Výhybka s noční texturou shazuje editor

marteen

Začátečník
Zdravím

Zkusil jsem si přidat také noční textury pro výhybky PresMechY_L a PresMechY_P, ale při přechodu na noční texturu mi v ten moment spadne celý editor tratě.
Po delší analýze jsem dospěl k závěru, že to může způsobovat definice animace pro celý objekt výhybky. Jakmile definici animace totiž odmažu, tak editor nepadá (tohle řešení ale samozřejmě není dobé, nechci přijít o animace výhybek).

Pro názornost, když přehodím textury na noční a pak zpět na denní, tak se mi podařilo udělat screenshot výhybky - a opravdu tam něco hapruje:
6c65e17710c63aab06faa8ecda0a5e44.jpg

Čistě animace nejspíš nevadí, protože pokud třeba nastavím noční textury mechanickým návěstidlům (které jsou taky animované), tak je všechno v pořádku, nic nepadá.

Setkal se s tím někdo např. i u jiných objektů?

Pro ilustraci i samotná definice animace, ačkoliv tam žádnou chybu také nevidím:
Kód:
	animations ( 1
		animation ( 2 30
			anim_nodes ( 6
				anim_node MAIN (
					controllers ( 0
					)
				)
				anim_node ZAVAZI (
					controllers ( 1
						tcb_rot ( 4
							tcb_key ( 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 )
							tcb_key ( 1 0 0 0 1 0 0 0 0 0 )
							tcb_key ( 2 0 0 -0.587785 0.809017 0 0 0 0 0 )
							tcb_key ( 3 0 0 -0.587785 0.809017 0 0 0 0 0 )
						)
					)
				)
				anim_node NAVEST (
					controllers ( 1
						tcb_rot ( 4
							tcb_key ( 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 )
							tcb_key ( 1 0 0 0 1 0 0 0 0 0 )
							tcb_key ( 2 0 0.707107 0 0.707107 0 0 0 0 0 )
							tcb_key ( 3 0 0.707107 0 0.707107 0 0 0 0 0 )
						)
					)
				)
				anim_node kryt_zavo0 (
					controllers ( 0
					)
				)
				anim_node kryt_prest (
					controllers ( 0
					)
				)
				anim_node kryt_zavor (
					controllers ( 0
					)
				)
			)
		)
	)

Díky za tipy

Naposled editoval moderátor:
Pokud Ti jde o samotnou výhybku, na noční tak to se ti nepovede. To už jsem zkoušel. Nelze. Leda použít jí jako Static v trati, nikoliv jako TrackObj ale tím ti nebude fungovat animace. MSTS nemá nadefinováno bohužel.
A pokud ti jde o přestavník tak noční textura se definuje v max (3Ds či G )že všemu co má svítit nadefinuješ denní texturu.
01.jpg
Parametr SolidBright v 3ds maxu a v g-max by to měl být parametr OptFullbright.
02.jpg
Ale pokud máš přestavník v základní poloze správně a pak se ti to takto pootočí tak máš špatně nastavený - resetovaný Pivoty.
Takže, otevřít nastavit do základní polohy u modelu zrušit animace. Provést reset Scale a Transform. Pak reset Xform. Posléze správně obrátit plochy a nadefinovat animace znovu. Celkem práce na 5 minut -+. A dle mě jednodušší než se rýpat v .s souboru
Pokud jsem napsal něco blbe ( už jsem si s tím dlouho nehrál tak mě jistě někdo opraví ) :D:D:D

Díky regedit77, asi máš (bohužel) pravdu :mad:

Zkoušel jsem různé varianty a obecně nejspíš platí, že pro animované objekty ze skupiny Track Objects (SignalShapes) MSTS noční otexturování nezvládne. Přímo ve hře mi to spadne i na těch mechanických návěstidlech při přechodu na noční texturu. Objekty bez animace fungují, s animací ovšem ne. Člověk zjistí, že má MSTS mnoho omezení, až když fakticky začne stavět vlastní trať. To se to nápady v hlavě jen hemží, ale na omezených možnostech simulátoru to celé ztroskotá. :cry:

Mimochodem přemýšlel jsem i nad tou druhou variantou, tj. denní texturou a to pro celý objekt, ale to by se zase nechovalo reálně, protože by objekt zářil v šeru už dlouho předtím, než se přepnou noční textury ostatních objektů (lampy apod.).

Co se týka nočních možností MSTS, tak je to holt slabota. Neschopnost definovat např. světelné kužely mimo vlak ovládaný hráčem mě třeba taky zklamala (to by byla nádhera, kdyby lampy nebo návěsti opravdu svítily...). No, stejně by ale výsledný efekt prozářeného nočního nádraží kazily nenasvícené vlaky...

Nevadí, díky za vysvětlení, aspoň se to bude hodit kdyby se s tím taky někdo v budoucnu zabýval. Necháme to tudíž po staru - černočerná tma nanejvýš prosvětlená koláčema na zemi od osvětlovacích stožárů :idea:

Back
Nahoře