Diskuzní fórum XenForo

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
To není úplně pravda.
To, že vy vidíte že uživatel byl třeba přihlášený před týdnem ještě neznamená, že tam byl skutečně liadem. Mohl to být už pirát, který připravoval kód přes svůj podvod. Ono je těch možností vážně hodně. Pokud bude Stary chtít, tak mi může kontaktovat do SZ a já mu to vysvětlím.

Já vidím i IP adresy.
Já u sebe na webu vidím také IP adresy uživatelů, ale to ještě nic neznamená. Pak mě ještě napadla jedna věc. Jestli není web hacknuty přes vrstvu přihlášení. Přesně tak, jako třeba bankomat, který umí zjistit pin a číslo karty. Přesně tak, jak psal @Dan J. ale to by šli piráti prvně přes Vaší administraci, protože je to pro ně jednoduší. Zablokovat Vás jako správce a pak by tady mohli dávat odkazy úplně všude. Jak jsem psal... do Vaší administrace nevidím a proto nejde konkrétně říct, kde by mohl být problém. Ale bude to asi nová chyba, protože fórum je na světě několik let a problémy začali až nyní. Možná máte jednoduché kódování, které není proměnné. To znamená, že po každé aktualizaci serveru (na pozadí) zůstane stejný kód a ten jde jednoduše prolomit, protože se nemění. Tohle se nastavuje v tabulkách SQL aby každá změna (každý nový příspěvek, každý zásah správce atd.) změnilo kódování.

Tohle bude přesně ten problém o kterém jsem psal. Stačí nakouknout do učebnic, které mi zůstali z vysoké školy.

Únik databáze z fóra​

Pokud je fórum špatně zabezpečené:
  • SQL injection
  • hack serveru
  • starý software
Může uniknout databáze:
  • email
  • hash hesla
Pokud je hash slabý nebo bez saltu, dá se heslo rozlousknout.

Pokud se může správce podívat do SQL databáze uživatelů, tak je nejdůležitější se podívat na hash hesel.

Pokud hash vypadá takto: 5f4dcc3b5aa765d61d8327deb882cf99 znamená to, že nepoužíváte hash Salt.

Pokud vypadá takto: $2y$10$Abc... znamená to, že máte hash Salt.

Bez Salt = jednoduše prolomitelné
hash Salt = neprolomitelné :)

Dobrý den. Nelze mi z compu vložit jakýkoliv příspěvek. Fórum načítá a pak mi vuskočí chyba. Z mobilu ok. A nejde ani editace příspěvků, jen z mobilu z compu načítá a po chvíli opět chyba.

Tak musím potvrdit, že si to dělá, co chce. Dvě stránky mi to načte přes tablet a bez problémů, jen s delší odezvou, pak to najednou nejde, na lajkování to reaguje přes 30 vteřin někdy až dvě minuty, pak najednou nejde nic a vedos ověřuje, tak se připojím paralelně z mobilu, jde všechno normálně, a najednou zas nejde nic. Chová se to jak při vytáčeném připojení přes pevnou linku. Jediná zajímavost je, že pokud jsem na roamingu v zahraničí, tak není jediný problém a načítá to normálně a absolutně bez problémů,

Včera večer ve 20:00 jsem překročil Hranice ČR, takže došlo na připojení přes roaming, od té doby není jediný problém s připojením

Back
Nahoře