Chcete mě ?

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Jmenuji se Mikeš plemene "Cat de Liben" , a protože se v rodině mého pánička objevila alergie na srst, musím z domu. Proto hledám nového páníčka, který se o mě bude dobře starat. Současný páníček mi prý do mého nového domova přidá i můj oblíbený pelíšek s PC, monitorem, klávesnicí i kamarádem myšákem tak, abych mohl ihned "fungovat".

f462eca6d0c7f68a154365f9bc1e5cba.jpg

Má cena je sice vyšší (asi dva letošní průměrné platy v naší krásné zemi), ale přeci jen nejsem moc obvyklé plemeno. o_O

Páníčkovi tedy můžete poslat své nabídky na e-mail davca@iol.cz do 30.11.2014 a ten se pak nejštědřejšímu zájemci ozve. :eek:

S pozdravem

Mikeš

PS. SZ ne ne.

Naposled editoval moderátor:
A ještě něco málo informací pro ty, kdo nemají naštudováno vlákno o tvorbě pultů pro MSTS plus upřesňující drobnosti ... :)

"Váha nikdy nezjišťována - odhad 100 Kg s tím, že po demontáži prvků před přepravou apod. znatelně poklesne. Přemisťování je prací pro dva hochy.
Rozměry - délka 920 mm, největší šířka (se sloupkem s BP) 820 mm s tím, že projít zárubněmi dveří 800 mm se dá při mírném pootočení pultu a výška s monitorem cca. 1 500 mm.
Rozhraní - USB (PoKeys 56U coby emulátor klávesnice)
Kompatibilita - po přeprogramování emulátoru (zvládl jsem to i já :-) ) se vším, co pro komunikaci mezi prsty uživatele a softwarem vyžaduje klávesnici.
PC - dodaný PC a monitor je třeba považovat za "odpad", jehož cena je vzhledem k ceně samotného pultu dosti nevýrazná.:3:
HDD WD 160 GB, CPU Athlon 4800+ 2,50 GHz, RAM 2 GB tuším 800 MHz, GK ATI HD 2600XT tuším 256 MB. Myš a klávesnice bezdrát SlimStar 8000. Monitor Philips 241B LPY.
Ve spojení s pultem alespoň pro mě vše plně postačující.

Nevím, jak dalece má kdo naštudováno vlákno s informacemi o stavbě pultů, ale raději upřesním, že s PC/MSTS komunikuje volič směru, jízdní kontroler, brzdič BP a BS 2, tlačítko a pedál pískování, tlačítko píšťaly a pedál houkačky. Díky externímu nap. zdroji 5,12 a 24 V si lze osvětlit měřící přístroje a lampičku nad SJŘ. Dodáno je i "udělátko" simulující chování systému kontroly bdělosti strojvedoucího. Proto také funkční tlačítka bdělosti. Vše, co je umístěno na svislé části pultu (měřící přístroje, indikační "kontrolky" a rychloměr) funkční není. Důvodem je v současné době nemožnost získat data z PC/MSTS a potom tyto přístroje "rozhýbat".

Tak to by mohlo být asi tak vše.

David "

Teda Davide, cituji, "přemísťování je prací pro dva hochy". 100kg ? Uf. To musí být nějací Číňané provozující Sumo. :) To vidím minimálně 4 chlapové, nikoli dvou hochové. :)

Zbyňku, to chce nové brýle. 100kg to má komplet jako celek. Po demontáži prvků, jak píše David, to už je na dva hochy. ;)

Michale, to není o brýlích, ale o přemýšlení. Ta váha se neztratí, budeš to muset i tak odnést. Dakovka může vážit kolik ? 15 kilo ? Ostatní věci už jsou lehčí. Jinak tohle si může koupit jen nějaký milionář a ti co mají prachy nebývají moc manuálně technicky zruční a pochybuji, že po každém přesunu při úklidu v hale své vily vše budou demontovat a bez šance, že vše opět zprovozní. Jedině že by David proškolil jeho lokaje. :)

Zbyňku ve dvou lidech za pomoci různých udělátek jako např. rudlík se tahají těžší věci než 100 kg a to několikanásobně, tady jak koukám kdyby se udělalo pár úprav rámu samotného a osadil se odjímacími kolečkami, určitě by se to dalo zvládnout i sólo.

Když se na to jde chytře a rozumíš trochu fyzice tak to odtlačíš i sám. My jsme jednou roztlačili pomoci tyče v železárnách prázdný Eas ve dvou lidech :D

Michale, to není o brýlích, ale o přemýšlení. Ta váha se neztratí, budeš to muset i tak odnést.
To mi jako chceš říct, že postupně neodnesu čtyři pětadvacetikilové pytle cementu, protože to dohromady váží 100kg? :D

Zdravím hoši,
miliony netřeba. ;)
Nebojte, když se jakýkoli můj pult "projektoval", byl kladen velký důraz na jednoduchost demontáže ovl. prvků jako právě kontroleru, brzdičů, části s "budíky" a rychloměru. Ostatně, tak jako o tom museli přemýšlet hoši v ČKD.:)
DAKO BS2 má těch 14-16 kg a je nejtěžším prvkem. Po demontáži výše uvedeným věcí pak již opravdu bohatě postačí dva hoši se stěhovacími háky v rukou. Ty háky ale jako "volitelné" příslušenství dodat schopen nejsem.:D Vše je také samozřejmě připojováno/odpojováno pomocí řádně označených konektorů.
K ceně asi tolik, že věcí je v tom zhruba za 24 000,- Kč a více jak 250 hodin se také u PC či v dílně "sedělo". Pro případné šťouraly jen dodám, že v PC nebude nainstalován MSTS a tím ani žádné 3D modely. Za modely,kabiny a zvuky tak nikdo platit nic nebude.:cool:
Instalační 2 CD s MSTS budou dodána i s dokladem o jejich koupi.
Vše je tak třeba brát z mé strany jako "slušnost", kdy je pult nabídnut přednostně všem, kdo ví o co v MSTS jde.

David

Hoši. tato diskuse je o ničem. Když chci něco přestěhovat, tak to prostě musí jít i třeba jenom ve dvou lidech. Není to tak dávno co jsem 50ti kilové pytle cementu nosil sám a nedělalo mě to žádný problém. Vždyť i v depu, když se na lokomotivě měnila třeba vodní pumpa, tak ji tam taky musíš dostat rukama a neváží pár kilo.

Když se na to jde chytře a rozumíš trochu fyzice tak to odtlačíš i sám. My jsme jednou roztlačili pomoci tyče v železárnách prázdný Eas ve dvou lidech :D
Jasně, když si položím v obýváku koleje, tak už to bude brnkačka. :)

Já se jen musím smát, jak kvůli takové volovině se tady rozproudí diskuze. Zřejmě je mrhání časem, dávat na fórum novinky ze stavby tratí, když to téměř nikoho nezajímá. (Nulové reakce obecenstva) Ale oponovat, jaká je brnkačka odtáhnout 100kg pult po částech , to už je jiné kafe. Fórum ihned ožije :) Ještě by to chtělo abych napsal, že nemám co žrat, aby ožil i odpad :) :) Naštěstí mám a už se těším na oběd. :)
Omlouvám se Davidovi za OT. Nečekal jsem, že na tuto poznámku bude reagovat tolik lidí, jen ne ten, koho se to týká.

Omlouvat se netřeba, rád si při vaření sobotního oběda něco zajímavého počtu a textově poklábosím. ;)

Příjde mi to jen úsměvné vzhledem k tomu, že za hodinku fičím stěhovat manželčinu kolegyni a alespoň jste mi připomněli vzít s sebou ty háky.:)

A největší sranda může být i v tom, že ten pult jsem opravdu nikdy jako celek nevážil, takže může mít klidně i kilo osmdesát. I když, vlastně klidně i stodvacet.:eek:

Mějte se fajn

David

... a jedenkrát vechtr, který si samozřejmě musí přisadit nějakým nesmyslem, aby se také mohl zapojit.
Tak si napiš mé jméno 4x, ať máš statistiku upřesněnou.
A jedenkrát David Hájek, ale jedný, který měl reagovat, protože k němu byl dotaz směrován.

Jen se smějte vy, co vám je náct nebo cet. Až Vám bude sát, tak také někteří zažijete, že Vám paní doktorka zakáže tahat těžké věci. Když jsem se zeptal, tak kolik 15 kilo ? "Vy jste se zbláznil, tolik zvedat nesmíte" . Dobré ne ? Proto jsem řešil jak se vypořádat se 100kg.

Sakra tak už toho nechte! Chcete ten pult někdo nebo ne? To bylo "to oč tu běží"! Pokud ho někdo bude chtít koupit, tak se o přestěhování postará a na vaše rady a starosti se z vysoka ....

Back
Nahoře