Diskuzní fórum XenForo

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Jasně, člověk, který dělá pro vnitro je úplně blbej. Je mi to jedno, po přenestavení modemu mi jede absolutně vše a pochybuji silně, že si tohle běžný uživatel nastaví sám, já rozhodně ne. Velmi jsem se divil, proč mi poslední týden blokovalo některé weby servery, to nebylo jen fórum, dokonce se nechtěl spojit ani s serverem pro akt. ORCZ a dělal to operátor, pokud jsi šel z jiného poskytovatele vše jelo. Asi tak... Nicméně, já tomuhle nerozumím, jen jsem koulal, jak se v tom hrabal a možná ny jsi se divil, co obsahuje tvůj nový modem, co ti operátor přidělí... :-) Ale určitě věřím člověku, co se mi víc jak 20 let stará o comp, víc, než co tady píšeš ty. Nic ve zlém. :-)

Kdyby jsi četl pořádně, co jsem k tomu psal, tak jsem psal, že v nastavení modemu je to, že tě to veksluje NA JEJICH SERVER a z něj tě to posílá dál a ješté začali upřednostňovat 6kovou adresu před 4kovou, v modemu to mají nastaveno po svém, po jejich aktualizaci, kterou ty ani neovlivníš. Nicméně je mi to úplně jedno, už mi to jede a zbytečné se tim zabývat, já IT pracovník nejsem.... Třeba příště poradíš ty, až se najde jiný uživatel, který bude mít bloklé nejen fórum, jako já. Mně to kámoš opravil a příčinu jsem napsal výš. Je zajímavé, že když jsem vznesl dotaz co se děje, tak tu neodpověděl kromé Icika a admina nikdo. Když jsem napsal o co šlo, tak to musíš komentovat a upřesňovat na pravou míru...

Nechat v té založce jen adresu: "forum.msts.cz" - bez toho "index.php"
Přesně tak. Když jsem odhlášenej a chci ručně zadat forum.msts, tak bohužel mi našeptávač sám k tomu doplňuje index.php a pak samozřejmě stránka neexistuje, jak sem dal obrázek Dan. Neřeším, není čas, tak jdu do oblíbených, najdu fórum a jsem zde. A všiml jsem si, že jsem to původně psal správně, jen tam byl navíc ten index.
oni normálně sledují, kam se člověk dívá, co stahuje, co prohlíží
To asi ne. Nebo ne jen oni. Já používám hlavně kvůli čištění smetí Avast CleanUp Premium. A ten mne upozorňuje i na sledování. Ale nejvíc mne pobaví, že se dá zjistit moje poloha. Zrovna teď mě vystopovali, že jsem v Praze. Tedy dobré klamání nepřítele. Jinak mi to našlo asi 14 dalších problémů, ale k vyřešení chtějí opět další poplatky. Tedy tě může sledovat kde kdo. Buď si připlatíš nebo jsi IT a víš co a jak.

Přesně tak. Když jsem odhlášenej a chci ručně zadat forum.msts, tak bohužel mi našeptávač sám k tomu doplňuje index.php a pak samozřejmě stránka neexistuje, jak sem dal obrázek Dan. Neřeším, není čas, tak jdu do oblíbených, najdu fórum a jsem zde. A všiml jsem si, že jsem to původně psal správně, jen tam byl navíc ten index.

To asi ne. Nebo ne jen oni. Já používám hlavně kvůli čištění smetí Avast CleanUp Premium. A ten mne upozorňuje i na sledování. Ale nejvíc mne pobaví, že se dá zjistit moje poloha. Zrovna teď mě vystopovali, že jsem v Praze. Tedy dobré klamání nepřítele. Jinak mi to našlo asi 14 dalších problémů, ale k vyřešení chtějí opět další poplatky. Tedy tě může sledovat kde kdo. Buď si připlatíš nebo jsi IT a víš co a jak.
Jo, ty špionážní aktivity jsou někdy zajímavé. Ještě když jsem chodil do práce, mě nějaký "vyhodnocovací" prográmek uvedl, že jsem dislokován někde v Německu, okolo Mnichova. Zarazilo mě to a šel jsem za ajťákama. Ti mi vysvětlili, z té lokality se přenáší signál na podnikový server, neboli do práce. Nic překvapujícího, firma měla sídlo a správní agendu v okolí Weidenu a Flossu. Dobrá - ale nejlepší ale bylo, že se mi to stalo DOMA, tedy u providera, který z Němcema údajně neměl nic společnýho. To jsem si nenápadně ověřil. Takže co? Buď domácí provider kecal nebo jsem po přihlášení a používání nějakého programu z práce byl "zaregistrován" v zahraničí. Líp si to nedokážu vysvětlit a teď už je to asi fuk.

Nějaké cookies? Mně občas doma taky vyskakují německé reklamy.
IP adresu mám chebskou, takže je krásně vidět, kde sleduji polohu podle ní.

Pánové, nešlo by zavést dočasné pravidlo, že všechny příspěvky s odkazy, nebo minimálně všechny první příspěvky nových účtů musí být schváleny administrátorem? Protože tohle jen tak neskončí.

Jenže to bude asi oříšek. Zrovna účet JanikBranik2 tu má založený účet od roku 2023, hodil dotazy k několika vláknům. A dnes vypadlo vlákno se sexuálním podtextem. Tam bude jiná potíž a fígl. To se ho nezastávám, každopádně je tam v profilu bydliště USA, jako u těch předešlých. Zbavit se těch vláken aspoň pro vlez na forum dáním ignorace profilu člena. Pak ti zmizí vlákno z "očí".

Nebo tyhle účty místo banu likvidovat a zavést registraci pomocí tel. čísla, nebo pod podmínkou doložení občanky. To by pak 30 účtů denně nezaložil... ;)

A taď mi řekni, jak podle občanky? Na elektronickou kašlu a bytostně nesnáším i aplikace, které mi akorát komplikují život. Neříkám, že třeba mapy, navigace není ok, ale při představě, že si dnes bez apky pomalu nedojdeš ani na hajzlík, mně absolutně... :-)

Prostě by se při registraci zasílala (i kdyby částečně zamáznutá) fotka občanky adminovi - aby bylo vidět třeba jméno, datum narození a foto obličeje. To by na toho trolla fungovat mohlo...

dnes bez apky pomalu nedojdeš ani na hajzlík
Ano, dnes máme na vše apku. Ty jsou dobrý sluha, ale špatný pán. Protože tě stále nutí, abys ji používal a v nejnevhodnější okamžik vyskočí zpráva "líbí se vám tato aplikace?" A to člověk poté nejraději zkusil, jak daleko s telefonem dohodí. Ale to samé otravují i prohlížeče Edge, atd "pojďte se podívat, co máme nového" :) A to by jsi od rána do večera nemohl dělat nic jiného než ležet v apkách. A do toho zazvoní telefon "Slyšíme se? Chtěl bych vám představit....." I kdybych nějakou podobnou službu potřeboval, tak bych si sám pozjišťoval a dal na doporučení fyzických lidí, ale v žádném případě ne od podobných telefonistů. Nechci skončit v Černých ovcích. :)
Není lehké v tomto světě normálně žít a nenechat se zmanipulovat.

Tohle už mi přijde, jak hecklé celé fórum, nejsem na tohle odborník, ale jak může tady někdo jen tak vyzobávat profily pod heslem? To nechápu?

Tohle už mi přijde, jak hecklé celé fórum, nejsem na tohle odborník, ale jak může tady někdo jen tak vyzobávat profily pod heslem? To nechápu?
Hacker na to má databázi a pokud tady na fórum jde zadat jakkoliv heslo a není podmínka velké plemeno, znak či číslice (nejlépe vše dohromady), tak hacker nemá moc práce s tím, heslo uhodnout. Pokud toto fórum podporuje SQL hash hesla, tak je šifrované a nikdo ho nevidí. Ani správci webu, protože je zašifrované a obsahuje jen znaky v kódu, ale ne skutečné heslo. Když to vezmu od sebe z webu a na tvou osobu, tak: Dan J. udělá registraci... dá si heslo například danj6543 a já u sebe pod kolonkou heslo uvidím: A543=gfrz:564&$56 to je ten šifrovací kód a nic z něho nevyctu. Takže tvé skutečné heslo neznám ani já.

Ještě by stálo za úvahu udělat tady to, aby uživatel dostal email, když se přihlásí někdo z jiné IP adresy. Jinak pro představu, takhle vypadá hash kódu, který vidím já, když si u mě někdo udělá registraci. Nevidím skutečné heslo, takže nevím jestli někdo má heslo třeba petrpetr nebo Petr1petr. U mě na webu fungují všechny tyto možnosti a mělo by to takhle být pravidlem všude, protože i heslo je citlivý údaj a nemělo by být veřejné. Nevím, jak to má vyřešené tohle fórum, tak to neberte tak, že někoho napadám. Jsou to jen tipy, jak to lze udělat a udělat z fóra bezpečné místo.1637.jpg1636.jpg

No ono hlavně jde o profily, které nejsou dlouho používané a uživatel už nějakou dobu na fóru nebyl. A dovolím si tvrdit, že i hesla jsou pro malé děti aby je někdo prolomil. Nevím, ale za tu dobu se mi nikde nestalo aby mne tady,v bankovnictví nebo FB někdo ukradl heslo. Je o každém jak silné heslo má.

No ono hlavně jde o profily, které nejsou dlouho používané a uživatel už nějakou dobu na fóru nebyl. A dovolím si tvrdit, že i hesla jsou pro malé děti aby je někdo prolomil. Nevím, ale za tu dobu se mi nikde nestalo aby mne tady,v bankovnictví nebo FB někdo ukradl heslo. Je o každém jak silné heslo má.
Ono těch možností, jak to zabezpečit je několik, ake je důležité si uvědomit, že piráty účtu nezajímají jen weby s downloady. Ty pro ně nejsou přínosné. Je zajímají právě fóra, sociální sítě právě proto, že je ram masa lidí najednou. To je právě pro ně orná půda. I když tady posílají link na erotický obsah, který se tváří tak, jak se tváří, ale ve skutečnosti to je jen přebal a pod ním si piráti už o Vás zjišťují, co právě potřebují.

Back
Nahoře