ZSSK_Has ( použitý v trati ZSR 169)

Prosim vas, neexistuje tahle ta verze ZSSK_Hans i pro nastaveni sprahel 30 cm ? Ten model na tom webu je nastaven jen na 80 cm a ja jedu podle norem Zbynka Semory.

Čuřil napsal:
Prosim vas, neexistuje tahle ta verze ZSSK_Hans i pro nastaveni sprahel 30 cm ? Ten model na tom webu je nastaven jen na 80 cm a ja jedu podle norem Zbynka Semory.
Tak si v engu přepiš spřáhla na 30cm 60cm.

Kadr napsal:
Čuřil napsal:

Sprostosť ako hrom. A nastavenie parametru Size si nechal kde ?

Robo napsal:
Kadr napsal:
Čuřil napsal:

Sprostosť ako hrom. A nastavenie parametru Size si nechal kde ?
No abych pravdu rekl tak tenhle vagon nemam a pouze od boku sem nahodil sprahla.

Kadr napsal:
Čuřil napsal:

Porovnaj ho s vagonom Gags,je to takmer rovnaké a nastav podľa toho *.wag a *.sd

*.wag:

Size ( 3.1m 4.2m 16.17m )
Mass ( 55.4t )
WheelRadius ( 59cm )
CentreOfGravity ( 0m 1.0m 0m )
InertiaTensor ( Box ( 3.1m 4.2m 16.17m ) )
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5E6N/m 1E7N/m )
Damping ( 1E6N/m/s 2E6N/m/s )
Break ( 1.1E8N 5E8N )
r0 ( 30cm 60cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( )
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5E6N/m 1E7N/m )
Damping ( 1E6N/m/s 2E6N/m/s )
Break ( 1.1E8N 5E8N )
r0 ( 30cm 60cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( )
Velocity ( 0.01m/s )
)

*.sd:

ESD_Bounding_Box ( -1.55 0.5 -8.085 1.55 4.2 8.085 )

Uz jsem z toho vazne nastvany, proc si musim jako obycejny laik prepisovat engy, consisty a dalsi addony abych si zahral nejakou aktivitu ? To snad nikdo nerespektuje normy na 30 cm ? Napriklad jsem si stahnul z http://duuso.demmsts.sk/vagony1.htm par modelu a kazdy model ma jinak nastavena sprahla, jak to pak ma fungovat ?

At je pan Semora jaky chce, ale je to jediny clovek,ktery chce v trainsetu udelat poradek. :idea:

Naposled editoval moderátor:
Čuřil napsal:
Uz jsem z toho vazne nastvany, proc si musim jako obycejny laik prepisovat engy, consisty a dalsi addony abych si zahral nejakou aktivitu ? To snad nikdo nerespektuje normy na 30 cm ? Napriklad jsem si stahnul z http://duuso.demmsts.sk/vagony1.htm par modelu a kazdy model ma jinak nastavena sprahla, jak to pak ma fungovat ?

At je pan Semora jaky chce, ale je to jediny clovek,ktery chce v trainsetu udelat poradek. :idea:
Jedeš jinou trať a ne trať BP. No a když tě to tak rozčiluje tak to nestahuj a nejezdi. Jezdi jenom BP a budeš mít klid.

Čuřil napsal:
Nemáš pravdu, předsedo.
Budeš se muset smířit s tím, že TBP není jediný trainset, někomu vyhovují kuple 30, jinému 80 a autoři modelů mají právo si svůj model vyrobit podle vlastních preferencí.
Čím více vozidel z různých zdrojů chceš používat, tím více se budeš muset podřizovat jejich dikci nebo se sám učit a učit a drobné odlišnosti nastavení si udělat sám.
Návodů je na tomto foru dostatek. Čím víc si přečteš, tím více se budeš nořit do tajů záludností a pak to zkusíš sám něco upravit a už tě to vtáhne a budeš třeba další ladič, skinař, modelář či stavitel.

Ad Čuřil: a co skiny na mojí stránce? pravda, jedniný problém by mohl nastat s kocoury, ale jinak je vše dle zvyklostí TBP.

Matýsek napsal:
Čuřil napsal:

Jedeš jinou trať a ne trať BP. No a když tě to tak rozčiluje tak to nestahuj a nejezdi. Jezdi jenom BP a budeš mít klid.
Tak to není pravda, protože i u BP málokterá aktivita dodržuje kompatibilitu (ale to je zodpovědnost každého autora aktivity, aby nedával odkazy na nesprávně naladěná vozidla) Kdysi mi Nebulus doporučil ze jmenovaných stránek si stáhnout dva čmeláky do DNV a musím dát za pravdu, ve stavu po stažení bez ohledu na značení byly pro jízdu v aktivitě nepoužitelné. Možná je tam už vše opraveno, nevím, to bylo na začátku roku. V každém případě by si tohle měl ohlídat každý majitel stránek.

Back
Nahoře