Open Rails - galerie obrázků a videí

Ukázka Spádovištního návěstidla a jeho funkce v obrázcích. Vlastní vývoj a výmysl, ale ještě dumám nad jinou variantou. Chce to ještě trochu testovat.
Test_spad_0.jpgTest_spad_1.jpgTest_spad_2.jpgTest_spad_3.jpgTest_spad_4.jpgTest_spad_5.jpg

Převýšení kopce je cca 2 metry. Souprava těchto osmi vozů se z 0km/h rychlosti rozhoupala na úctyhodných 22km/h !!!!
Z polohy Fíry se dá přepnout jedna výhybka, ale i tak se dají vozy hezky spouštět. Chce to pak doladit výšku kopce a i délku spádu, ať tak rychle nefrčí. Dojezd je fakt dlouhý, cca 600 až 700m !!!
Pro info indikátor umí písmena O,P,Z, ale dají se i jiná včetně čísel. Zatím ve variantě s červenou jako Stůj. Přepínání na modrou neumím. Zatím se dá řešit druhým návěstidlem.

Taj jsem zvědav jestli bude invaze, kdyžtak by se natočil film: "Den nezávislosti po Břeclavsku".

Tak dnes ukázka spádovištních návěstidel a jejich návěstí. Částečně jsem vyřešil i "Návěst Z", která přikazuje zpět od návěstidla a svážného pahrbku. Má svítit společně s červeným světlem nebo se zhasnutým návěstidlem.
Test_spad_10.jpg
Ještě musím doladit ale jaké vzdálenosti samotných návěstidel mají být od červených imaginárních jehlanů v editoru trati. Pokud bude stavitelský zájem o implantaci návěstidel do tratí, připravím balíček pro rozšíření návěstního systému.
Zde ještě jednou, tentokráte se soupravou vozů směrem na pahrbek.
Test_spad_11.jpg
Zde ukázka opakovacího návěstidla pro spádoviště
Test_spad_12.jpg
Na něm svítí modrá jako "Stůj".
Test_spad_13.jpg
Umí i klasický "Posun dovolen".
Test_spad_14.jpg
Zde návěst " Na svážný pahrbek postaveno" společně s návěstí "Sunout pomalu". Rychlost je max 5km/h, což se zobrazuje i na TM.
Test_spad_15.jpg
Ale uvítal bych k tomuto tématu někoho, kdo si hravě dokáže poradit s návěstními scripty. Mám v tom sám dost nejasností, beru zatím z vytvořených, dlouho vybírám tak, aby funkce byla a neměla negativní vliv na zbytek návěstní soustavy ostatních návěstidel.

Tak jsem koukal, že aktivita na úzké pro Dvojkolejku vyšla přesně před pěti lety (duben 2020) a to jen pro ORMG, takže opět neuškodí "malé" srovnání. To malé jsem napsal záměrně do úvozovek, neboť ten vzhled neskutečně pokročil, však posuďte sami...
001.jpg002.jpg003.jpg004.jpg

Určitě ne. Tohle mívali, v té době, autobusáci jako chatky na zahradách. I jako ty včelíny, jako v tomto případě. Na rok 1976 bych měl problém spíš problém s tou Š 105, co je za ním.
Ta škodovka je tam defult v trati, s tou nic neudělám. Ten rektor co přetahuje ten včelín po polňačce je na skryté koleji. Nic, tak tam dám vlek zánovní, jako babosed pro brigoše na řepné pole. :-)

Back
Nahoře