Open Rails - galerie obrázků a videí

Jasně, tvůj názor.
Psal jsem to spíše pro Icika.
Jo, jenže teď to Icik fakt vychytal. A je fakt taky pravda, jak píšeš, v které části ČR zrovna žiješ. Ale ty fotky jsem myslel pro srovnání a fakt to sedí k tomu obrázku, jak prdel na hrnec.

To máš Dane tak. Na Google fotky moc nedám. Ony se retušují nejen nosíky krasavic a faldíky na jejich zadečcích...
Z oken vidím na jednu stranu západní svahy Opičích hor (Slavkovského lesa), na druhou stranu Český les až k Bělé, Přimdu... Sleduji to 35 let a za tu dobu mám něco odpozorováno. A tím jsem se snažil i řídit u některých návrhů statického počasí z doby před cca 3 roky.
Martin má pravdu v tom, že pro každou trať (dodám - i některé úseky, zvlášť u BP, 321, ale i menší projekty) by musel být zpracován samostatný model / šablona počasí.
Opakuji - nevytváříme simulátor počasí.
Toto je zas můj názor, vycházející z reálných zkušeností.

Jj souhlasím. Ale mysí být rozeznatelná jasná obloha od mraků, když je to azuro moc tmavé, tak to pak splývá v celek. A já si rád v aktivitách dělám svoje dynamické počasí. Už jen třeba, že si najdu, jak v konkrétní den bylo.

Jen informuju, že tam už máme 12 typů oblohy, které mohou nastat. Určitě v tom nehledejte jen to, co vidíte z okna. Jednou bude obloha světlejší a podruhé zase tmavší. Není to dle ročního období. Spíš je kladen důraz na různorodost. Ale intenzita osvětlení a další věci kolem světla jsou dle ročních období.

Je to krásné, ale dovolím si rýpnutí... Vím, že děčínská (českolipská) Líza je teď mimo provoz, ale opravdu se Brňákům vyplatilo si od ní půjčovat tendr? Když mají svůj, téměř nanovo postavený? ;) Jinak je aktivita velmi pěkná. :)

Back
Nahoře