Ako na markery - ex. 9. setkání příznivců MSTS, Praha

Je to ukončeno samostaným modelem schodů.
Podobně bude ukončena i přídržná kolejnice a ozubnice

c1c179bdebeb423dc30862781b446f8c.jpg

PS: Jukni do pošty, posílal jsem Ti mail

Naposled editoval moderátor:
Vidíš Tome a já mostní přídržku se samostatnou koncovkou mám už dva roky. ;)
Ale podle Tvého seznamu a screnů si myslím,že tvé dílo je lepší.
Akorád díky mé blbosti (nepřemýšlel jsem) jsem udělal náspy pro 340 specifické (nesedí do BP) a mám podnáspovanou celou trať,tak s nimi už nic dělat nebudu. Mám totiž náspy místo 30cm od podloží jen 20 a dělá to problémy.
Ještě lodovat se dá dyn.kol.přímo v modelu a nedoporučuji dělat dlouhé úseky r 250 max d 500, r 2000 d 200 a raději skládat s více dílů, a z důvodů spádování nezačínat ani nekončit rovnou delší jak 10 m (rozhazuje to spády)
Ale stálo by to udělat profil náspu shodný s BP.
Mirek

No urobit profil naspu dle BP není až takový problém otázka asi minuty na přepsání dat. Kdyby jsme v minulosti věděly co bude tak je to dnes pohodička.
:D A co takhle vytvořit profily podle DB track???
Samotný profil by nebyl problém. Tam mám obavu z texturování, to by bylo na palicu , ale stálo by to za to.

regedit77 napsal:
:D A co takhle vytvořit profily podle DB track???
...

Proč zrovna DB Track? Proč ne třeba CS, BP, ... Track? Problém je ve výhybkách, ty je potřeba vymodelovat.
Úseky kolejí problém nejsou, jak píšeš - je to otázka možná minuty. Teoreticky by stačila domluva na profilu (norma), a pokud by modeláři dali síly dohromady, nebyl by až takový problém vytvořit stavebnici parádního kolejiva pro všechny stavitele. ;)

Výhybky by problem nebyl vymodelovat. Pokud nemyslíš fungl nové podle výrobce UIC60 a S49. Materiály na to mám doma :-D . Ale nedovedu si představit ten ohlas. Vlastně jo. :-) Je jich jen něco kolem 20ti??
A DB track byl jen návrh, zase dělat vše znovu??? Pokud by to stálo za to proč né. Ony ty plastické koleje mají taky něco do sebe.

Nemyslím UIC60 a S49. Myslím podobný profil, jako má BD Track - tzn. - že se nebude jednat o "15 cm trámy" ;). DB track jsou profilově skvělé, ale podle mne zbytečně složité, a je otázka, zda (při použitých texturách) zde neplatí stará zkušenost, že v jednoduchosti je krása. Ale to je otázka názoru a domluvy.
Jde o to, aby statické modely a DynTrack měli stejný profil koleje a mapování. Pak už není problém nasekat jednotlivé díly, a kdo bude mít zájem, může si přepsat Shapes v Global - je to víceméně otázka Ctrl+C a Ctrl+V ;), a nebo ne. Lze to mít ve složce Shapes v trati, není třeba dalších složek Track_A,B,C,D,...
Do databáze se nezasáhne, takže by neměl být problém.
U statických objektů (např. výhybek) je to potom jen záležitostí různých variant přestavníků a návěstidel (nějaké typáky máme).

:D Ja se lek, že budeme upravovat tsection.dat. Proto ta poznamka :D:D:D
Komplikovanost modelu DB track mě děsila po texturovací stránce. Návrh je to rozumný včetne umístění do global/shapes či kam kdo bude chtít. Proti tomu souhlasím.

regedit77 napsal:
...včetne umístění do global/shapes či kam kdo bude chtít. Proti tomu souhlasím.
Při konzervatismu a nepochopení našich stavitelů vidím v tomhle největší problém! :-P

Ako na markery, DK a jiná omáčka

Při konzervatismu a nepochopení našich stavitelů vidím v tomhle největší problém!

No zas počkej. Ona je to jiná otázka. Já dokážu pochopit že se někomu nechce procházet 100, 200, 500, 2500 km trati a opravovat to podle toho jak si co zrovna vymyslíme. Všeobecná nedůvěra je, byla a bude .I když to neděláme jen pro sebe. A stále je na co přicházet a tím tak relativně pozvednout stařičké MSTS trošku na jiný level. Ale nikdo nikoho nenutí něco přepisovat, používat a předělávat. Jen je potřeba tomu dát určitej řád, ať se to nedělá zbytečně nebo dvakrát a nebo se to 40x nepřeznačuje a nepředělává.

Nejdřív mi na tom nepřišlo nic divnýho, dynamiku otáčim pomocí "T" už dlouho ale tohle je vážně nějaký divný :D

Ako na markery a Ako skrútiť koľajnici

01.jpg

"Soudruzi" zatím co si motáte s DK tak máte takřka první profil pro DB_track. Jěště se budou dotahovat šroubky. :D A pak vám to rozešlu ke kontrole a připomínkám. Už makáte na těch vexlích??? Z jednoho jsou rychle tři. :D:D:D

02.jpg

Miro,nemáš ty pražce dost daleko od sebe? Jinak super,asi opravdu budu vše předělávat. A na slezině na Olešné tomu dáme jasné pravidla.
Mirek
PS: Pošli mě mustr na server.Dík

Hezký!
U mě je problém, že se nemůžu dostat na stránky DB_Track. Chtěl jsem si stáhnout profil, ale na všech odkazech mi to píše že se stahujou obrázky, pak to napíše "Hotovo" a mám jen úvodní screen s nápisem "Loading ..." a nic se neděje!

Ještě k těm texturám plastických pražců.
Někdo na nějakej slovenskej trati používal plastické pražce,nemohl by se ozvat???

:D pracoval jsem na tom celou noc, tak sem pinkal :D

To Miky945:
pražce jsou dál, to je dáno texturou jejich smrsknutí by je zúžilo.
viz:
01.jpg

To Tom Kanka:
No narazil jsem na stejný problém. A to ani v jednom prohlížeči a ani na : http://dbtracks.de a ani na http://dbtracks.com tak nevím vo co go snad někdo poradí.

Jinak na mail vám to posílám ještě to není finál. A bude se muset dořešit LODování. A pod.

Back
Nahoře