Staticke kombajny

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna JBr
  • Datum začátku Datum začátku

JBr

Začátečník
Tak jsem vyexportoval prvni kombajn pro MSTS. Je to uplne prvni model, ktery jsem do nej pripravoval, takze i kdyz jsem se snazil udelat vsechno podle navodu, mozna jsem nekde udelal nejakou botu a nevim o tom :) Kdybyste na neco prisli, tak mi dejte vedet.

V zipu jsou dve textury, normalni a pak pruhledna v podadresari snow, tu rozkopirujte do tech rocnich obdobi, kde kombajn nechcete.

Edit: Uz jsou hotove oba.

http://msts.brozek.org/temp/e512.zip
http://msts.brozek.org/temp/lexion.zip

1b9ff5f7b6b058e3d6b0e645d28221b0.jpg

Naposled editoval moderátor:
pěkná práce,ale někde máš chybičku v exportu LOD,protože v prohlížeči se zobrazují tři úrovně zobrazení a dvě z nich mají nula metrů,přitom polys je všude stejný počet.Dále by se daly odmáznout některé polygony,které jsou skryté a nikdy nebudou vidět,takže by jsi snížil celkově jejich počet.A ještě jednu maličkost jsem si všimnul v textu S souboru upravit aby se textury při pohledu z dálky nerozmazávaly přepsat : texture ( 0 0 0 ff000000 ) na : texture ( 0 0 -3 ff000000 )

Pri modelovaní v Gmaxe, ak sa pri mapovaní textúr v okne MATERIAL TOOLS zapíše hodnota k parametru MIP LOD BIAS = -3, tak sa textúry nerozmazávajú. Potom nie sú potrebné dodatočné zásahy do S súboru. Toto platí pre novo vznikajúci model, hotový model treba upraviť manuálne zásahom do S súboru.

Neviem ako ostatní stavitelia...ale mne sa zdá po osadení do trate ten kombajt trochu malý...ináč veľmi pekná práca....

Pánové,
všimněte si jedné krásné věci: Pan JBr přišel na toto fórum, nabídl něco, co tady zatím nemáme. Budiž mu za toto vyjádřeno poděkování. A to, že ten "zatr." kombajn vám připadá o 1m menší v tomto případě podle mne nehraje až tak velkou roli. Když ho uvidím na poli vedle trati ve vzdálenosti 200 m, zaručeně nevystoupím z mašiny a nepůjdu ho přeměřovat, ale budu ho brát jako pěkné zpestření scenenérie. Nebo si myslíte, že modely ostatních objektů jsou na metr přesné? Nenechte se vysmát pánové.....
Takže bych tímto chtěl panu JBr ještě jednou vyjádřit poděkování za to, že sem na toto fórom přišel i s konkrétní nabídkou toho co umí....

No jo, pokud jste srovnavali s New Hollandem, tak se neni co divit, takovemu stroji se sotva vyhnete i na siroke silnici. E-512 je kombajn z let sedesatych a oproti soucasnym kouskum je to opravdu prcek. Rozmery jsem bral z udaju na nemecke wikipedii a +- sedi na to, co si pamatuju (neco jsem se na 512kach u babicky jako maly kluk navozil). V gmaxu jsem mel jako jednotky nastavene metry, takze pokud neni zrada v tomhle, tak by rozmerove mel sedet.

Behem zitrka vyjedu tu 512ku jeste jednou, s opravenyma chybama a prihodim k tomu ten Claas. Ten bude vetsi ;)

OK...takže ho už aj ukladám do trate a bude ich na "dolniakoch" bohato.....však je žatva

v tom pripade by bolo ale pekne, keby kombajny boli v trati iba pri nastaveni leto-jasno (a kludne aj v noci s reflektormi - ked raz zatva bezi, tak bezi)

jeffer napsal:
v tom pripade by bolo ale pekne, keby kombajny boli v trati iba pri nastaveni leto-jasno (a kludne aj v noci s reflektormi - ked raz zatva bezi, tak bezi)

V noci tezko. Je prilis velka vlhkost a znehodnotilo by to obili
Vecer jeste mozna...

Naposled editoval moderátor:
Tak uz jsou ke stazeni oba, linky jsou v prvnim prispevku. Velikost 512ky jsem nakonec mirne zvetsil, protoze v Shape vieweru byla opravdu hodne mala v porovnani s 810. V gmaxu se tvari, ze je velka spravne. Lexion ma velikost odhadem, pomerem podle zaci listy (cca 8,6 metru zaci lista). Claas nikde na webu nema rozmery stroju.

Nic jineho jsem nemenil, tak to snad bude vsechno OK. Kdybyste nasli nejakou dalsi chybu, tak mi ji sem napiste a ja se to pokusim opravit. Je to takove uceni exportu do MSTS za pochodu... :)

jeffer napsal:

Na noc som použil zimnú texturu,takže v noci sa bude spať a nie žať.....

Back
Nahoře