Klávesy pro ovládání Open Rails

Ahoj,
od verze OR X2743 pomocí klávesy L rozsvítím budíky v kabině, když vjedu do tunelu. Předtím jsem rozsvítil celou kabinu a budíky byly potmě. Alespoň u mne to tak funguje.
Milan
Ve verzi X2747 mám (konkrétně u 451) v tunelu automaticky rozsvícené budíky. Klávesa L rozsvítí/zhasne kabinu.

Můžete mi prosím poradit, jak v OR (verze X3549, ale i ve starších verzích) pohnu s 810kou? Jedná se mi konkrétně o trať 321, kde se rozjedu jen asi na 10 km a víc ne. Zkoušel jsem OR se Zbyňkovým BP a tam šukafon normálně řadí a jede v pohodě.

A co takhle 810 zatopit pod kotlem. Pokud není upravený eng, musíš dát minimálně 85% vykonu.

Maďarské BZmoty, ktoré sú súčasťou maďarského trainsetu ku mape Alfold robia to isté. Ale nie vždy. Keď som išiel niekoľko aktivít, väčšinou v súprave 810+010+010+810 /neviem maďarske značenie :) /, tak ono sa to pekne pohne aj bez veľkého výkonu, ale potom keď zastavím v nejakej stanici, ktorá je v kopci, bez ohľadu nato, či smerujem do alebo z kopca, tak pri rozjazde sa svižne pohne tak do 10km/h a ďalej keď idem z kopca, pridávať to začne opäť okolo 15km/h a potom sa to už normálne plynulo rozbehne. Pri jazde do kopca to je už väčší prúser, ale občas pomôže zastaviť, urobiť skúšku brzdy a skúsiť sa pohnúť. Ak to nepomôže, tak potom skúšam aj pohnutie sa s malym vykonom a postupne pridávam. Väčšinou sa tak na treti až štvrty krat podari rozbehnuť. Ale fakt netušim prečo to robí. Možno stačí použiť skratku shift + _, neskúšal som. Viac vlakov mi robí problémy, najmä s brzdami, aj ZSSK 460 má v OR akosi čudné kompresory, ktoré strašne pomaly dobíjajú vzduch. Napríklad keď na trati 321 idem z Košíc smerom do Kysaku ako osobný vlak, tak už z Trebejova sa pohýňam s nedostatkom vzduchu, inak povedané so zabrzdenou súpravou, a ak sa dostanem pod istý tlak v brzdách, tak už ten vzduch nedobije nikdy. A rovnako to robí aj keď idú kompresory po pribrzdení a idem cez sťahovačku, vtedy sa kompresory vypnú, ale ani po opätovnom skúšaní odbrzdenia sa už nespustia, iba zvukovo. Vzduch klesne a ja sa nepohnem.

Dneska se mi u OR začalo stávat,že při stlačení Shiftu nebo Ctrl se mi hra pauzne,zkusil jsem hru kompletně odinstalovat a znovu nainstalovat,podívat se do nastavení,ale bohužel se mi problém vyřešit nepodařilo.Může mi někdo prosím pomoci?

Ahoj. Jde v OR nějak otočit lokomotivu? Když objedu soupravu, aby byl panáček (strojvedoucí) na předním stanovišti ve směru jízdy.

Shift + V by mělo být pro zrcátka :) Takže pokud je tam nastavena animace pro fíru tak ano :)

Dan psal Shift + V
On je asi problém, že je tato zkratka určena pro animaci zrcátek, ale v MSTS se to začalo dělat na přechod fíry na stanovišti. V MSTS to byla klávesa mezi levými a pravými dveřmi, ale abych řekl pravdu, už se mi ovládání v MSTS začíná vytrácet z paměti. :-)

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká klávesová zkratka pro vynulování výkonu na 0%? Např. Bastard trvá dostat z 50% výkonu na 0% asi 100x zmáčknout A. ...Děkuji

Back
Nahoře