Změna barvy lokomotivy

lakitouch

Skladník
Zdarec hoši
Chcel,by som sa spýtnuť či nieje nejaká možnosť zmeny farby dakeho model abo skinu v dakom grafickom programe,mam namysli napr laminatku.
Samozrejme po uprave bych upovedomil autora oneho modelu abo skinu!!

Možnosť samozrejme je: prekonvertuj si *.ace do *bmp/*.tga a potom naspäť do *.ace. Textúry sa prevádzajú v Shapewiewer, TGAtool, ACEit.

mno BR601 dakujem za radu a aj som to vyskusal teda dostal som sa pozmenu suburu z ACE na TGA ,ale nasp5 do Ace to už neviiem dostať pretože ten program AceIt mi vypisuje hlášku "Unable to create direct 3D device." A tým som skončil a tom OS Vista
Nevie niekto či neexistuje nejaký iný program na prevod z toho TGA do Ace okrem toho AceIt programu
Dakujem

Ahoj, mám dotaz. Nechci kvůli tomu zakládat zbytečně nové vlákno.

Potřeboval bych si přejmenovat textury u 650. Našel jsem další dva skiny těchto vozidel, konkrétně 650 005 a 650 006, ale používají stále originální názvy textur 650 001 od pana Tovačovského. Bohužel jsem k mému nemilému překvapení zjistil, že nestačí zřejmě přejmenovat textury z 650001a na 650005a atd. i když je přepíšu v *.s souboru. Poraďte mi, co dělám špatně? Chci to udělat proto, abych mohl mít 650 všechny v jedné složce a každá souprava nemusela mít svojí vlastní složku.

Takže, až já vydám aktivitu, kde to mám jak si to přeje majitel, ty si to budeš muset měnit. Dodržujte prosím cestu jakou má majitel. Děkuji.

Dobře, přijdu si na to sám, ostatně jako ve značné většině případů. Jen nechápu, že s tím má někdo problém, poradit, co dělám špatně.

Přečti se readme ke skynu, hlavně tu poslední větu. Jnak pokud chceš změnu musíš přepsat defakto vše, včetně s, který si musíš rozbalit.

Ano, *.s jsem si přepsal, ale asi špatně. Mimochodem, já to nikde nepublikuji a nehodlám publikovat, je to pouze pro moji osobní potřebu. A řeknu k tomu pouze jedno, když je někdo tak nedůvtipný a zvolí takto nešikovný formát skinu, že nepřepíše originální textury, tak si tím o nic jiného neříká. Ano, nikdo mě nenutí si to stahovat a instalovat, to je vše pravda, ale měl jsem za to, že jste před x lety domlouvali nějaký ucelený manuál, jak vydávat skiny a pojmenovávat vozidla. Mimochodem, teďka se učím s 3ds maxem, žádná prdel a klobouk dolů před již vydanými modely. Celkem mě baví se to učit a učit se i chápání fungování modelů, ale touto neochotou a předstíranou důležitostí se nemůžete divit, pánové, že modeláři vymírají. Jinak zítra si na to nějakým způsobem přijdu tedy sám, chtěl jsem jen nasměrovat.

P.S. Alcapone, mám celý asi 15 GB trainset přepsaný podle svého značení, protože já potřebuji mít ve všem určitý systém. Takže když už si stahuju *.act, tak si přepíšu a nebo, a to častěji, si tvořím svoje pro sebe.

... nestačí zřejmě přejmenovat textury z 650001a na 650005a atd. i když je přepíšu v *.s souboru.
Zřejmě jsi někde udělal chybu. Pokud bys přejmenoval všechny (!) textury daného skinu a správně (!) v s souboru daného skinu změnil názvy na odkazované textury, musí to fungovat. Bohužel jsi zde neuvedl podrobnosti, takže lze jen těžko odhadnou, kde jsi udělal tu chybu.

Back
Nahoře