Diskuzní fórum XenForo

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Za minulý měsíc výpadek několikrát - někdy od rána skoro až do večera. Jestli to byla souvislá doba, nevím, nejsem zde trvale, spíš několikrát denně nahlédnu.

Tak tu máme novou verzi softwaru fóra plus novou verzi Debianu a PHP, snad už to bude fungovat.
Tak proto jsem se nemohl dneska od 18:00 dostat na tohle fórum. Skoro jsem si začínal myslet, že šlo o DDoS útok. No upřímně, DDoS útok na tohle fórum by mě vůbec nepřekvapil, protože často se tu vyskytuje jeden troll, který se imrvére naváží do Dana a neustále za to dostává ban. A protože už ho dostal po několikáté, tak se rozhodl, že tohle fórum ochromí DDoS útokem, aby se všem pomstil.

No jestli je moje teorie s DDoS útokem pravda, tak to hošan lítá v pěkným průseru. DDoS útoky jsou většinou nezákonné. Dá se to považovat za trestný čin "Neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací" (takový zákon opravdu existuje, koukněte sem pokud mi nevěříte).

V tomto smere si Admin určite vystačí aj sám. Má roky aj skúsenosti.

A myslím si že by si si do podpisu mal ešte nejaké detaily dopísať. Mohol by si to hneď používať ako životopis a motivačný list súčasne.
Tak o zkušenostech admina nepochybuju. A co máš proti mému podpisu? Ty technické parametry mých PC tam mám schválně, aby se usnadnila diagnostika chyb. Oblíbené loko jsem taky vypsal schválně, aby bylo vidět, které loko jsem si oblíbil a které v Open Rails CZ/SK používám často. 1. poznámka slouží jako upozornění, že v Open Rails nejezdím aktivity, a to z důvodů uvedených v poznámce. O té 2. poznámce uvažuji, že ji dám pryč a nahradím ji malým dodatkem u popisu parametrů mýho noťasu.

Ty technické parametry mých PC tam mám schválně, aby se usnadnila diagnostika chyb.
To jako že s nepodporovaným starým OS a hodně zastaralým počítačem pracuješ pro vývojáře? Tohle opravdu nikoho nezajímá a že máš 8 giga RAM bych se také nechlubil. Dnes je minimum 32 giga, ale i tak na staré železo ti to moc nepomůže, včetně lepší grafiky. To je jako "sypání perel sviním". Vím to podle sebe.
V práci mám dosluhující PC, není podporován W11.
i5 760 čtyřjádro Nvidia RTX 2060 super 8 GB. Před rokem jsem zvýšil RAM ze 16 na 32Gb, protože se mi moc rychle u TSRE5 zahlcovala paměť a musel jsem editor často restartovat. Ale pomohlo mi to jen trochu. I ta grafická karta je na staré sběrnici základní desky velmi poddimenzovaná.

To jako že s nepodporovaným starým OS a hodně zastaralým počítačem pracuješ pro vývojáře? Tohle opravdu nikoho nezajímá a že máš 8 giga RAM bych se také nechlubil. Dnes je minimum 32 giga, ale i tak na staré železo ti to moc nepomůže, včetně lepší grafiky. To je jako "sypání perel sviním". Vím to podle sebe.
V práci mám dosluhující PC, není podporován W11.
i5 760 čtyřjádro Nvidia RTX 2060 super 8 GB. Před rokem jsem zvýšil RAM ze 16 na 32Gb, protože se mi moc rychle u TSRE5 zahlcovala paměť a musel jsem editor často restartovat. Ale pomohlo mi to jen trochu. I ta grafická karta je na staré sběrnici základní desky velmi poddimenzovaná.
Vím, že ten noťas má už nějaké roky za sebou, ale jasně jsem v podpisu napsal, že na tom noťasu Open Rails CZ/SK hraju jen sporadicky. Normálně Open Rails CZ/SK hraju na PC, které mám v podpisu uvedené hned nahoře. Chápu že i to PC není zrovna 2x špička, ale Open Rails CZ/SK na něm funguje výborně.

Tyhle úvahy o tom, co a jak používat, jak jsou místy zavádějící - a necitelné. Každý si pořídí to, na co má, s přihlédnutím k finančním možnostem.
Jinak to vidí svobodný, který má všechny prostředky na svůj provoz. Jinak to vidí ženáč, který živí rodinu a splácí půl miliónu hypoték. Jiný názor má čerstvě rozvedený, který má fůru splátek v podstatě k ničemu a navíc ho bejvalá stará oškubala jak galskýho kohouta. Jinak to vidí člověk, odkázaný na důchod nebo invaliďák...
Prosím, neodsuzujte, neklasifikujte, neudělujte knížecí rady, neohrnujte nosánky. A popřejte svému okolí, aby jim mašinky jezdily aspoň tak dobře, jako vám, i když doma sami zrovna nemáte reprezentanta NASA. ;)

A nemohl jsem něco zdrbat v nastavení. Na tohle jsem holt jelito. Ale nic jsem neořenastavoval, alespoň vědomě. :-)

Tak prostě NE, emaily, že mám SZ mi přestaly chodit a koukal jsem do nastavení a mám zaškrtlo. Navíc nevím, proč je polovina textu v nastavení anglicky.
forum.jpg

Back
Nahoře