Odbrždění loko

Jen tak pro zajímavost: Co by udělal na sedmičkách, kdybych zaškrtnul kompatibilitu pro W7?

prolam napsal:
Jen tak pro zajímavost: Co by udělal na sedmičkách, kdybych zaškrtnul kompatibilitu pro W7?
Neskutečně ti klesne FPS a MSTS jednoduše zlobí, proto mne to napadlo, zda není příčina tam.:D

To ano, ale myslím, že na chování lokomotivy v simulátoru by to nemělo mít žádný vliv.

Ahoj, jelikož jsem už tak z toho zblbej, zkusil jsem se podívat a nastavení v zástupce mám tak, jak má být.
Ale asi se něco objevilo.
S korninem to teď řešíme a když dám brzdič do polohy NASTAVENO a potom zdvihnu sběrač a nechám dofoukat, vše se chová korektně.
Při dalším zastavení je fakt, že je prodleva odbrždění a dofoukání delší, ale jde to.
Teď to zkouší se zastavením a se soupravou 26 Sgnss a dělá mu to taktéž.....nerozjede se.
Jen upozorňuji, že doteď jsem vždy nechal brzdič v závěrné poloze a vše fungovalo korektně po odbrždění.
Třeba se pletu, ale pokud máte někdo něco k tomu, vyjádřete se, prosím.
Díky.

PS: Ale jen k tomuto.:D

Midrafon napsal:
S korninem to teď řešíme a když dám brzdič do polohy NASTAVENO a potom zdvihnu sběrač a nechám dofoukat, vše se chová korektně.
Při dalším zastavení je fakt, že je prodleva odbrždění a dofoukání delší, ale jde to.
Teď to zkouší se zastavením a se soupravou 26 Sgnss a dělá mu to taktéž.....nerozjede se.

Ahoj Mirek

asi hodinu som skúšal rôzne kombinácie vozov s loko 363. Podla mňa to, čo opisuješ ako "fenomén" (v 1. príspevku), je normálna vec. Keď spustíš aktivitu, na loko 363 máš automaticky nastavené, že vlaková brzda je v závernej polohe. To znamená, že z celej súpravy vypustíš vzduch. Po dofúkaní kompresora a následnom odbrzdení to potom trvá velmi dlho, kým sa so súpravou pohneš. Takisto hneď ako spustíš aktivitu, všetky vozy sú odbrzdené, ale kedže vlaková brzda je v závernej polohe, hneď sa začne vzduch vypúšťať zo súpravy (brzdí). Preto keď hned po spustení aktivity prepneš vlakovú brzdu do polohy NASTAVENO, vypustí sa ti len velmi malé množstvo vzduchu a potom ti na odbrzdenie stačí krátky čas. Ak po spustení aktivity prepneš hneď vlakovú brzdu do polohy Jízda, so súpravou sa pohneš takmer hneď.
Skúšal som aj súpravu 363 + 26 Sgnss. Po dofukaní kompresora som odbrzdil a dialo sa presne to isté, čo si popisoval v 1. príspevku. Kým som sa dokázal pohnúť so súpravou, prešlo cca 4 - 5 minút. Je to len tým, že celú súpravu (26 vozov je dosť) musíš nafúkať. Ak má lokomotíva objem vzduchojemu cca 400 - 500 litrov a potrebuješ nafúkať súpravu s 26 vozmi, z ktorých každý má pomocný vzduchojem o velkosti 40 - 200 litrov, tak to nafúkanie súpravy trvá dosť dlho.

Peter

Ahoj Peter,
to je mi zcela jasné, jenže totéž se děje i souprav s osobními vozy (cca 7 vozů), což nepovažuji za adekvátní přirovnání s nákladním vlakem.
Nota bene po zastavení s takovou soupravou nákladního vlaku trvá další 4 minuty, než je možno se soupravou znovu dát do pohybu.
Proto prosím ještě ostatní, kteří mají zkušenosti (moc aktivity nejezdím :-(), aby se kdyžtak vyjádřili.
Mám pocit, že jsem z toho trochu blázen.:D:D:D
Děkuji a přeji pěkný pátek.
Mirek

Ono záleží i na verzi BINu.
Všechny časy jsou dělány na stejném stroji 363009 z trati 321 verze engu 1.15 Datum: 18/4/2007
Časy měřeny od okamžiku přesunutí brzdiče ze závěru do jízdy při dosažení plného tlaku v brzdových válcích na začátku
BIN 1.8.052113
Odbrždění 2:50
Plný tlak 3:50

BIN 1.7.0081920
Odbrždění 1:26
Plný tlak 1.41

Přesně tak. O tomhle se ví od počátků, že nejnovější BIN odbrzďuje mnohem pomaleji a bohužel pokud se mašina správně naladí v BIN 1.70819 a někdo si v domnění, že má něco nejaktuálnějšího nainstaluje vyšší verzi, tak bude odbrzďovat hodně dlouho. A naopak jiné ladění může v nižší verzi BIN odbrďovat nezvykla rychle. Hold to bylo o tom, že jako komunita jsme se nikdy nedokázali dohodnout na nějakých normách, co se bude používat. Tohle jsou jen další důsledky.

Až budu mít po víkendu chvíli čas, zkusím i toto.
Jelikož standartně používám na svém PC verzi 1.7.1022 a to i ve svých aktivitách, prozatím jsem se s tím nesetkal.
Od té chvíle, co to takhle začalo "haprovat" i na jiném stroji, než byla ČDC 363.035, jsem z toho vedle.
Ale děkuji za příklady a možnosti a dám kdyžtak poté vědět.
Hezký víkend.
Mirek

Jenom tak na okraj mne napadlo, že by možná stálo za zjištění zda není "cosi shnilého ve státě dánském" tedy ve Woknech...

Zdravím ,po načtení MSTS a urceni bodu A a bodu B nacte MSTS v poradku ale po rozjeti nelze zabrzdit pres klavesnici,leda mysi,pouzivam WIN7 a mam BP88.00

bearshare21 napsal:
Zdravím ,po načtení MSTS a urceni bodu A a bodu B nacte MSTS v poradku ale po rozjeti nelze zabrzdit pres klavesnici,leda mysi,pouzivam WIN7 a mam BP88.00

Skús či máš dobru klávesnicu...Tento problém som mal nedávno a tiež pri brzdení...Prehodil som to v nadstaveniach v TS.......

Back
Nahoře