Prosím o radu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna talik
  • Datum začátku Datum začátku
Chlapče, čo takto si preštudovať hneď prvú tému na tomto fóre - FAQ, tam nájdeš odpovede na všetky tvoje začiatočnícke otázky

Naposled editoval moderátor:
Zdravím. Skolaboval mi hardisk, záchránil jsem téměř vše až na aktualizaci bp8600akt8500-2 k trati BP. Poradte někdo kde se dá stáhnout. Nemohl by mi ji někdo poslat.

RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

AD 1: zkus to do správného vlákna
AD 2: bude ti poraděno, že si mas koupit nové DVD a nebo si počkej na novou aktualizaci a pak si ho objednej.

mmouka napsal:
AD 1: zkus to do správného vlákna
AD 2: bude ti poraděno, že si mas koupit nové DVD a nebo si počkej na novou aktualizaci a pak si ho objednej.

Asi tak nějak, to se mne stát nemůže vše zazálohané na mimo PC

Naposled editoval moderátor:

bud na HDD mimo PC a nebo na jinej disk v PC

Pro orlov :

Takže do FAQ jsem se koukal ale nenašel jsem nic na téma v čem a jak se dělají nové skiny na vozy a lokomotivy .

1) jak jsou označeni soubory pro opravu skinu ( bud máji označeni DSS nebo TGA ) ale tam nic takového není :(

2) v jakem programu lze dělat skiny na vozidla ( Malovaní nebo DXTBmp )

pač bych si rad upravil loko i vagony ale takové vysvětleni tu asi nikde není :(

DIK jenže já nato přišel sám složky rar ha zim do BXTbmp a v pohodě jen z kabinami mám problémy ale to si taky vyřeším sám .

a další věc je ta jak mám vložit do mapy auta aby mi tam jezdili po silnici atd.

vzhle dem ke kvali ě tvyc h pří sp věvku si asi budeě muset pomoci sám, neboť nerozumíme řeči tvého kmene....

Míly Mirane vysvětleni pro tebe abys mě pochopil jak je možné upravovat skiny a nato tady návod bohužel nemáte hold kdo zkouší nic nezkazí :D :D

Postup
1) otevřu si složku Transet vyberu lokomotivu otevřu složku z danou lokomotivou a to co je zabalené v zipu ( RAR ) přetáhnu do programu DXTbmp a upravují si danou lokomotivu či vagon

2) http://s23.postimg.org/bdvghjq2z/n_vod_1.png

3) http://s28.postimg.org/cu7k5ppwt/n_vod_2.png

Takže až tady budete mít takovíto návod tak to bude ok .)

Fajn, ale tady se předpokládá jistá inteligence a pochopení věci. Na návody tohoto typu tady nejsme zvyklí (respektive je nemá kdo dělat). Je důležité že jsi přišel na postup a pokud se ti přeskinování podařilo, tak vítej mezi nás..... ;) ;)

chlapy prosím vás nevit v jakem souboru nebo řečeno pod čim se ukládají skiny pač jsem si upravil cab Tauruse a rád bych si to uložil at stou cab. můžu jezdit děkuji moc a doufám že mě tu někdo pochopil co mám na mysli ( jaka je to koncovka na ukládáni skinu ) děkuji

Zálohovat original, nahradit textury, vyzkoušet a když vše bude fungovat vše přejmenuji pod jiným názvem a samozřejmě v modelech lokomotiv, kde chci mít jinou kabinu musím přepsat směrování. Jak to vypadá v praxi, stačí nahlédnout do adresářů jiných lokomotiv, kde je víc kabin, například 350.

380 005 - 9 napsal:
chlapy prosím vás nevit v jakem souboru nebo řečeno pod čim se ukládají skiny pač jsem si upravil cab Tauruse a rád bych si to uložil at stou cab. můžu jezdit děkuji moc a doufám že mě tu někdo pochopil co mám na mysli ( jaka je to koncovka na ukládáni skinu ) děkuji
Milý chlapče, Vánoce jsou na krku, můžeme mít, jako zkušení uživatelé, od kterých chceš rady, mít jedno přání pod stromeček? Snad ano. Víš jaké? Aby jsi svoje dotazy psal v češtině nebo slovenštině. Což se Ti tu někteří nepřímo snažili již několikrát naznačit. Tvé příspěvky jsou totiž v nějakém nám neznámém jazyce, kterému moc nerozumíme.
Ale abys neřekl, tak i když Tvé dotazy svědčí o tom, že ses pustil do nějakých úprav, aniž bys pochopil základní principy a struktury MSTS, tak pár poznámek, které ale na fóru najdeš:
1) v MSTS nemáme mapy;
2) provoz aut se dělá v Rote editoru umístěním provozu na silnici;
3) každé vozidlo v MSTS se skládá z více souborů (ace-textury, s-model, sd-pomocný soubor k modelu, eng/wag-definice chování), k vozidlu jsou nezávisle na něm nalinkovány zvuky a kabina, odkazy se definují v eng/wag souboru, kabina či zvuky se opět skládají z více souborů (textur, zvuků a definičních souborů - na ty se odkazuje z eng/wag) kabina či zvuky mohou být společné pro více modelů ... takže pokud chceš u skinu změnit kabinu, najdi si v jeho eng směrování na kabinu (nějaká cesta/soubor.cvf) a tuto cestu změň na svoji upravenou kabinu a máš hotovo

Na závěr jen poznámka: uvědom si, že upravené skiny a kabiny můžeš používat jen pro svoji osobní potřebu a bez souhlasu autora je nesmíš dále šířit, jinak jde o porušování autorského zákona.

for honza ( Jen bokem )

Musím říci dvě věci. Nebýt autora tratě Kúty-Praha, mnoho lidi hlavně v Česku by nechali celý MSTS někde v šuplíku a prášilo by se na tento sotware, ale jelikož autor tratě staví dál,tak MSTS je na některých počítačích doslova zatížen a to je dobrá reklama pro Microsoft. Nicméně v některých zemí by šel pan Šemora do vězení, ale v ČR jsou jiné zákony a tak není co řešit. V Českých právních zákonech bývají kličky a ty se dají zneužít. Tím pádem pan Šemora se zachránil slovy "Software je zdarma, ale jeho zveřejňování, rozmnožování včetně aktualizací je bez souhlasu autora nelegální. Je účtován paušální poplatek za vypálení DVD+ médium + poštovné, balné a ostatní distribuční práce ".
Jinak co se týče MSTS BIN tam to vypadá na pěkný problém, nyní se dohadujeme s našimi právníky jestli nepodat žalobu na autora tohoto programu, protože to už je velký zásah do samotného chování MSTS a na to už pamatuje český autorský zákon.
To je to samý,jako když si koupíte DVD bez českých titulků a nějaký nadšenec začne laborovat a přidá na DVD české titulky, pak je to v rozporu se zákonem. MSTS BIN je vlastně změna chování samotného train.exe ikdyž je určen fandům aby se jim mohla přepínat noční a denní kabina. Přesto je to citelný zásah do souboru ( něco jiného by byla úprava eng a wag souborů ) a mohl by vést až k nestandartnímu chování simulátoru.
Kdyby tento MSTS BIN nebyl šířen veřejně, a nabízen ke stažení na netu, ale jenom mezi uzavřenou komunitu lidi, tak by možná ani z právního hlediska problém nebyl, ale jelikož je to na internetu, kde si to může každý stáhnout, pak je to problém

380 005 - 9 napsal:
...
Jinak co se týče MSTS BIN tam to vypadá na pěkný problém, nyní se dohadujeme s našimi právníky jestli nepodat žalobu na autora tohoto programu, ...

Á výborně, opět se to tu hemží právníky. Přestaňte s nimi tedy řešit capiny kolem BINu a raději se mi jich poptejte na to, jak "právnicky" na sousedku, která mi znemožňuje neustálým napadáním úředních (souhlasných) rozhodnutí realizovat stavbu veřejně přístupné komunikace k plánovanému domu.

Předem díky. ;-)

PS.
Věřte tomu, že kdyby se něco obzvláště Microsoftu nelíbilo, již dávno by všichni tvůrci čehokoli pro MSTS seděli v lochu na Guantánamu. :-P
David

380 005 - 9 napsal:
for honza ( Jen bokem )

Kdyby tento MSTS BIN nebyl šířen veřejně, a nabízen ke stažení na netu, ale jenom mezi uzavřenou komunitu lidi, tak by možná ani z právního hlediska problém nebyl, ale jelikož je to na internetu, kde si to může každý stáhnout, pak je to problém

A kdy jsi na tu hlavu upadl dneska a nebo se ti to stalo už dřív ????

Back
Nahoře