Nejde spustit hra

kukuda

Začátečník
Dobrý den. Hledám tu už hodinu a nic podobného jsem tu nenašel (asi neumím hledat): Mám nový notebook s OS Windows 7. Nainstaluju si MSTS a hned po instalaci kyž chci spustit hru, tak se na 5 sekund objeví černá obrazovka a potom jakobych nic nespustil. Čím to může být? Na PC s Win 7 mi hra normálně šla.

kukuda napsal:
Dobrý den. Hledám tu už hodinu a nic podobného jsem tu nenašel (asi neumím hledat): Mám nový notebook s OS Windows 7. Nainstaluju si MSTS a hned po instalaci kyž chci spustit hru, tak se na 5 sekund objeví černá obrazovka a potom jakobych nic nespustil. Čím to může být? Na PC s Win 7 mi hra normálně šla.

Nainstaluj si MSTS podle desatera z těchto stránek a musí to fungovat. Hodně zdaru!
Prolam

Vidím problém v grafickej karte, asi nestíha. Skúsil by som nainštalovať najnovšie ovládače, ak to nepomôže - tak smola ...

Ja som pustil MSTS aj na úplnej harburde starej. FPS bolo 7 :-) Keby ten notebook videl Widows 7 tak by sa z fleku posral :-)
Nemá ten notebook grafiku AMD?

Omlouvám se za pozdní odpověď,nebyl jsem doma. Grafiku mám INTEL. Ovladače nemám, zkusím, ale jiné hry mi jedou bez problému,já osobně si myslím,že to není grafikou. Nemůže to být třeba vada nějakého souboru ve hře?

Asi byly. A nemělo by to být grafikou,když mi jdou jiné hry z pozdějších let, ne? Nemohlo by v tom noťasu být něco špatně nastavené? (ale vůbec netuším co)

1. Verzia operačného Windowsu?
2. priečinok kde máš hru nainštalovanú?
3. Aké trate hráš?
4. Nastavené MSTS podľa desatora?
5. Správne zapísaný parameter zastupcu?
6. Aká verzia binu a bol správne nainštalovaný?
7. Pravé tlačítko na zástupcu -> Kompabilita -> Spustiť ako správca! máš?
8. Experimentuj s kompabilitou s iným operačným systemom aj ked je zaujímavé že ja na Win 8.1 x64 som MSTS spustil bez problémov až na ten s grafikou. Inak hra IDE! A to je písaná že MSTS Win 8.1 nepodporuje.
9. Ku všetkému mi sem hoď odkaz na screen.
10. Ak si nevieš rady napíš mi SZ. Poriešime to cez Zdielané obrazovky nejako ti to spojazdním.

Tak jsem se stavil ke kámošovi,on mi to odborně nainstaloval ze svých CD a hra se spustila spolu s blikajícími písmeny a číslicemi. Prý je to až moc nová grafická karta,tak že to mám spouštět přes OpenRails. Tam mi to jede.

reaktor napsal:
kukuda napsal:
Tak jsem se stavil ke kámošovi,on mi to odborně nainstaloval ze svých CD a hra se spustila spolu s blikajícími písmeny a číslicemi. Prý je to až moc nová grafická karta,tak že to mám spouštět přes OpenRails. Tam mi to jede.
OR je zcela jiný simulátor, úplně jiná hra s jiným jádrem. Pouze používá soubory z msts, který takto nebyl opraven a problém tak nebyl vyřešen. Nespouštíš msts "přes OR", ale spouštíš úplně něco jiného a to je samotný OR.

Dobře,tak podle toho,co jsem četl v jiném vláknu mi MSTS s touto grafickou kartou ani nepůjde.

reaktor nieje pravda. Všetky zariadenia nové ktoré pracuju so systémom UEFI tak na nich MSTS nepustíš. A je jedno či tam je W8.1 , W8 alebo W7 poprípade W XP.

reaktor napsal:
kukuda napsal:
Dobře,tak podle toho,co jsem četl v jiném vláknu mi MSTS s touto grafickou kartou ani nepůjde.
V jiném vláknu? Kde? Napsal jsi, že tam máš W7 a u těch to jde všude. Jen je potřeba někdy něco doladit.
Nešlo by to u W8 na ATI/AMD.
Co jsi udělal pro to, aby to šlo, z toho, co bylo napsáno výše? Zkusil jsi zakázat to video? Ne? Co ty ovladače? Taky ne?
Ani jsi nenapsal, co je to za střep. Tak plakej dál, když vzdáváš boj před bitvou. Nejspíše k tomu nemáš ani hlubší vztah a za měsíc to vymažeš jako většina dětiček.
MSTS prostě není pro dětičky.

V jiném vláknu: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/4438 . U Win 7 to asi všude nejede,když mi to dělá to samé. Pokud jsem dobře četl, tak to zkrátka nepůjde. Udělal jsem téměř vše,co jste napsali. Ano,video jsem zakázal ještě dřív, než jste to napsali. Nastavil jsem vše podle pana Šemory. Do biosu jsem nechtěl rýpat,bo tomu nerozumím, tak jsem zašel za kámošem,který mi hru rozchodil,spustil a objevilo se to,co je na obrázku v odkazu. Řekl,že mi to nepůjde,ukázal mi ten odkaz a stáhnul mi OpenRails,přidal trať BP a jede to bez problému. Z toho jsem pochopil, že mi tady MSTS nepůjde. Nic nechci vzdávat. Proč bych to mazal? Tohle hraju už víc, než 2 roky. Kdybych k tomu neměl "hlubší vztah" tak sem nic nepíšu. Tím "střepem myslíte co? Notebook je: HP ProBook 450 F7Z06ES,Graf.karta: Intel HD Graphics.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím pánové.. Zabte mě jestli to tu je ale potřebuju vyřešit problém a od každýho je tu trochu. Moje MSTS šlapalo bez problémů cca 5let ať sem s ním dělal cokoli. Ale teď sem čistil počítač a od tý doby MSTS ani neškytne. Nevím co sem mohl odstranit protože sem mazal akorát GOMPLAYER a pozůstatek trati BP, s tím, že budu mít jen 321 a od tý doby mám útrum. Zkoušel sem celý MSTS odinstalovat a nainstalovat znovu jen originál ale nic platný mi to není. Hru nespustím vůbec. V trainstoru mi naběhnou tratě s aktivitama ale nespustí se to a přes zástupce TS to neškytne vůbec, nedostanu se ani do editorů MSTS (vše bez hlášky). Jediný co mě napadlo a mám v podezření... zmizel mi Adobe Acrobat (ale nevím jestli to spolu souvisí).. Je v řiti něco v PC anebo je to nějaká "kravina" ve spouštění, nevíte někdo? (vše sem samozřejmě instaloval podle desatera)

Ahoj. Zrejme bych zkusil nainstalovat original Adobe Reader z MSTS, ale pokud jsi jiz instaloval MSTS, tak by jsi to mel mit nainstalovaný. Kdyztak zkus nainstalovat i nejnovejsi.
Menil jsi system?

Adobe reader stým nemá určite nič spoločného ,kedže ja mam naištalovane msts aj na prtavom Asuse a adobe reader nemam vobec nainstalovany a msts mi fachci hoci len zakladne trate a max 130 :D Ale tak tam to aj tak nehravam
Pokial viem Adobe reader služi len na zobrazenie suborov napr pdf a ten ani neponukne instalovat zakladne msts,namal si nahodou na mysli Direct tušim 8 ponuka,či???
Skor si myslim,že ešte raz šecko vymazat a nainstalovat

Já tedy nevím, ale Adobe Reader slouží ke čtení dokumentů v PDF, ale na běh žádné hry to nemůže mít vliv. Pokud tedy nepotřebuje ve hře pdf soubory načítat. MSTS jej určitě ke startu nepotřebuje.
Tohle vypadá jedině na chybu, že v adresáři není trať BP :) :) :)
Ale tohle zde už někdo řešil, že BP mu funguje a 321 ne. :) V každém případě také neporadím, protože se mi ještě nestalo, že po nainstalování MSTS by mi někdy nefungovalo, kromě win8.1, kde se MSTS graficky rozpísmenkovalo a vyřešil to až Win10.
MSTS odebrat, vyčistit registry a nainstalovat znovu, pak to musí fungovat.

No nic, díky za pomoc. Asi mám opravdu po žížalkách. Nepomáhá nic asi se mi povedlo odebrat nějaký ovladač v grafice či co. Všechno jsem smazal a nainstaloval základ z CD ale stejně prd. Jediný co stihnu přečíst je "profiled něco k tomu" a pak už se to chová jako by na ploše nebyl ani zástupce ale instalovaný je vše. Zřejmě budu muset překopat systém ale to až v budoucnu:-).

Tak chlapi problém zřejmě vyřešen:-). Po nainstalování MSTS z originálních CD se mi to stále nedařilo spustit a tak mě napadlo když ty problémy začly po odinstalování zbytku trati BP zkusit nainstalovat pouze doprovodné programy od pana Šemory jako je čeština, update kolejí atd. a co se nestalo, najednou to zatím frčí. Nevim v čem byl zakopanej pes ale důležitý je, že to fachá a můžu se vrhnout na instalace tratí..

Já to stále říkám, že bez BP MSTS bude trucovat :) :) :)
Asi to bude i tím, že do instalace dávám vše komplet, aby to fungovalo a když se trať odinstaluje, tak asi vezme vše s sebou do pryč.
Ale ona úplně stačí nějaká záloha originálu MSTS. Jen se vymění ve složce a do ní když se nainstaluje jiná trať, tak to musí fungovat.

Back
Nahoře