Sigcfg.dat

Ondras8_CZ

Cestující
Zdravím, z ničeho nic mi při načítaní jakékoli mapy vyskočí hláška:Selhalo načtení souboru sigcfg.dat . Nevíte někdo čím to může být?

Soubor sigcfg.dat je textový soubor (dá se otevřít v poznámkovém bloku), který popisuje vzhled a typ návěstidel. S ním úzce souvisí sigscr.dat, což je skript, který určuje jejich chování.
Tyto soubory má každá trať (mapa) svoje vlastní, proto nemá smysl přeinstalovávat celý MSTS. Soubor v dané tratí je v Tvém případě pravděpodobně poškozený. O kterou trať jde?.

Niektoré trate vyžadujú MSTS Bin práve kvôli korektnému správaniu sa návestidiel. Skús preinštalovať Bin a potom spustiť trať.

YoLi napsal:
Niektoré trate vyžadujú MSTS Bin práve kvôli korektnému správaniu sa návestidiel. Skús preinštalovať Bin a potom spustiť trať.

Super. teď mi to nenačítá loko potřebující bin :-((( Píše mi to nějakou chybu jednou v řádku 506, pak 403,.... atd. Takže si teď už ani nazařídim.

Ahoj,
chybu s těmito řádky to většinou píše tehdy, když není správně nainstalován MSTS BIN.
Máš před instalací BINu nainstalován MSTS Patch??

Môže byť aj to, ako vraví dvacka, ale skôr si myslím, že sa snažil prepísať jednu verziu BIN-u inou (pokiaľ len neodinštaloval...). Takže odinštalovať, v hlavnom adresári MSTS máš aj niečo ako Uninstall MSTS Bin, následne znova nainštaluješ MSTS BIN a malo by ti všetko fungovať. Ak to nevyrieši problém so sigcfg.dat, potom, ako vraví Vidlák, je súbor poškodený. No zdá sa mi nepravdepodobné, aby bol poškodený u všetkých tratí, rovnako tak aj pri pôvodných, ak si ich skúšal spustiť.

YoLi napsal:
Môže byť aj to, ako vraví dvacka, ale skôr si myslím, že sa snažil prepísať jednu verziu BIN-u inou (pokiaľ len neodinštaloval...). Takže odinštalovať, v hlavnom adresári MSTS máš aj niečo ako Uninstall MSTS Bin, následne znova nainštaluješ MSTS BIN a malo by ti všetko fungovať. Ak to nevyrieši problém so sigcfg.dat, potom, ako vraví Vidlák, je súbor poškodený. No zdá sa mi nepravdepodobné, aby bol poškodený u všetkých tratí, rovnako tak aj pri pôvodných, ak si ich skúšal spustiť.

Vyzkouším to a napíšu. Jinak zatím dík za pomoc .

Každá trať má své individuální soubory databáze návěstidel. Takže se nejedná o globální problém, pokud není chyba v základní hře MSTS. Tento problém nelze řešit tady na fóru jakoukoli radou, protože znalost souborů návěstidel je jen pro odborníky (já bych si do nich také netroufal vrtat) . Od toho je tady mistr Polák nebo mistr Deterio, kteří jsou k tomu kvalifikovaní.

Pokud to dělá všude, tak bych znovu a pořádně nainstaloval základní MSTS dle návodů, pokud mám vyšší systém než XP. Pak tam znovu přidám tratě a musí vše fungovat.

jess napsal:
YoLi napsal:

Vyzkouším to a napíšu. Jinak zatím dík za pomoc .

Tak to nepomohlo.

Které to jsou ty "všechny"??? Nepleteš si trať (mapu) s aktivitou (úlohou, scénářem). Když napíšeš, která trať to je, pak se teprve dá něco řešit.

Vidlák napsal:
Které to jsou ty "všechny"??? Nepleteš si trať (mapu) s aktivitou (úlohou, scénářem). Když napíšeš, která trať to je, pak se teprve dá něco řešit.

BP,036 i původní to dělají a nepletu .

Sigcfg.dat má každá trať svůj vlastní. Nachází se ve složce [MSTS]\routes\[trať]. BP je trať pana Šemory. Zkus ho požádat, jestli by Ti soubory sigcfg.dat a sigscr.dat neposlal mailem. Nebo kohokoliv, kdo trať BP má.
Je divné, že se sigsfg.dat poškodily u všech tratí...?

Back
Nahoře