Open Rails - galerie obrázků a videí

Tohle už je opravdu pěkné. Jak fotka z reálu. Dříve jsi to měl jako na přeexponovaném filmu. Hlavně světlé a bílé partie. Je dobře, že na tom makáš. Jinak mě si nevšímej, že jezdím na klasice. Protože já toho moc nenajezdím. :)

Tohle už je opravdu pěkné. Jak fotka z reálu. Dříve jsi to měl jako na přeexponovaném filmu. Hlavně světlé a bílé partie. Je dobře, že na tom makáš. Jinak mě si nevšímej, že jezdím na klasice. Protože já toho moc nenajezdím. :)
A děláš chybu předsedo. :-) Ne, vážně. Je to jedno na čem jezdíš, tvoje volba. Ale ORCZ už klasiku předběhlo o víc jak polovinu, možná bych si troufnul říct jednou tolik, co se reality týká.
- chování AI vlaků, naprosto dokonalé
- celkové podnebí, rozednívání, stmívání, vše okolo, suprovní a hlavně středoevropské
- napájení sítě, stahovačky
- a neskutečné možnosti, co se samotného hráče týká

Naprosto nesrovnatelné s klasikou. Ale jak jsem psal, každého věc. Jen se o hodně fičuryn pařani klasického OR připraví, což je škoda.

Dane, já to zkoušel od začátku i nyní tedy naposledy, když jsem projížděl dělení na česko-německé hranici. Je to parádně vychytané u těch Vectronů. Jenomže, opravdu většina trainsetu v tomto nefunguje jak má a já nemám čas nafukovací. Respektive život nejsou jenom vláčky. Vždyť i ty své tratě stavím hlavně pro obecenstvo. Také si moc nezajezdím. Tedy pro vás je lepší, za ten čas, abych stavěl tratě, modeloval okolí než abych se zabýval klonováním ladění pro ORCZSK. Myslel jsem, že na slezině bude Icik, který vysvětlí podrobnosti, dodá nějaké šablony a pak by to možná šlo. Já jsem dodnes nepochopil, proč máte ladění spřáhel na nula. To pak s těmi většinovými na 30 je nekompatibilní. A takto se přece jezdit nedá.

On pobírá i ty na 30, mně vozy pro klasiku jedou, ale je pravda, že jsem spíš dieselák, než elektriktrář. :)

To pak s těmi většinovými na 30 je nekompatibilní.
Kompatibilní to právě je. Dělal jsem na to extra ošetření, aby se právě nemuselo tisíce vozů přeladit. A brzdy jsou také na 100% funkční bez zásahu do wag. Stačí mít zatrženo v nastavení "Opravit klíčové brzdné parametry". Takže jen připojíš MSTS vůz a nic nemusíš ladit. Lokomotivy by měly být také funkční. Nebo víte o nějaké zlobilce?

Dneska jsem se byl podívat na nádraží na dráty. :) Sice ty různé kroucenky nejsem schopný napodobit, ale nedbalost (nekolmost) spojovacích lan jsem se naučil obstojně a hned implementoval do OR CZ/SK.

Zobrazit přílohu 43467
To by mě zajímalo, co může vychýlení spojovacích lan na troleji způsobit? Tedy krom toho, že technik odflákl instalaci spojovacích lan. Mě teda napadá jenom jedna další možnost. A to, že nějaká elektrika tlačila na trolej svým smetákem až moc. Zvláště pokud je to trolej s DC napětím, na tu elektriky svým smetákem tlačí víc, než na trolej s AC napětím. Ale samozřejmě je možný, že jsem se v tomhle případě (zase) spletl.

Máme mezi sebou odborníka - dráteníka (ahoj Tygy), tak sem snad nakoukne a ozve se. Já si myslím, že některé odchylky může způsobovat prostá fyzika (teplotní roztažnost látek / materiálů), jindy to může být i záměr. Uvidíme.

Ve většině případů to bude rozdílná roztažnost trolejového drátu a nosného lana. Oba "dráty" jsou většinou sice kompenzované (napínané), ale jsou to různé materiály (např. Cu vs. AlFe nebo Bz) a různé průřezy. Může být sestava i polokompenzovaná, kdy napínaný je jen trolejový drát. Potom by to zešikmení mělo mít na jedné sestavě od pevného bodu do krajů stejný sklon, nejmarkantnější vždy v okolí výměny sestav (tj. na koncích).

Pokud je to jen nějaká anomálie (není v tom systém), tak to může být šlendrián.
Za mě by spíš bylo zajímavější vidět klikatost drátu v přímé koleji.

Za mě by spíš bylo zajímavější vidět klikatost drátu v přímé koleji.
To by možná i šlo nějak vymyslet, ale vem si, že sloupy by se určitě netrefily na zlomy a vypadalo by to dost podivně. Stačí už to, jak to vypadá v oblouku (hrůza). Tohle generování má své limity a vždy bude lepší ručně postavená trolej.

Toto je prostě bombastické. Takže už nebudu muset upravovat hodnotu rádiusu aby mi světla nesvítily přes gumy atd... ?
Každý světlomet je jen jedno fyzické světlo. Takže při nejhorším opravíš jen jeden rádius. :)

Back
Nahoře