Ladeni 750/753/754

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Mě teď čeká zácvik na 750. Když to vyjde pojedu nějaké vlaky na Domažlice. Když ne, bude to staniční myčka. Tak uvidím a pak sdělím dojmy.

Parada, diky, overim.
Spolecne se 754 chystam update i pro 753/750. Jinak kdyz popisujete konkretni situaci v MSTS, jak zde zaznelo "jedu do mirneho stoupani se zatezi x tun" (zatez je klicova informace, dejte vedet zda se jedna o hmotnost zateze ci celeho vlaku s lokomotivou), podivejte se prosim jeste na rozsirenou diagnostiku 3xF5 a zaznamenejte si konkretni stoupani, pripadne indikovany vykon a tanou silu.

Pokud totiz znam rychlost, zatez a sklon, umim dopocitat vynalozeny vykon a taznou silu.

Pak uz to snadno overime proti predpisu D2-1 a chrakteristice.

Diky za spolupraci!

ZSR

zsr: 9 vozňov + nečinný peršing nech je 450t. To je dopravná hmotnosť, čiže bez činnej mašinky. Stupák bol asi 10 promile s celkovou dľžkou približne 3 km. Na vrchole som mal 50km/h. Ak Ti to pomôže.

Dráčik napsal:
zsr: 9 vozňov + nečinný peršing nech je 450t. To je dopravná hmotnosť, čiže bez činnej mašinky. Stupák bol asi 10 promile s celkovou dľžkou približne 3 km. Na vrchole som mal 50km/h. Ak Ti to pomôže.

Ono tiež závisí od toho, čo si mal za skvost, ale pravdu povediac, nepoznám kondičku novozámockých hybridov :lol: .

V ramci ladeni teto skupiny chystam eng i pro 752.001 a 752.6. U 752.001 nevim, zda mela elektronicky protismyk (predpoklada, ze spis ano). Nevite?

O 752.6 nevim skoro nic, krome typu motoru z Cmelaka zvyseneho na 1215kW a ze nema EDB (z http://www.prototypy.cz). netusite jaky ma brzdic (BSE, BS2), zda ma elektronicke rizeni otacek, elektronicky protismyk, jaky ma typ kontroleru (kombinovany s brzdou napr.) a dalsi technicke detaily?

Diky za pomoc se shannenim informaci.

ZSR

Naposled editoval moderátor:
Dráčik: To nám ničíš mašinky na 8mom? :lol: :D
A na čom budeme behať my??? :cry:

Chcelo by to nejaké video, Robo ma nakopol...

zsr: Pomohlo by ti to?

passion: Neboj, dal som len siedmy a keď som zistil, že má menší výkon ako šiesty, tak som ani ten nedával. Ale lepší bol kolega čo bol na peršingu, vravel, aby som stopol motor, lebo ho len brzdím, aj keď tlačil, tak sme 100-nemohli dosiahnuť. :lol:

Ahoj,

v ramci pripravovaneho updatu rad 749/751 a 750/753/754 si nyni nejsem jisty, jaky kontroler ma 750 a 749.
Docetl jsem se, ze elektronicky, tzn. predpokladam, ze otacky motoru se reguluji plynule u obou a nikoliv postupne po stupnich jako u puvodnich verzi.

Diky za odpoved

ZSR

zsr napsal:
Ahoj,

v ramci pripravovaneho updatu rad 749/751 a 750/753/754 si nyni nejsem jisty, jaky kontroler ma 750 a 749.
Docetl jsem se, ze elektronicky, tzn. predpokladam, ze otacky motoru se reguluji plynule u obou a nikoliv postupne po stupnich jako u puvodnich verzi.

Diky za odpoved

ZSR
Je to skoro tak, regulace výkonu generátoru je elektronická plynulá, ale ovládání kontroleru a otáček motoru zůstalo stejné, tj. 8-stupňové.

Měl by tam pro případ poruchy zůstat i původní ovládací systém jako záložní.

Nevíte někdo, kde je dislokována tato loko 749.265-5? Má kompletně rekonstruované stanoviště s rajčáky.

tak tak. Martens má pravdu. u 751 (nebude platit u všech) je krásně slyšet jak tam hodí stupeň. mašina se jakoby zakucká a potom naskočej požadovaný otáčky. 749 jede plynule - nekucká :wink: 750 je to jasný. Jak je to u 753 nevím. Tam záleží hodně na tom. jakej to je stroj. Třebas my v meziměstí jsme pokud mě pamě´t neklame na 231 a 261 už měli taky elektronický, ale nejsem si jistej. Taktéž bych viděl, že ho má i 753 141 a 753 211 z Plzně dneska Liberec.

Dráčik napsal:
passion: Neboj, dal som len siedmy a keď som zistil, že má menší výkon ako šiesty, tak som ani ten nedával. Ale lepší bol kolega čo bol na peršingu, vravel, aby som stopol motor, lebo ho len brzdím, aj keď tlačil, tak sme 100-nemohli dosiahnuť. :lol:

Ahoj, podle doplňku bys v R měl jet 57 km/h. Jenže tys táhl ještě Peršouna, který má docela veliký odpor, takže v D2/1 s odporem U má 753 rychlost přesně 50 km/h. A pokuds to "týral" na šestý, tak je padesát docela úspěch :-)

Ahoj,

po delsim usili a za masivni spoluprace Roba, Coudy a Passiona davam do fora tyto prefinal vzorove engy pro 753/750 a 754.
Predevsim diky Passionovi, ktery na techto strojich jezdi, je vysledna charakteristika pokud mozno co nejblize realu.
Zverejnuji tyto prefinal verze, abych odchytnul pripadne nedostatky.
Prosim tedy o testovani a pripominky.
Upravil jsem i kabiny co se tyce ukazatele proudu.

Jakmile pripominky zpracuji, dam zde vedet.

Diky za spolupraci.

ZSR

http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd753v117.zip
http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd754v117.zip

Naposled editoval moderátor:
zsr: Bolo by dobré povedať, čo konkrétne si upravil v cvf. Ja len predpokladám, že a-meter, ale jeden nikdy nevie :) .

Tak vidím, že v 753.cvf sa zmenili % stupňov + polohy BS2.

Navyše polohy kontroléra v engu a cvf nesedia.

Ahoj Robo,

v cvf jsem skutecne menil jen ampermetr. Vzal jsem cvf z TBP - prosim o radu, jak nastavovavot hodnoty v cvf pro polohy, klidne to sladim. BS2 u 753 i BSE u 754 je standardni reseni v ramci TBP.
Diky

ZSR

zsr: Stupne v cvf a v engu nie je problém nastaviť, ide len o to, ktoré hodnoty možno označiť za tie správne.

Back
Nahoře