Aktivity MG

Možná by ta aktivita nepadala, pokud by autor nepoužíval Lose consisty. To je základní pravidlo při vytváření aktivit. Všecko, co jde tak udělat jako trafic. Nikoliv LC. Pokud se hráč má někde spojit se soupravout, tak v tomhle jediném případě se využívá LC. Jinak ne. Milan měj to na paměti.

Čouda si udělal k večeři, což byla zároveň snídaně a oběd, bramboráčky. Přežral se jako dobytek a ještě mu to samý množství zbylo na snídani. Potom se pohodlně usadil s flaškou tulamorky a krabičkou cigaret k PC a začal opravovat vozidla v aktivitě R 1540.

Nevím z kterého je roku, ale nelíbilo se mi řazení nákladních vlaků, nasezení hnacích vozidel a použití velkého počtu LC. Dále popíšu nedostatky bod po bodu (zatím jsem v PCE).

-přázdná ČT (jenom dva náklady a pendolino)
-19:54 prudký pokles fps protože pendolino - pravděpodobná chyba u mě, ale nevím.
- dlouhá Třeb. 2x742 +falls = nesmysl
- 363 ČEZ na nákladu . blbost
- až na soupravu os vl. prázná choceň.
- RT expres s 380 - nikdy nevyjel
- polský pivní vozy v nákl. vl. nikdy jsem neviděl, nepoužil bych.
- v kostěnicích nesmyslná jízda na blok asi za pendolinem (okolnosti vyplynou při jetí aktivity, nebudu se rozepisovat)
- v PCE 714 + poštovní vozy. taky nesmysl. s Bymdama bych to pochopil
- ČT - rozkaz - není napsáno mezi kterýma stanicema je ta pomalá
+ vláček jede krásně, můžu se loudat.

Milan, zkus na tom zapracovat. Pro příště ;)

Čouda napsal:
Pokud se hráč má někde spojit se soupravout, tak v tomhle jediném případě se využívá LC.
Pokud se má hráč spojit se soupravou, nebylo by lepší taky použít traffic? Možná že by odpadly LC úplně. Já taky dřív používal LC a když jsem zjistil že mi hra neustále padá, tak jsem je přestal používat.

Jinak jaké vozy se dají použít u rampy skladišť?

mikulda napsal:
Čouda napsal:
- 363 ČEZ na nákladu . blbost

Proč blbost?
cc1ef71b305bc5fb6f04e15804054184.jpg
Mikuldo, proč blbost? Protože Čouda jede jen podle linek a nic takového si holt nepřipouští a bere to automaticky za kravinu - ještě, že to je podloženou fotkou - člověk by řekl, že se spálí jen jednou a ono ejhle, on si po těch bramborácích na tu plotnu sedne znova :D

Naposled editoval moderátor:
Ta čezovka na nákladu blbost není. Pokud se podívat na začátek tohoto vlákna zjistíte že první zmínka o této aktivitě je z července 2007, tedy ještě před vznikem carga, kdy klidně bylo možné potkat čezovku na nákladu.

A co jsem psal? Že nevím z kterého roku je ta aktivita, ale... a těď následuje výčet chyb.

Stačí umět číst a odpovědět. Aktivita je z roku 2007. Tím se všecko vysvětluje.

Jinak žiju v roce 2010 a tím pádem hodnotím všecko dle současnosti. Autora by taky neubylo, kdyby do aktivity napsal, že aktivita je dle GVD 2006/2007.
Pepa: To musíš vysledovat. Někde se loží dřevo, někde zase zboží na paletách. Nezbyde ti nic jinýho, než se projet po trati a zapisovat si a eventuelně nejasnosti konzultovat s mapy.cz, nebo jinejma aktuálnějšíma mapama. Ještě se můžeš zeptat místních. Ale dát v Kostěnicích k rampě ke skladu část mostovky je zhovadilost a nebo třeba wapku. není to případ MG, ale už jsem to viděl.

Pepa z Nuslí napsal:
Čouda napsal:
Pokud se hráč má někde spojit se soupravout, tak v tomhle jediném případě se využívá LC.
Pokud se má hráč spojit se soupravou, nebylo by lepší taky použít traffic? Možná že by odpadly LC úplně. Já taky dřív používal LC a když jsem zjistil že mi hra neustále padá, tak jsem je přestal používat.

Jinak jaké vozy se dají použít u rampy skladišť?
Nebylo. Spojení hráče s trafficem je vždy sázka do loterie, a při vývoji MSTS nikdy tohle nebylo plánováno. Od toho jsou právě LC.

to MG R 1540:
V Kolíně stojí vedle mě motorák na konci nástupiště, Radši zkus místo zaškrtávání políček s názvy stanic použít WP a umísti ho tam, kde to uznáš za vhodné. Dále mě zarazil ešus stojící prakticky mimo nástupiště. Jak k tomu ti cestující přijdou?

A jak říká Čouda: zkus místo LC udělat vagóny jako traffic. Nic se nemění, jenom před vagony dej servis1.

Koukám vlna připomínek :)
Čouda: když jsem aktivitu dělal tak jsem ji zasílal tenkrát ještě Blackwolfovi a ten mi doporučil dát na RT Expres právě tu 380. V Pce ta 714 s poštama má být posun. V té době jsem to tam viděl,tak jsem to použil.

Pepa: ten motorák v Kolíně máš pravdu,měl jsem použít vyčkávací bod.

Děkuji všem za připomínky. A já jdu pokračovat ve tvoření nové aktivity.

Milan

Dnes je ke stažení nová aktivita pro trať BP85.4. Aktivitu jsem vytvořil na základě nového modelu od J. Skury a to mašiny 380. Ke stažení na mých stránkách.
Milan

Ahoj Milane,
projel jsem téměř celou tvojí novou aktivitu s 380tkou. Jsem za Svitavama a příjde mi, že tam máš žalostně málo trafficu. Stanice prázdný, od Chocně do Třebový jsem potkal jen jeden vlak a náklady z Prahy do Svitav asi jen dva. Šlo by do aktivity ještě něco málo přidělat? Navíc zatím zádná zápletka, pořád jen zelená ulice. Po tvé, řekl bych parádní aktivitě R 1540, to vypadá spíš jako chudý příbuzný. Ale to byl asi záměr, aby hráč novou lokomotivu pěkně prohnal, že?;)

Tu aktivitu jsem projel a je to monotonní jízda. Ani to prohnání se u mě nekonalo, protože pak jsem byl všude moc brzo. Tak jsem alespoň udělal test. Od jednoho fíry vím, že se ze Svitav do Brna dá jet jen výběhem a pouze přibržďovat EDB. Sice se přes Rájec "proplazí" 80, ale v Brně u peronu je včas. Tak jsem to testnul a i v MSTS to tak funguje. 80 přes Rájec a na minutu přesně u peronu v Brně. :oops: Zbyněk má tu trať vymakanou.:D

Ferda napsal:
Ahoj Milane,
projel jsem téměř celou tvojí novou aktivitu s 380tkou. Jsem za Svitavama a příjde mi, že tam máš žalostně málo trafficu. Stanice prázdný, od Chocně do Třebový jsem potkal jen jeden vlak a náklady z Prahy do Svitav asi jen dva. Šlo by do aktivity ještě něco málo přidělat? Navíc zatím zádná zápletka, pořád jen zelená ulice. Po tvé, řekl bych parádní aktivitě R 1540, to vypadá spíš jako chudý příbuzný. Ale to byl asi záměr, aby hráč novou lokomotivu pěkně prohnal, že?;)
Přesně tak, jedná se o zcela oddychovou aktivitu, aby si hráč užil nové 380 a naučil se sní jezdit. Ten trafic je opravdu poskromnu, protože jsem aktivitu udělal dost na rychlo.V nové aktivitě,kterou již připravuji budou zápletky až se Vám z nich bude točit hlava. Ale dopředu nic nechci prozrazovat,jen to,že to bude samozřejmě jízda s 380kou.
Milan

Michal napsal:
Tu aktivitu jsem projel a je to monotonní jízda. Ani to prohnání se u mě nekonalo, protože pak jsem byl všude moc brzo. Tak jsem alespoň udělal test. Od jednoho fíry vím, že se ze Svitav do Brna dá jet jen výběhem a pouze přibržďovat EDB. Sice se přes Rájec "proplazí" 80, ale v Brně u peronu je včas. Tak jsem to testnul a i v MSTS to tak funguje. 80 přes Rájec a na minutu přesně u peronu v Brně. :oops: Zbyněk má tu trať vymakanou.:D
Proto jsem taky k aktivitě dodal SJŘ, aby si hráč hlídal časy. Nikde není uvedeno,že se má jet furt 160km/h. Když strojvedoucí ví,že jsou jízdní doby volné tak jede třeba jen 120 km/h. ;)
Milan

Já taky nikde netvrdím, že jsem jel furt 160km/h. Reagoval jsem na Ferdu a jeho výrok o prohnání. A na tu novou aktivitu se moc těším. Že by 380 dostala konečně pořádně zabrat?

Michal napsal:
Já taky nikde netvrdím, že jsem jel furt 160km/h. Reagoval jsem na Ferdu a jeho výrok o prohnání. A na tu novou aktivitu se moc těším. Že by 380 dostala konečně pořádně zabrat?

Je to v plánu. Uvidím jak se mi vše podaří zrealizovat.
Milan

Dnes na upozornění jednoho uživatele jsem zjistil, že nejdou z mých stránek stáhnout aktivity R 879 a R 1540 2díl. Tak jsem to vyzkoušel a verdikt je následovný:
Aktivity lze stáhnout přes IE. Pokud používáte Mozilla Firefox tak stáhnout nejdou. Nevím,kde je chyba. Pravděpodobně asi někde u ic.cz. Na odstranění chyby budu pracovat.

Milan
Milan Grygar napsal:
Dnes na upozornění jednoho uživatele jsem zjistil, že nejdou z mých stránek stáhnout aktivity R 879 a R 1540 2díl. Tak jsem to vyzkoušel a verdikt je následovný:
Aktivity lze stáhnout přes IE. Pokud používáte Mozilla Firefox tak stáhnout nejdou. Nevím,kde je chyba. Pravděpodobně asi někde u ic.cz. Na odstranění chyby budu pracovat.

Milan

A totéž platí i u aktivit pro trať 321.
Tak hlásím problém vyřešen zatím provizorně a to následovně. Pokud budete chtít stáhnout zmiňované aktivity v jiném prohlížeči než v IE,tak pouze,že kliknete pravým tlačítkem myši na odkaz ke stažení a dáte uložit soubor jako...
Po té již aktivitu uložíte ve svém PC.

Milan

Info o mé tvorbě:

V současné době pracuji na opravách aktivit pro trať 321 na aktualizaci 19. Co se týká aktivity R 1540 1díl, tak tato aktivita bude zbrusu nová,protože opravit aktivitu bylo dost náročné. Nečekejte u ní moc zápletek vzhledem k tomu, že je zapotřebí dotáhnout rychlík do ČT včas, aby byla návaznost na druhou část aktivity na trati BP.

Taky opravuji aktivity pro trať BP na novou aktualizaci. A současně je ve fázi důkladných testů nová aktivita. Tam mne výrazně pomhl upravený eng pro 380 od Zbyňka Š.

Termín ke stažení zatím nevím, včas se vše dozvíte zde nebo na mém webu.

Milan

Ahojky,
trochu opráším mé zaniklé vlákno.
Mám prosbu na všechny současné aktivitáře. Neměl by někdo z Vás zájem převzít všechny moje vytvořené aktivity a opravit je na současné aktualizace tratí 321 a BP? Je to z toho důvodu,že vzhledem k velkému pracovnímu vytížení nemám na to vůbec čas,což mne hodně mrzí. A myslím si,že něketré aktivity by bylo škoda nechat v zapomění.
Děkuji MG

Tak pokud vše dobře dopadne,tak o mé aktivity projevil zájem Pepa z Nuslí. Tak pevně veřím,že se mu je podaří dát dohromady.
Děkuji Pepo za tvůj zájem.
Milan

Back
Nahoře