win7 a MSTS od roku 2009, stáhnul jsem OR a budu se dále vzdělávat a zkoušet, by't už vůbec netuším, která bije.

už jsem si našel chybu. měl jsem zatrhlou kompatibilitu s Win7. Defaultně tam byla XP Pack3, což jsem se stále snažil tam nemít ikdyž vím, že to je v desateru nezatrhávat. Nevěděl jsem, že neprobarvené není aktivní. Pořád mi to nešlo do hlavy až když pročítám to vlákno Win 7 a MSTS, kde mi to na str 9 docvaklo, tak jsem to zkusil a hned jsem poznal na té černé obrazovce změnu. Černila se jen na cce 5 sec. Podle toho, co jsem na vláknu četl, tak jdu zkoumat dále zvuky a další možnosti vylepšení fps. Zatím jedu Vysočinu BP z Blavy a ve stanici bylo fps kolem 20. Jsem zatím v tunelu, tak uvidím na trati a dále při vyšších rychlostech.
Edit. Jsem na trati a fps 36. To jsem ještě na své sčotu neviděl.
Doplnění: Děkuji všem reagujícím za podporu, diskutujícím ve fóru za příspěvky a hlavně správcům fóra za tento web samotný. Teď musím jít dohánět práci.

Tak se zdá, že už máš vše v pořádku. ;) Jestli máš v nějaké větší stanici s provozem FPS 20, je to ok. Teď si hlídej, zda se zbytečně nehřeje procesor (možná má tvá MB k tomu nějaký nástroj - já mám AI Suite pro MB Asus, když ne, lze použít třeba Everest). Též bych kouknul zde na fóru na problematiku nastavení optimálních hodnot parametrů GK (určitě bylo něco u OpenRails) právě kvůli optimalizaci FPS a zobrazování.
Zapomněl jsem ti včera napsat to nejdůležitější ohledně přenosu XP - Win7: po instalaci jsem novou čistou instalaci MSTS smazal (pouze fyzicky, bez odinstalátoru) a na její místo šoupnul onu funkční kopii z XP (se všemi Globaly, tratěmi, vozidly atd.). Až poté následuje patch a MSTS Bin. :)

Vítejte,
Děkuji Venny za příspěvek.
Ano prvotní ošahání po zkušebním nainstalování tratě BP s aktivitou Vysočina jsem s radostí koukal na fps. Jel jsem s tím ale jen za Malacky. Po doinstalování aktualizací BP (naházel jsem tam od DVD všechny tři po sobě - nevím, jestli to nebyla takovýmto způsobem chyba?), vyčištění složek s aktivitami BP a nalitím zkušební (a jinak skvělé:)) aktivity EXRA s 390.001 od Poisona zprvu 10 - 30, ale při průjezdu Břeclaví a Kúty sprcha v podobě diáků 0-4 :( Musím tedy zkoušet ladit a hledat chybky dál. Pustím se i do tvé rady s postupem XP - Win7 a laděním hodnot parametrů GK. Děkuji za ně. Procák jsem měl večer u té EXRY někde na 48 stupních.

Teplota je v cajku, já se dostávám přes 50° (ale stabilních) a dovoluji si říct, že je zde určitá závislost na aktuálních parametrech GK (filtrace, mozaikování, vyhlazování, ...). To nějaký výkon nárokuje. Jelikož mám kartu AMD Radeon, používám AMD Catalyst, možno použít i RadeonPro s několika vymoženostmi navíc. Pozor ale na koexistenci!
Do určité doby mi pro MSTS postačovalo nominální nastavení grafiky, potom při rušivém zobrazování některých textur kolejiva jsem se začal zajímat o jiná nastavení. Dalším důvodem bylo Open Rails, které mi i při volné jízdě na Hlavňáku (Praha) tlačilo GK do tak vysoké hodnoty FPS, že se simulace sekala jak při FPS cca 5 a teplota procesu vyletěla až na kritickou hodnotu a počítač se vypnul. Historii lze najít zde na fóru zde http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2216/page-7 + následující stránka. Doporučuji zkusit jako výchozí nastavení podle Bobeksofta. ;)

Naposled editoval moderátor:
Ahoj,
vokouknul jsem správce úloh, a hra naplno zaměstnává jen jedno z dvoujádra, což mi dělalo i u XPéček. Jsem na výkonostním maximu té půlky procesoru (nebo co to je?), takže z toho asi nevytřískám víc. Namastil jsem z toho activity monitoru i nějaké otisky obrazovky, ale ani nevím, kam se tu u Microsoftu ukládaj. Jiné prográmky využívaj obě jádra. Ba dokonce Editor MSTS jezdí na obě jádra.
Stáhnul jsem jinak i zobrazování objektů ve hře na 1000 m .... nějak to teď na BP sice jede (stanice 10 fps, mimo 25-30), ale krajina se kreslí trapně blízko a když se blíží proti nějaký traffic, tak to viditelně padá o nějaké framy. U 321ky to bude asi ještě slabší. Někde jsem tu viděl vlákno o vytěžování hry MSTS na více jader, ale znova se mi to zatím nepodařilo najít, tak netuším, jestli to vůbec jde?

Ahoj,
asi jsem se nevhodně rozepsal ve vlákně k tsunpacku, kde problémy se spuštěním MSTS nepatří, píšu proto zpět sem. Možná špatně chápu strukturu Win 7, nebo taky k tomu přispívaj mé minimální zkušenosti s Microsoftem, bo zase jsem na samém začátku problému. Opět neotevřu MSTS po jeho přeinstalaci. Musel jsem originál+BP přeinstalovat, ale při odinstalu BP trati a následné originálky mi ve složce zbylo asi šest složek, což se mi u XPéček nikdy nestalo. Tak jsem je fucknul do koše. Jelikož se mi nechce pořád přeinstalovávat Windowsy, chtěl bych se prosím přeptat, kde všude v systému je potřeba hledat smetí, které může mít za následek nespuštění základní hry? MSTS se nainstaluje, AM i CB vše vidí, najdou aktivity, CB udělá v pohodě kontrolu consistů, ale MSTS nerozběhnu. Přitom jsem jen odinstaloval rozježděěnou hru jako vždy před tím na XPéčkách a instalace ve stejném problému, ze kterého mi naposledy pomohla až přeinstalace Win7. Toto je jako běžný nešvár tohoto OS?? Nestalo se Vám toto prosím někomu? Už mi je trapné vás zde pořád o něco prosit, ale já tu u toho zase hodiny sedím a čumím, do jakých potíží jsem se se sedmami dostal. Připadá mi, že někde něco jen zlehka visí a stačí do toho jen dlubnout a ne dupat se s reinstalem Wéček.

Napíšem to ešte raz, hoci už nemám najmenšiu chuť na písanie návodov pre ignorantov: Odlož MSTS na nejaký iný disk, alebo na iné miesto na HDD. Vyčisti registry od všetkého čo s MSTS súvisí. Potom reštart PC. Nainštaluj MSTS niekam, ale v žiadnom prípade nie do adresára "Program Files" Potom nainštaluj oficiálny update 1.4. Vyskúšaj defaultné trate a defaultné vozidlá. Potom nainštaluj neoficiálny update MSTS Bin. Najlepšie stabilnú verziu. Odzálohuj adresár Global. Potom si nainštaluj nejakú trať. Napríklad BP. Vyskúšaj defaultné vozidlá v BP. Potom si nahraj niečo z trainsetu BP a opäť skúšaj. Keď to ešte stále ide, urob si zálohu. Potom nainštaluj programy ktoré k MSTS potrebuješ. Napr. Trainstore ... Opäť skúška, záloha. A najmä vždy pozor na Global!!! Keď inštaluješ inú trať než BP, musíš si prečítať aký Global na to treba. A global vždy zálohovať a meniť podľa trate. Trať BP má Global BP, trať 321 má zas svoj vlastný Global. Až domotáš globaly, si vedľa. Až Ti to nepôjde, problém bude v Tvojom PC alebo naozaj medzi klávesnicou a stoličkou.

Děkuji Taxi, mrzí mně, že jsem Tě rozčílil a ubral času. Od věty "ale v žiadnom prípade nie do adresára "Program Files" ...to dozadu nebylo třeba psát. Instalaci MSTS jsem už dělal několikrát a doposud vždy bez problémů. Každopádně návod si uložím. Díky.
V prostředí Win7 jsem ale měl potíže spustit základní hru. Nemohl jsem ani nastavit rozlišení, stíny prostě se mi ta hra po instalaci neotevřela (ale to se už opakuji). Děkuji za radu Sovo1254. To přepsání train.exe, které Ti pomohlo bylo to, co mi hru spustilo. Nechápu, v čem to vězelo, ale origoška se rozběhla.
Taxi, pls, píšeš, že ne do "Program Files", máš tím na mysli ne i do defaultní cesty (x86)?

Mám ve W7 msts instalováno do C://Microsoft Games. Instalaci jsem dělal tak jak píše Tax, MSTS z CD, update 1.4, BIN a pak nakopíroval zálohu původního obsahu MSTS z externího disku? Vše napoprvé běželo, zbývalo jen doladit nastavení a parametry spouštění.

Back
Nahoře