Open Rails - galerie obrázků a videí

Chlapi, vy máte evidentně stroj času. Jsem se dostal do minulého století asi ...
My víme mistře, že se ti to líbit nebude. :) Nicméně, ORCZ hodně textur vylepšuje, oproti tomu obrázku z SW pro MSTS, co tu @Tygy loupnul a když tam dodáš FA stínů (tenhle jej dokonce má) a podobných blbostí, vystřelí to model do vyšších sfér. A navíc, ny jsme rádi i za to ČSĎácké málo, co máme k dispozici. :)

My víme mistře, že se ti to líbit nebude. :) Nicméně, ORCZ hodně textur vylepšuje, oproti tomu obrázku z SW pro MSTS, co tu @Tygy loupnul a když tam dodáš FA stínů (tenhle jej dokonce má) a podobných blbostí, vystřelí to model do vyšších sfér. A navíc, ny jsme rádi i za to ČSĎácké málo, co máme k dispozici. :)
Tvůj optimismus by měl být nakažlivý, ale zatím není.

V to pevně doufám. :-) A pak se ta kabina použije i na jezevčíka 744.7. :-D
Pozor na pojmy! Jezevčík je 744.001 a ten má mírně odlišnou kabinu. Na 744.7/741.7 mám mobilové fotky z SDKD, ale nic moc. Chtělo by to zrdcadlovku. Jo a kdyby někdo vymodeloval 744.1, bylo by to vysoce žádané. Tuším že Ondra Janiš měl něco v šuflíku, ale moc ho zaměstnává zaměstnání...

Pozor na pojmy! Jezevčík je 744.001 a ten má mírně odlišnou kabinu. Na 744.7/741.7 mám mobilové fotky z SDKD, ale nic moc. Chtělo by to zrdcadlovku. Jo a kdyby někdo vymodeloval 744.1, bylo by to vysoce žádané. Tuším že Ondra Janiš měl něco v šuflíku, ale moc ho zaměstnává zaměstnání...
Nejsem odborník, ale věř že vím, o čem mluvím. :-)

Námět pro @Icik do ORCZ... Nedalo by se, čistě z vizuálních důvodů, ošéfovat ztmavení efektů kouře dle aktuálního "násvitu"? Takové tmavé ranní fotky a na nich svítí pára více, než lampy v okolí... ;)

Hoši, je to zajímavé, ale na compu je mám cajk a na mobilu o hodně tmavější. Tohle je nastavením GK. A prohližečů. Přímo v ORCZ a na tom compu je to luxus.

Nevím, jestli se něco nezměnilo, ale když navštívíš za jasného počasí tunel (pravda, mám vypnuté stíny), svítí všechny tyhle efekty úplně stejně, jako venku. Jestli je to schopné reagovat na stíny budov a tedy i tunelů, netuším...

Já mám vše hny detaily a všd naplno. Hoši, když otevřu kniho Toulky s párou a kojknu na fotky z rozbřesku, je to nachlup stejné.
Mně ale nejde o rozbřesk, nýbrž čistě o efekty páry a kouře, viz první obrázek tvé ukázky - na mém mobilu je vidět východ slunce za tmavým kopcem, v jehož popředí jsou vidět jen ty 2 obláčky páry z komína Ušaté. Pokud je pára ve tmě, např. v tunelu, logicky by neměla svítit. Ale to netřeba vysvětlovat. ;)

Hoši, kolik let vlastníte MSTS a pak OR?! To jsou fakt postřehy jak cyp. Nic ve zlém. :-) Od prvopočátků MSTS se ví, že barvu kouře si reguluje simulátor sám a nelze toto nijak ovlivnit. Bohužel to tak prostě bylo, je a bude. To by se asi muselo do kódu samotné hry a mohlo by se zas rozsekat spoustu dalších věcí a narovinu. Kolik nás s párou jezdí? :-) Jsem rád už za vylepšení kouře u párovek a funkcí různých "odfukú" páry, poněvač ten defultní byl hrozný.

A propo... všimli jste si třeba úplné jiné novinky, proč jsem tady ty obrázky dal, bež studium kouřových signálů? 8-)

Edit:
A ještě jddna veličina ovlivňuje kouř. A to mlha.

Ale na to, jestli si tu někdo vşimnul co je nového, zatím nic... :-)
Bamy s otevřenými přechody? ;) A ohledně těch efektů si ale myslím, že si trochu nerozumíme. :) Já se bavím o tom, že když někam venku hodíš za jasna dýmovnici, bude její dým světle šedý a nasvícený sluncem. Když ji hodíš někam do tmavé jeskyně bez přístupu světla, dým nebude svítit - bude opticky tmavý. A tím pádem...

Open Rails 2026-04-29 12-27-51.jpg

...je tohle zcela nereálná situace, kterou v žádné knížce nenajdeš. A asi to není o tom, že v reálu topič přikládá v tunelu jako o život, jinak by byl kouř bílý. ;) (To, že je součástí kouře z komína i výfuková pára, která ale v létě nebývá příliš vidět a v zimě se naopak krásně vybarví, je mi jasné již doouho. ;))

Back
Nahoře