Kutná Hora

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Bury99
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.

Bury99

Začátečník
Prosím kdo to zná:
Jak probíhá výměna lamin za další loko v K.H? Trakce se mění v půlce stanice. Je to tak že lamina dotáhne náklad do stanice na dobrždění bez zvednutého sběrače, projede na stejnosměrnou trakci a zpět na střídavou ji hážou dieselama??? Na náklad se pak najede s loko na stejnosměrný??? Předem díky za upřesnění

Ano je to tak, střídavka to protáhne přes neutrální pole na stejnosměrné a odtud jí záloha dneska 708 dříve 731, předtím 721 a ještě dříve 771 odtáhne a odrazem jí pošle zpět. A mezitím najede buď 121,122,130 a výjimečně i 163.

Klokan 35 napsal:
Ano je to tak, střídavka to protáhne přes neutrální pole na stejnosměrné a odtud jí záloha dneska 708 dříve 731, předtím 721 a ještě dříve 771 odtáhne a odrazem jí pošle zpět. A mezitím najede buď 121,122,130 a výjimečně i 163.
163 těžko, ty už crachgo nemá.

Ondra.H napsal:
Klokan 35 napsal:
163 těžko, ty už crachgo nemá.

A není to snad jedno !!!

Presne takto to funguje v ŽST Petržalka :-) je to v celku zaujímavé ale čoskoro by mali mať taurusi povolenie aj na našu trakciu.

Klokan 35 napsal:
Tak náhodou má, protože jsem dneska večer zrovna u nás v Hoře jedno viděl.
Peršing? To asi těžko, ze všech peršingů, které cargo mělo už jsou skoro dva roky esa (363 501 -530)

Někteří nepochopí, že přezdívky vozidel jsou něco co není oficiální a záleží na regionu jak se tam čemu říká, resp. kdo tam čemu říká, jestli nádražáci nebo šotouši. Ne něco co "na dráze tak je". Nebo existuje nějaký předpis o názvech hnacích vozidel :?
Spousta těch názvů jsou jen výmysly šotoušů, na dráze jsem nikdy neslyšel třeba slovo žabotlam, šlechtična, všudybylka sedma, ba ani to eso. Přezdívka peršing vznikla právě pro 363 v době výroby, pokud je mi známo.
Ono stačí zajet někam dál a zmínit se třeba, že jsem do Olomouce dojel po trati 310 pendolínem. Hned plno chytráků, že 843 je přece apollo, jinde zas rakev. M 240.0 tu taky nebyla singrovka, ale lítající balm

Zrovna to eso bych řekl, že je poměrně zaužívané i mezi nádražáky. Ale něco mi říká, že to byla původně přezdívka pro 350 (ES499.0).

U nás v Břeclavi bylo eso od začátku esem, 350 potkan a třeba laminátce nikdo neřekl jinak než šalina.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře