Požáry na Slovensku

Ja len doplním keď už točíme o požiaroch, tuším v pondelok tento týždeň u nás v Leviciach zhorela 240 039-8 po pristátí s osobákom z Nových Zámkov, včera ju ťahali do Bratislavy ale podľa rozsahu poškodenia /vyhoretá kabeláž, poškodený lak a vybité dve strešné okná/ vypadá že sa na koľaje vráti.

duuso napsal:
Ja len doplním keď už točíme o požiaroch, tuším v pondelok tento týždeň u nás v Leviciach zhorela 240 039-8 po pristátí s osobákom z Nových Zámkov, včera ju ťahali do Bratislavy ale podľa rozsahu poškodenia /vyhoretá kabeláž, poškodený lak a vybité dve strešné okná/ vypadá že sa na koľaje vráti.
Nebodaj zhorel super udržovaný a leštený stroj 240-039? :D Zopár fotiek "stanovišťa" pred požiarom je na diskusii vlaky.net. http://www.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?lang=1&page=8&kat=20&id=145765&list=1

nebulus napsal:
duuso napsal:
Nebodaj zhorel super udržovaný a leštený stroj 240-039? :D Zopár fotiek "stanovišťa" pred požiarom je na diskusii vlaky.net. http://www.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?lang=1&page=8&kat=20&id=145765&list=1

Ty fotky jsou boží,hlavně ta kniha oprav.Že by to fíra raději podpálil sám?

Naposled editoval moderátor:
Že 039 je šerbel ako hrom je pravda a teraz má od dymu už aj tónované sklá na druhom stanovišti. :lol:

Čouda napsal:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/po-slovenskem-raji-zachvatil-ohen-i-poracskou-dolinu_119584_24v6n.html

zde je reportáž o požáru ve Slovenském ráji. Sakra takový hezký kout země musí postihnout taková katastrofa. Stejně jako vychřice tatry. To zase bude trvat roky, než se příroda vzpamatuje

Hold, jak se říká: přírodě neporučíš! Ale pokud je za tím žhář...
Byl jsem tam tehdy po té vychřici a vypadalo to tam opravdu drsně...

Nazdar chlapi,
nenašel jsem vhodnější vlákno,takže se ptám zde.:(
Jakpak to u Vás vypadá s plynem /zemním/ ? Respektive,už se na Slovensku nějak projevuje jeho nedostatek i v domácnostech ?

David

Zatiaľ nie :D , ale už som videl ľudí čo kupovali el. ohrievače a dvojplatenky.

Ja tu šetrím už aj vlastným plynom.
Zatiaľ sa nedostatok plynu domácností nedotkol, iba priemyselné podniky museli znížiť spotrebu. Pokiaľ by došlo na tie Duusove variče a ohrievače, tak za pár desiatok minút by nasledoval kolaps elektrickej siete a tzv. blackout .

Nejsmutnější je, že se staráme o humanitární pomoci například pro Afriku, ale vlastní kontinent zanedbáváme.
Vůbec bych se nedivil, kdyby na Ukrajině objevili, že plynovod je děravý nebo se na něj někdo na černo napíchnul, jestli to jde. Rusko a Ukrajina jsou veliké.
Já bych, jak Nebulus naznačil, se napojil na kravský plyn:D. Nedávno se psalo v novinách, že krávy produkují moc metanu a tím způsobují globální oteplování, tak Američtí farmáři kravské prdy zachytávají do vaků. Hned by bylo využití. :D

Mě je to jedno... Já zalezu na chalupu, zatíopím v kamnech a je po srandě a nějakej bolševik si ten svůj plyn může strčit do

Teď vážně. To co Ukrajina s tím Ruskem předvádí to je vrchol. Teď zase v rádiu říkaly, že se hádají. Tak oni mají smlouvu, podepsanou smlouvu a stejně se budou hádat. Trošku mi to připomíná situaci u nás ve třídě, kde se na ěčem dohodnem, ale vybraní jedinci (já jím nejsem) se pořád budou hádat.

To Zbyněk: No humanitární pomoc v Afriku, nebo tyhleti vojácí v Afganistánu a v Kosovu to je taková zhovadilost. Co peněz se kuli tomu promrdá a úplně zbytečně (kolik toho pro.. naši politici ani nemluvím). Amercký blbečci si rozpoutají konflikt na středním východě a my tam musíme bejt nasraný. Stojí to prachy a kolik je tam našich firem výměnou za vojenskou pomoc? Vyplatí se tam vůbec líst? Ani náhodou, jenomže jsme zase v nějaký poblízněný organizaci, takže tam ty vojáky musíme poslat nebo by se zbláznili. To ej stejně jak ta slavná evropská unije. Ty nám taky tady budou diktovat kdesi cosi. Stejně tak humanitární pomoc. Ať lidi přispívají, když chtějí, ale ne že bude přispívat stát. Přiznám se že o systému humanitární pomoci vím veliký kulový. jako dobře, chudáci lidi, ale nám nikdo taky nic nedá. Leda že bysme byli cigáni.

Back
Nahoře