Odbrždění loko

Midrafon

Průvodčí
Ahoj,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc.
Objevil se na mém PC zvláštní fenomén.
Po spuštění aktivity (trať 321) uvedu loko v činnost (ČDC 363) a po nafoukání odbrzdím.
Okamžitě spadne červená ručička na budíku hlavního potrubí zpět a ručička na budíku brzdy nic.
Asi po 4 minutách se teprve ručička brzdy pohne do správné polohy a další tři minuty trvá, než se pohne červená ručička na budíku hlavního potrubí a lze s loko odjet.
Celkem to tedy zabere asi 8 minut.
Zkoušel jsem to i z uložené pozice, i na jiné aktivitě a jiné loko (ČD 150) a problém přetrvával.
BIN jsem přeinstaloval, vše trvá dál.
Nemá někdo nápad, čím by to mohlo být?
Děkuji za každou radu.
Mirek

Midrafon napsal:
Ahoj, ............Nemá někdo nápad, čím by to mohlo být?
Děkuji za každou radu.
Mirek
Mně tohle a jinou rotiku dělal MSTS když jsem nespouštěl simulátor přes trainstore a mel jsem hodně "sejvů".
Dan

Dan J. napsal:
Midrafon napsal:
Ahoj, ............Nemá někdo nápad, čím by to mohlo být?
Děkuji za každou radu.
Mirek
Mně tohle a jinou rotiku dělal MSTS když jsem nespouštěl simulátor přes trainstore a mel jsem hodně "sejvů".
Dan

Ahoj Dane,
tak jeste na upresneni. Ja vzdy hru poustim pres TrainStore a ulozenych pozic jsem mel celkem 5.
Odstranil jsem je a problem trva.
Zkusil jsem to i na jine trati a vysledek je take stejny.
Proto me to evokuje nejaky globalni problem v MSTS.
Treba nekdo jeste bude neco k tomu mit.
I tak Ti dekuji.
Mirek

Ahoj,
mě toto taky dělávalo.
Pamatuji, že to vyřešil přeinstal MSTS.
Všechny tratě atd jsem si zálohoval, přeinstaloval základ MSTS a potom už to jelo :)

Snad jsem ti aspoň trochu pomohl :)

Lukáš

Ahoj,
pokud by nezbylo nic jineho,tak to udelam.
Ale beru to jako posl.variantu.
Snad to pujde jednodussim zpusobem.
Dik,Lukasi.
Mirek

To taky doufam, ze pomuze nejaka jina varianta.
Je jasne, ze preinstal by byla posledni varianta.

Lukas

Zkoušel si smýknout systém na kontrolní bod o kterém víš, že to chodilo? Jinak TrainStore je největší zlo pro sim.

poison napsal:
Jinak TrainStore je největší zlo pro sim.
Podle čeho tak usuzuješ? Je jasné, že pokud s nějakým programem neumíš pracovat, tak je špatný jakýkoliv program. Ale zase tak černě bych to neviděl - nemůžu na TS říct křivého slova.

Ano souhlas, TS není blbuvzdorné, pokud se nepoužívá dle návodu, které nikdo nečte, je vymalováno hlavně u začátečníků. Osobně v něm žádný přínos nevidím, jak říká klasik, "past vedle pasti".

Pánové, do této chvíle jsem používal TS bez jakýchkoliv problémů a to ne týden, ani měsíc, ale roky.
Protože se tak MSTS chová stejně v obou případech a to jak při spuštění přes ikonu, tak i přes TS, asi to tím nebude.
Zkusím tedy z posledního bodu obnovení a uvidíme.
Děkuju za radu.

poison napsal:
Ano souhlas, TS není blbuvzdorné, pokud se nepoužívá dle návodu, které nikdo nečte, je vymalováno hlavně u začátečníků. Osobně v něm žádný přínos nevidím, jak říká klasik, "past vedle pasti".
Zdar a sílu.
Tak to tě vyvedu z omylu. Mám jednou tak velký trainset než je TBP, už jen proto, že v TBP chybí 80% vozidel z éry ČSD a jiných zahraničních vozů kupříkladu PKP, dále máš kupříkladu pro každou trať 2 aktivity, tím se ti nasbírá mrtě consists. Pokud v tomto případě použiješ například Activity Mover, tak je ti to nanic. Poněvač ti přehrká jen activites, services a paths. Takže všechny wag., eng., a con. soubory ti zůstanou v simulátoru a:
1. V nejlepším případě ti bude MSTS načítat neskutečně dlouho, pokud nepůjde o pidiaktivitu a bavím se o trati BP + 321, DVK a menší tratě ti načte rychleji.
2 V horším případě se MSTS přestane líbit počet vozů, ale pravděpodobněji počet consists a začne dělat koniny. Buď ti spadne hned, nebo například po stisku F? (nevím kolik) pro odpojení vozů spadne, nebo jak jsem myslel, začnou se chovat nekorektně mašinky (viz odpověď výš) a to i u menších tratí jako je kupříkladu DVK.
Takže podtrženo a sečteno, Train Store MSTS neskutečně ulehčuje a je to program, nezlob se za ten výraz, vyloženě pro blbce začínající na PC. Stačí jen dodržet jednu základní věc:
Po dohrání aktivity:
Nástroje a vše zpět do MSTS.
Nehledě na to, že pokud chci smazat aktivity z MSTS (a mám jich tam povícero) je to daleko jednoduhší. Po dohrání aktivity vymažu složky:
V trati:
Activites, paths, services, traffic
V trainsetu:
Consists
Pak vše zpět do MSTS a aktivitu mám bezpečně odstraněnou.
Dan

Midrafon napsal:
Ahoj,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc.
Zdravím,vidím že se tu probralo vše,ale k danému problému vlastně nic.
Já v příspěvku
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1740&pid=145644#pid145644
popisoval problém,který se stal mě a zajímavé,že druhý den po zapnutí PS a znovu zkoušení se tento problém už neobjevil.Ale v daný den jsem mohl přeinstalovávat co jsem chtěl a nic.
Prostě MSTS.
Mirek

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:
.... pokud se nepoužívá dle návodu, které nikdo nečte, je vymalováno hlavně u začátečníků. ....

Což není výsadou jen Train Store! ;)
Ale naštěstí máme forum, kde se můžeme zeptat aniž bychom se museli nějakými návody zatěžovat! :cool:

Ahoj,Mirku.
To,ze se tady zacne ihned uhybat od tematu a rozebirat kde co okolo,na to uz jsem si i zvykl.
Ale k tomu,co jsem popsal v uvodu.
Tento jev bohuzel pretrvava i nadale.I po opetovnem zapnuti PC druhy den.
A kdyz uz se vratim zpet tak v MSTS mivam jen vzdy 1 aktivitu, mazu saves prubezne.
Az se dostanu domu,zkusim preinstal,to bude rychle.
Diky,
Mirek

Mne sa to niekedy dávno tiež stalo, ale nie vždy a bolo to len u určitého peršingu, takže som to bral ako chybu modelu. Pomohlo vtedy, keď som stlačil klávesu "rýchleho vypustenia tlaku v brzdovom potrubí". MSTS spúšťam zásadne bez akýchkoľvek problémov cez Trainstore. Lenže vtedy som fungoval pod win XP, teraz pod win 7 sa mi to ešte nestalo

Mirku,
a zkoušel jsi to i na jiné trati? Zatím píšeš jen o trati 321...

Případně s jiným číslem stejné řady - přeci jen jsi (jak jsi psal nedávno jinde) upravoval svůj trainset (na tu bouřlivou vlnu nelze nevzpomenout).

Zkusil bych tedy vzít oficiální ladění (z posledního update trainsetu), případně si stáhonut (a nebo z již staženého skinu) rozbalit oficiální verzi ladění a prubnout to ještě jednou.

Další nápad - zkoušel jsi deaktivovat monitory (Ctrl+Num4)? Jestli Ti to třeba nesestřelí některý z monitorů?

Myslím si, že reinstalace tomu nepomůže a zde zmiňovaný Trainstore s tím souvislost mít nebude - ale přesto - zkus i tu variantu, že v Trainstore si jen přesuneš wag a eng soubory, ale MSTS spusť mimo TS.

Martine,
prvni a posl.definitivni tecku za trainsetem.
Nic neupravuji a nepreznacuji. Jen tenkrat jsem vlozil vsechny skiny do JEDNE slozky. Zadne upravy textur a jinych soucasti se nekonaly. Od tohoto jsem tenkrat vic jak pred rokem upustil a vse do trainsetu vkladam tak,jak urcuje autor.
Jedine upravuji smerovani zvuku v engu a wagu tak,at to mam u vsech stejne a jednotne.
Tot k trainsetu a budu rad,kdyz uz toto nechate spat a nebudete to tady pretrasat.
A konecne k problemu.
Zkusil jsem to nejen na jedne trati,ale na dvou a to 321 a BP. A problem nadale trval a trva.
Dalsi,co zde radis muzu vyzkouset,az se dostanu k veceru doma k pc.
Pak dam vedet,jak to dopadlo.
Diky za tipy.
Mirek

Tak po téměř tříhodinovém bádání a zkoušení všeho možného i nemožného chci všem, kteří tento problém sledují sdělit, že se nic nezměnilo.
Ani kompletn přeinstal nepomohl, ani nic z toho, co zde někteří radili.
Zkoušel jsem ještě i jiné věci (DEFAULT, jestli nedošlo ke změně) a další (po poradě s Jarinem) a zkrátka nic z toho nevedlo k úspěšnému zakončení.
Vždy trvá minimálně 4 minuty, než se souprava dá vůbec do pohybu.
Zkoušeno na 321, na BP, různé loko, zkrátka nic.
Pokud by ještě nekdo měl nějaký nápad, sem s ním.
Děkuji,
Mirek

Back
Nahoře