Mikasi
Cestující
Zdravím všechny příznivce volných jízd a trati Bratislava-Brno-Praha Zbyňka Šemory zvlášť ! 
Přiznám se, že po poslední prosincové aktualizaci už jsem se v jeho jinak skvělé trati pomalu začal ztrácet... Při výběru z desítek souborů z adresáře PATHS si člověk lehce splete Moravany s Moravičany a pak se diví, že začíná někde úplně jinde
. Zatoužil jsem proto po nějakém systému, který by mi výběr vstupů do tratě pro volné jízdy umožnil dělat jednodušeji a radostněji - nehledě na to, že desítky souborů v PATHS navíc prodlužují náběh simulátoru a člověk je za jedno odpoledne obvykle stejně všechny nepoužije. Protože jsem vhodný program nikde nenašel, musel jsem si ho zhotovit sám
. Mým cílem bylo zařídit to tak, abych si mohl na reálné mapě trati jednoduše označit pár startovacích bodů, které si momentálně přeju projet a ty pak rovnou automaticky přesunout do adresáře PATHS. Po necelých třech měsících jsem připravil aplikaci, která přesně tohle umí. Je vytvořená v Excelu a než ji dám k dispozici prostřednictvím odkazu z tohoto vlákna, potřeboval bych několik testerů, kteří ji na svém PC otestují. Ona totiž každá verze Excelu se může chovat trošku jinak, a i když jsem aplikaci vytvořil a důkladně otestoval v Excelu 2000 pod Windows XP a pak ji částečně vyzkoušel ještě v Excelu 2010 pod Windows 7, ostatní verze SW k dispozici nemám - a to je příležitost pro ty šikovné testery.
Takže vážení vážní zájemci o otestování aplikace Výběr vstupních bodů pro trať BP": ozvete se mi přes SZ a já vám pošlu odkaz, jak postupovat dál. Podmínkou účasti na testech je nainstalovaný Excel na PC a základní znalost práce se soubory na počítači - znalost programování v Excelu se nevyžaduje
!
Pro ostatní sem dávám ke stažení hlavní obrazovku aplikace, abyste měli bližší představu, "vo čom to je"...
Jinak případné dotazy pište samozřejmě sem do tohoto vlákna. Asi se k tomu nedostanu každý den, ale budu se snažit na ně odpovědět.
Milan Kaška - Mikasi
Přiznám se, že po poslední prosincové aktualizaci už jsem se v jeho jinak skvělé trati pomalu začal ztrácet... Při výběru z desítek souborů z adresáře PATHS si člověk lehce splete Moravany s Moravičany a pak se diví, že začíná někde úplně jinde
Takže vážení vážní zájemci o otestování aplikace Výběr vstupních bodů pro trať BP": ozvete se mi přes SZ a já vám pošlu odkaz, jak postupovat dál. Podmínkou účasti na testech je nainstalovaný Excel na PC a základní znalost práce se soubory na počítači - znalost programování v Excelu se nevyžaduje
Pro ostatní sem dávám ke stažení hlavní obrazovku aplikace, abyste měli bližší představu, "vo čom to je"...
Jinak případné dotazy pište samozřejmě sem do tohoto vlákna. Asi se k tomu nedostanu každý den, ale budu se snažit na ně odpovědět.
Milan Kaška - Mikasi