Open Rails - galerie obrázků a videí

Je až neuveritelné,kam posunuli programátori,vývojári,ladiči,kabinári a doslova experti z priemerného OR za cca 4 roky na dá sa povedať vysoko funkčný simulátor ORCZSK.Veľká vďaka od amatéra,ktorý si náramne užíva plody ich práce, Icikovi,Dodovi a ďalším, nie menej doležitým ľuďom vrátane staviteľov tratí ,modelárov a aktivitárov,ktorý majú ešte chuť pre nás,nehodnú a niekedy nevďačnú čvargu tvoriť a stále to nevzdávajú.:)

Test skinu ZSSK Siemens Vectron 193 032 od Johna Railmana.Tento model od Talianov je známy zlým mapovaním,ťažko sa na neho robia zložitejšie nátery,preto sú tam nejaké nedokonalosti a cez veľkú snahu autora sa bohužiaľ nepodarilo dotiahnuť ,čo sa týka tohoto skinu, veci do konca.

Dane, proč máš rád jen pochmurné počasí? Já jsem to v práci nenáviděl, protože sníh, špatně, mlha, špatně, déšť či vánice to také na nic. Vjíždíš do zastávky, vlak zastaví a já už v otevřeném okénku, jenomže tam končí okap a odstředivou silou voda ze střech přesně za krk. To bylo sprchování. A když v noci padaly oči, tak i svěží probuzení. Tak jsem si raději nasazoval čepici.

Zbyňku, tohle počasí řídí ORCZ. Dáš dynamické a počasí se mění. Při odjezdu z Ostravy už bylo jasno. :-)

Aktivita Sv 103140 na trati BP.
Grygov - Olomouc a posun,:

Do dvou hodin rána následného dne, ještě "kousek" cesty zbývá... :-)

Dane, omlouvám se za svoji otázku, ale neměla by být při přepravě ta parní lokomotiva "zatopená"? Nikdy jsem s párou nejezdil a ani se nepohyboval podobných klubech, tak sám nevím. Jen, když už tomu věnuješ tolik poctivé práce, aby to nakonec případně nemělo zbytečnou chybku. Aspoň na žádném obrázku jsem kouř nezahlédl.

Ne nemusí, ani by nebyla. K tomuhle jsem dostnal instrukce a zjišťoval jsem. Vlak musí mít po cestě několik technických zastávek. Kde probíhá kontrola a promazání stroje 477.0. Byla by i odebrána jedna z ojnic. Ale to simulátor neumí. A aby hráč nemusel hodinu sedět v mašině a čekat než proběhne údržba Papouška. Tak:
- Olomouc posun, střídání turnusu , (na videu).
- Dolní Lipka posun, vlak dobírá vozy pro hist. vlak.
- HK posun, změna turnusu SD130 a vlak dobírá vozy od hist. vlaku.
- Praha Malešice, zněna turnusu, vlak přebírá Sergej, s celým hist. vlajem po jízdách po okolí Prahy + tahle souprava a jede do Lužné (v aktivitě do Stodůlek).
- Tramvaj 130 přebírá pracovní vlak k výluce do Děčína Východ.

Obě zakončení aktivity si hráč projede a sanozřejmě na trati do Děčína ( z Lovosic SD 721) několik posunů, cesta i do lomu v Ústí nad Labem, taktéž na vlečku Loubí a návštěva stanice Děčín prostřední žleb.

Prostě velké seznání tratě BP. :-)

Ne. Prostě jen převoz zpět do depizitáře muzea v Lužné. Někde zkusím pohledat fotky, sice ne z Papouškem, ale obdobný vlak projíždějící Ostravou do Bohumína, den před akcí. Dokonce souprava, historické vozy a studená pára na konci vlaku, zima a sníh.

Byly by odebrány všechny ojnice. ;)
No dávať dole ojnicu z tretieho, respektíve stredného válca je peklo, nevidím dôvod prečo zatopená by mala ísť ako vlaková/príprah.. Záleží od typu, ona nemusí byť v prevádzkovom tlaku, stačí ju držať na pár baroch aby si mazala sama. Dať dole ojnice za hodinu, no neviem neviem...
Aspoň u nás na Slovensku sa veľké pary navažajú teplé...

Obraz011.jpgObraz012.jpg

Papouška s osmidveřáky Bai, jsem chtěl doplnit taky a nemám, což mne štve, asi skončily na poškozeném HOD.

Podľa všetkého ojnica visí na niečo zavesená pod vaňou. To je všetko v pohode, ale porovnaj si veľkosť 423, 434.2 pri ktorej sme aj my dávali dole ojnicu na cestu do Bratislavy. A takého Papagája alebo PětaSedmu, Zrovna na tomto videu to je pekne vidieť Návoz rušňov pre RENDEZ 2022
Nádherné video pane. Pokud by jsi měl sešiťák k tomuto vlaku, velice rád udělám věrnou aktivitu. Tahle soupravy mne fakt baví a všechny tyhle vozy máme v OR. Pokud máš více k tomuto vlaku a trase a bude se ti chtít, tak mi písnisni do SZ. Aspoň by byl námět na aktivitu dle skutečnosti.

Dalčí kousek jízdy z aktivity Sv 103140

Trochu se musím zastat Zbyňka v tom dynamickém počasí, tím, že jedu už asi po 50. aktivitu s dynamickým, kdy se jede praktický celý den a až do raních hodin, je fakt, že je celé zimní počasí strašně přemlžené. Pominu li, že dynamika musí během dne vždy vystřídat všechny druhy toho nejhnusnějšího, co příroda nabízí, tak v průměru je vždy max. viditelnost 500 - 700 metrů. Když to náhodou vystoupá nad 3000 a výš, tak maximálně na deste minut a zase viditelnost padá, když je jasno, tak je z 80% vždy viditelnost 500 metrů, kdy prakticky vidím akorát koleje. Opravdu nádherné jasné zimní počasí, s dalekou viditelností, kdy se projeví i stínování a viditelnost objektů, prakticky neexistuje, možná za těch 18 hodin do setmění, tak na 15 minut. Nechci to nijak kritizovat, mohu si udělat vlastní, ale je to škoda. Protože s dynamickým počasím, nejedu aktivitu vždy nastejno. Jenže když tam je z 80% blbá viditelnost a převážně hnusně, tak to vlastně nastejno vyjde. Poněvač z více jak poloviny aktivity nevidím objekty a jedu v bílé tmě.

Jen tak mimoděk, tohle je asi nejjasnější počasí s největší viditelností v zimě, co jsem za všechny testy viděl a aktivitu testuji a tvořím půl roku.
Takto se vyjanilo v 12:34 a ve 12:40 už letí viditelnost opět rapidně dolů a za chvíli tam bude zase mezi 700 - 500 metrů, takže zase mlha jak prase. :) Takže hezky cca 6 minut,
počasí.jpg

Back
Nahoře