Open Rails - galerie obrázků a videí

Zde jen jeden náhled kojejiva DB Track, už tu někde diskuze byla. Ale kdo by do toho šel vymodelovat zbytek modelů, jejich přes 2000 plus výhybky pro Československé prostředí.DB_Track.jpg

... Ale kdo by do toho šel vymodelovat zbytek modelů, jejich přes 2000 plus výhybky pro Československé prostředí.
Copak o to, klasické rovné a oblouky jsou brnkačka. Nejjednodušší a nejrychlejší je vytvořit profil v DynaTrack, a pak to nabouchat z dynamické koleje. Ale výhybky - tak to už je fakt vopruz!

Zde je náhled pracovní verze - říkejme tomu pracovně třeba CZ Track. Normálně rozchodný profil sedí s DB Track, akorát místo 126 polys to má jen 48.
Nahoře 1435mm ojetá pražce dřevo, dole rezavá 750mm s hřeby.

DB_Track.jpg

Zde jen jeden náhled kojejiva DB Track, už tu někde diskuze byla. Ale kdo by do toho šel vymodelovat zbytek modelů, jejich přes 2000 plus výhybky pro Československé prostředí.Zobrazit přílohu 47645
Vždyť je vytvořených valná většina používaných kol. dílů u DB Track v různých variantách včetně výhybek. Normálně je už nějakých pár let v trati používám.

Vždyť je vytvořených valná většina používaných kol. dílů u DB Track v různých variantách včetně výhybek. Normálně je už nějakých pár let v trati používám.
Bohužel u výhybek je výběr omezený defacto na rozsah základního globalu a spousta jich chybí.

A navíc, protože se jedná o německý typ kolejí, respektive výhybek, mají výhybky německé přestavníky a signály.

V případě stavění Trati z plným xtracks, nenahradíš kompletní sortiment kolejí. A kombinace vzájemná je absolutně šílená tyto pokusy už mám dávno za sebou

V případě stavění Trati z plným xtracks, nenahradíš kompletní sortiment kolejí. A kombinace vzájemná je absolutně šílená tyto pokusy už mám dávno za sebou
1) Ono také v plném XTracks je spousta nesmyslů, které jenom zabírají místo.
2) Vzhledem k tomu, že jsou k dispozici profily pro DynaTrack, není problém si ostatní díly dodělat. ;)

Robo má na své trati ZSR 191-193 taky použitý DB Track, má tam i upravené výhybky s našimi přestavníky a nebo jde vždy použít varianta bez přestavníků a umístit je zvlášť jako u obyčejného kolejiva. Samozřejmě to má ještě několik problémů např. zimní textury u některých dílů chybí, ale vše by mělo být opravitelné ale chce to dost času. Např. předělávat na DB Track nějakou velkou trať je velmi zdlouhavé a složité, není to jen o nahrazení kolejiva, ale je nutná i úprava náspů pod kolejemi.
Screen584.jpg

Robo má na své trati ZSR 191-193 taky použitý DB Track, má tam i upravené výhybky s našimi přestavníky a nebo jde vždy použít varianta bez přestavníků a umístit je zvlášť jako u obyčejného kolejiva. Samozřejmě to má ještě několik problémů např. zimní textury u některých dílů chybí, ale vše by mělo být opravitelné ale chce to dost času. Např. předělávat na DB Track nějakou velkou trať je velmi zdlouhavé a složité, není to jen o nahrazení kolejiva, ale je nutná i úprava náspů pod kolejemi.
Ona sice zrovna tohle není ta pravá ukázky DB Track (ten model je degradován použitím jiné textury), ale každopádně máš u mně panáka, protože jsem konečně našel výhybky 3dB. Když mne navedeš ještě na 7_5d a 10d150r na dřevu, panák se změní na flašku! :cool:
Jinak o přestavníky vůbec nejde - to je to nejmenší, spíš jako o právě chybějící tvary. ;)

Já už se přes rok seru s jednou obloukovou výhybkou, kde napasovat podloží, pražce, podkladnice, atd. na sebe tak aby to sedělo, se stalo už mou noční můrou! Nutno tedy uznat, že mám i jiné povinnosti a zájmy, než sedět furt u počítače. ;)

Ona sice zrovna tohle není ta pravá ukázky DB Track (ten model je degradován použitím jiné textury), ale každopádně máš u mně panáka, protože jsem konečně našel výhybky 3dB. Když mne navedeš ještě na 7_5d a 10d150r na dřevu, panák se změní na flašku! :cool:
Jinak o přestavníky vůbec nejde - to je to nejmenší, spíš jako o právě chybějící tvary. ;)

Já už se přes rok seru s jednou obloukovou výhybkou, kde napasovat podloží, pražce, podkladnice, atd. na sebe tak aby to sedělo, se stalo už mou noční můrou! Nutno tedy uznat, že mám i jiné povinnosti a zájmy, než sedět furt u počítače. ;)
Textury jsou takové jaké mám použité ve svoji trati, aby to nevypadalo tak nově. 7_5d mám ve své trati a 10d150r je nějaká oblouková výhybka? Ta asi tedy nebude. Němci mají na stránkách DBtracku tuhle tabulku, jaké díly mají jen ty co jsou zelené. Pak ještě některé další dodělal Robo.
Screen587.jpg

Textury jsou takové jaké mám použité ve svoji trati, aby to nevypadalo tak nově. 7_5d mám ve své trati a 10d150r je nějaká oblouková výhybka? Ta asi tedy nebude. Němci mají na stránkách DBtracku tuhle tabulku, jaké díly mají. Pak ještě některé další dodělal Robo.
10d150r je jednoduchá výhybka 10° o poloměru 150m. O té tabulce vím, jen jsem nikde nenašel ty modely. Např. 3db a 7_5 v těch archivech ke stažení vůbec nejsou. ;)

EDIT: Ale ona ta 7_5 u Roba je v DB2, které má stejný profil jako DB3, takže ta půjde předělat. :)

Zřejmě dříve ke stažení byly jinak bych je ve své trati neměl, ono tam dřívě fungovalo stahování jinak a neodkazovalo na the-train.de. Takže možná tam toho chybí více. Když tak se podívej do mé trati, jestli ji máš staženou, v Globalu nebo v TRACK_B.

Zřejmě dříve ke stažení byly jinak bych je ve své trati neměl, ono tam dřívě fungovalo stahování jinak a neodkazovalo na the-train.de. Takže možná tam toho chybí více. Když tak se podívej do mé trati, jestli ji máš staženou, v Globalu nebo v TRACK_B.
Ok, díky ;)

Back
Nahoře