Aktivity by Rossik

Robert Schindler napsal:
Zdravím... pokoušel jsem se jet aktivitu na trati 090 ..... V AE jsem si změnil roční období z jara na podzim. Při načítání MSTS mi vyskočila hláška "Nelze otevřít soubor s texturou routes\cr_090\envfiles\textures\hitw-bluesky1.ace".
To je chyba počasí v trati, buď si tu texturu někde najdeš anebo si do tratě vložíš počasí (=adresář envfiles) z jiné trati. Při chybě v počasí MSTS padá, často i bez hlášky.
Robert Schindler napsal:
....... ale obdržel jsem hlášku "CD_Sqs_1k (uid:200551) umístění at -5682+14823:+141.2+1.5819.6 selhalo. Příliš daleko od tratě!". ....
Ta hláška může buď znamenat, že LC se na kolej nevleze, ale spíše jsi rozbalit aktivitu pro jinou verzi tratě a ta kolej, na které jsou umístěny ony vozy v této verzi tratě už není nebo je posunuta či zkrácena. Projdi si trať v AE, najdi ten LC a posuň jej či smaž.

JiříkTK napsal:
Robert Schindler napsal:
Zdravím... pokoušel jsem se jet aktivitu na trati 090 ..... V AE jsem si změnil roční období z jara na podzim. Při načítání MSTS mi vyskočila hláška "Nelze otevřít soubor s texturou routes\cr_090\envfiles\textures\hitw-bluesky1.ace".
To je chyba počasí v trati, buď si tu texturu někde najdeš anebo si do tratě vložíš počasí (=adresář envfiles) z jiné trati. Při chybě v počasí MSTS padá, často i bez hlášky.
Robert Schindler napsal:
....... ale obdržel jsem hlášku "CD_Sqs_1k (uid:200551) umístění at -5682+14823:+141.2+1.5819.6 selhalo. Příliš daleko od tratě!". ....
Ta hláška může buď znamenat, že LC se na kolej nevleze, ale spíše jsi rozbalit aktivitu pro jinou verzi tratě a ta kolej, na které jsou umístěny ony vozy v této verzi tratě už není nebo je posunuta či zkrácena. Projdi si trať v AE, najdi ten LC a posuň jej či smaž.
Chlapi zdravím.
Když jsme u těch LC, jen tak pro zajímavost. Už se mi stalo, že jsem umístil LC na kolej a "trati se to nelíbilo" a ona mi soupravu po zavření editoru buďto otočila opačným směrem. Tim mi vozy přesahovaly šturc, nabo mi ji normálně hodila na kolej vedle. Jiřík má pravdu, to vypadá na nesedící LC.:D
Dan.

Mě se ještě při tvorbě aktivit nestalo, že by nějaký LC nešel dát tam, kam potřebuji. Přitom s těmito nešetřím a všechny v aktivitě potřebuji do vlaku.
Ale stane se jiná věc. Udělá se update trati, kde se posune nějaká manipulační kolej. Když pak otevřu editor aktivit, tak pak vidím LC mimo koleje nebo polovina LC zmizela za zkráceným šturcem. A myslím, že to bude Váš případ, hláška by tomu odpovídala. Ale to není věc uživatele, tohle by měl opravit autor (v editoru dát vlak zpět na koleje). Protože pokud je aktivita staršího data než verze tratě, tak je pravděpodobné, že tam může zlobit víc věcí.

Zbyněk Šemora napsal:
...Ale to není věc uživatele, tohle by měl opravit autor (v editoru dát vlak zpět na koleje)....
Když budou všichni ve všem spoléhat jen na autory, sami se nic nenaučí (akorát trpělivosti), a autoři budou zavaleni požadavky na úpravy starých verzí. Nehledě k tomu, že si řada lidí upravuje i tratě, a pak může být samo s aktivitama potíž.

Já si aktivitu projdu v AE, to pro mě není problém. Hláška o jiné verzi tratě a jiné verzi aktivity se mi objevuje při instalacích celkem pravidelně, vždy to pouze odklepnu a nikdy zatím nebyly potíže.

Zbyněk Šemora napsal:
Mě se ještě při tvorbě aktivit nestalo, že by nějaký LC nešel dát tam, kam potřebuji. Přitom s těmito nešetřím a všechny v aktivitě potřebuji do vlaku.
Ale stane se jiná věc. Udělá se update trati, kde se posune nějaká manipulační kolej. Když pak otevřu editor aktivit, tak pak vidím LC mimo koleje nebo polovina LC zmizela za zkráceným šturcem. A myslím, že to bude Váš případ, hláška by tomu odpovídala. Ale to není věc uživatele, tohle by měl opravit autor (v editoru dát vlak zpět na koleje). Protože pokud je aktivita staršího data než verze tratě, tak je pravděpodobné, že tam může zlobit víc věcí.
Ahoj Zbyňku.
Já na to taky koukal jako vyoraná myš.:D LC jsem normálně dal na kolej, uložil, a po opětovném otevření AE byla souprava na koleji vedle. Tak jsem myslel no jo už na to nevidím a soupravu jsem posunul. Save, spustím hru a chyba. Otevřu editor a to samé LC na té koleji ze které jsem ho přesunoval. Stalo se mi to zrovna teď u Opavy Olomouc, ale už i u DVK, JZD, kde LC-čka užívám hojně.
Dan

JiříkTK napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...Ale to není věc uživatele, tohle by měl opravit autor (v editoru dát vlak zpět na koleje)....
Když budou všichni ve všem spoléhat jen na autory, sami se nic nenaučí (akorát trpělivosti), a autoři budou zavaleni požadavky na úpravy starých verzí. Nehledě k tomu, že si řada lidí upravuje i tratě, a pak může být samo s aktivitama potíž.
Učit se je jedna věc, ale jakmile si každý bude sám upravovat cizí aktivity už je vše jen jeho problém a zde ve fóru se už pak nemůže na nic ptát, že mu tam zase nefunguje něco jiného. Protože co úprava jednotlivého uživatele, to nový originál, který se ve finále chová úplně jinak než původní verze. To samé platí o vlastních úpravách vozidel. Proto se to má řešit centrálně, aby každý věděl, kde najde aktuální a otestovanou funkční verzi.
Já jsem také zkoušel opravovat cizí aktivity, když jsem potrhal trasy novými kolejemi. A narazil jsem na nějaké servisy a speciální posuny, kdy opravdu nešlo zjistit, jak původní trasa vypadala. Z červené čáry například mnohdy nezjistím, jestli puntík je výhybka nebo otočný bod.
Když jsem upravoval téměř dokončenou aktivitu Den blbec, jeden důležitý traffic mi hned v úvodu zůstal stát na červené, ale nic mu v cestě nestálo. Přitom úpravy se dělaly v úplně jiné oblasti. Dokonce i traffic před vlakem hráče se mi zaseknul na vjezdu do Přelouče a také mu nic nebránilo.
Problémy se vyřešily tak, že jsem musel všechen provoz smazat a znovu vše postupně naskládat úplně stejně, jak to bylo. Pak jako by někdo mávnul kouzelným proutkem a už vše jezdilo.

Ano, jsem sice pro učení se zkoumáním jak jsou tratě či aktivity udělány. Ale s tím, že pak nemohu skuhrat, že jsem něco zprznil. Pokud se ptám na Fóru na něco autora, tak by to mělo být na autorskou verzi aktivity provozované na verzi tratě, pro kterou byla udělána a pokud možno projížděnou i se stejnou verzí Binu.
Pokud si rozbalím starší verzi aktivity do novější verze tratě či novější verzi aktivity do starší tratě, tak pokud se na trase nehnulo kolejema, tak to zpravidla funguje. Ale stačí třeba jen jedno doplněné nebo posunuté návěstidlo, a již není jisté, zda bude aktivita fungovat tak, jak to její autor zamýšlel. V těchto případech nemohu však autorům nic vyčítat natož je kritizovat.

Tak verze trati č.7 pro trať 090 je konečně venku a já sem vytvořil novou aktivitu, kterou jsem před chvílí dotestoval. Jedná se o rychlík č.780 mimořádně z Holešovic s malinkým "nemilým" zádrhelem. Odkaz dám v nejbližší době do Burzy do příšlušného fóra.

Mám pro vás další aktivitku. Tentokrát pojedete vlakem 2306 dle jízdního řádu 2005/2006. Čili nepojedete na peršingu, ale hezky na panťáku 460. Tato aktivita je věnována těm, kteří rádi vzpomínají na dobu, kdy se na obou stranách podél Labe (072 a 090) proháněly právě 460ky z DKV Ústí nad Labem. Aktivitu dám na web, hned jak se domluvím s Tygym, kvůli umístění na web, který se zabývá tratí 090 do MSTS.

Tak sem začal dělat další aktivitu. Jedná se o EC173. První část bude pro trať 090 (Praha - Děčín). Druhá část bude pro trať BP. Do čela vlaku sem nenasadil tradičně bastarda (ČD371), ale tauruse s nátěrem česka na ME 2008, který zajíždí od nového GVD až do Drážďan.
http://aktivity-msts.ic.cz/images/ec173.JPG

Tak něco k aktivitě EC 173 VINDOBONA. Aktivita je na dvě části. 1.část je pro trať 090 v úseku Děčín hlavní nádraží - Praha Holešovice. 2.část je pro trať BP v úseku Praha Holešovice - Břeclav. Kdyby se v druhé části v úseku Brno - Břeclav objevil nějaký problém, dejte mi vědět. A teď to asi nejpodstatnější. Do aktivity sem nezapojil ČD371 ani ZSSK350. Nasadil sem do čela soupravy rakouského tauruse v podání nátěru českého týmu na ME 2008. Tento model nevím jestli je samostatně k dispozici, každopádně navšivte web: http://zsoltee75.extra.hu Tam si stáhnete pack taurusů v sekci ÖBB Mozdonyok / ÖBB Loks a jednak si stáhnete ÖBB 1116 012-4 a poté ÖBB EM-Lok Pack 18 in 1 (obsahuje nátěry všech zemí na EURU 2008, kabinu a zvuky, kompatibilní s MSTS BIN 1.7 a vyšší). Kdyby nějaké nesrovnanosti, napište mi. Info o aktivitě v Burze.

Bohužel jsem se nedostal ani do Děčína. Padá mi to v tunelu před stanicí.
Zkusil jsem ještě panťák a v protisměru to před Děčínem padá taky. Takže problém asi v aktivitách nebude.
R 780 jsem jel na aktualizaci 7 a Globalem XTracks a UZK 3.18, řvalo to sice, že chybí textury, ale do Děčína jsem se proklikal.
Po upgrade na aktualizaci 8 a XTracks a UZK na 3.20 textury sice nechybí, ale padne mi to.

Tento problém se nyní řeší ve vláknu zabývajícím se přím s tratí, kde sem popsal jednoduchý návod, podle kterého mě všechno fungfuje tak jak má.

Stav prací: Začal sem dělat aktivitu vlaku typu Nex pro trať 090. Vaše práce začíná v děčínském depu, kde pak dál vás čeká posun na nákladním nádraží v Děčíně. Odtamtud pojedete jako pravidelný vlak typu Nex do Prahy s menšími zápletkami. Loko sem volil řadu 372, nejprv však sem nasadil 123, ale co mi tam v depu stál odstavený bastard, bylo mi ho tak trochu líto :-) Toť prozatím vše.

Zdar Rossi, tak mě dnes nějak ten hungaroweb nepustil ani zaregistrovat, natož něco stáhnout. Budu to muset zkusit jindy hold. Aktivitu si zajedu asi s jinou loko.
Tygy

Ahoj, zkoušel si se rgistrovat v anglickém režimu? V tom maďarském to nešlo a i mě. Ross

edit: S tou aktivitou nexáku, tak tu odkládám na pozdější opužití, jelikož ji hodlám vydat, až bude hotovo depo PJ Děčín. Nebojte, v opačném směru už pracuji na náhradě nákladního vlaku.

Dneska sem upravil starší aktivitu dopolední šichty na bobině pro novou verzi tratě. Stahovat můžete u mě na stránkách.
Ross

Zdravím, chci se zeptat, trainset k trati 090 jsou jen ty tři mašiny (162 011, 122 006 a 749 011) a ta gabina na Tygyho stránkách? Nebo je třeba k vašim aktivitám nějaký širší trainset k trati 090, který je ke stažení jinde? Děkuji za odpověď:)

Back
Nahoře