Zahraniční vozidla do Open Rails

A ještě k tomuhle. Vše zlé je pro něco dobré, lze zbrojit historické vlaky, třeba u nějaké cisterny v nákladním nádraží.
Žádný problém i kdyby o kus dál stálo ještě auto s transportérem z uhelných skladů. Stačí k obojímu nadefinovat zbrojící bod. Málo kdo tuší, že například lokomotiva ČSD řady 313.2 u Pikka nebo ČSD řady 414.0 na VŽD mají dynamicky s měnící kupku uhlí v tendru. Tak, jak je spotřebováváno, klesá v tendru ke dnu. Voda taky, ta ale jen hmotností protože je schovaná ve vodojemu. Kdyby ORTS uměl spotřebovávat písek v pískovači, šel by i ten.

Jasně, já to ale myslel tak, že si v aktivitě libovolně postavím cisternu s vodou + uhlák, třeba Es a k vozům dle zpráv v aktivitě dojedu a po zastavení na zprávu dozbrojím, k tomu se právě hodí ta ochcávka. Blbé je, že je dozbrojeno během pár sekund. :-)

Myslel jsem, že už konečně vznikl model vozu Faccpp se šroubovkou. Kdysi jsem si tento původem ruský model upravil zamaskováním SA3 spřáhla a hadic, přidal čela s nárazníky a spřáhly z vozu Ua a "poevropštělý" Faccpp byl na světě. Jenže právě z těchto důvodů vůz dlouho fungoval výhradně v osobním trainsetu. Ven s dostal až s nastavením pro ORTS na web VŽD.
Výše vyobrazené vozy tedy žádnou novinku nepředstavují. Jsou sebrané právě z VŽD se vším všudy, mají jen nový repaint a nastavení pro OR rozcetlované do inc. souborů (s balastem již nepoužívaných parametrů MSTS, parametry výhradně určenými pro hnací vozidla - do engu a bugem, který záměrně přidávám do kódu pro pozdější identifikaci).

No budiž, od toho nastavení a občas i nedostupné modely webu mám, aby se stahovaly. Ovšem pokud jsou recyklovány jinde, byla by slušnost uvést alespoň původ.

ahoj
Chtěl jsem napravit nedostatek zápisu o autorovi vozu Faccpp do souboru readme. V archivu staženém z této stránky není žádný soubor readme s informacemi o autorovi, tedy taková situace.
https://vzd-or.eu/ke-stazeni/naklad...8nTzzTw3fWPU6DoM3cxxifFIOtC4hCiHEPAuON6UTk_fk

Záznam o vás se objeví na webových stránkách or.trainsim.pl a v archivu polských obrazů vozů Faccpp. Za celou situaci se omlouvám jménem skupiny OR Polish Depot.

Česká scéna ORTS vytváří mnoho zajímavých doplňků a využívá nové funkce ORTS. Proto vaše příslušenství používáme tak často jako součást naší spolupráce. Jsme také otevřeni používání našich řešení a doplňků. Snažíme se chránit autorská práva. Doufám, že se budeme moci navzájem podporovat a vytvářet další zajímavé přírůstky do ORTS.
S pozdravem z Polska
Koland

Les a Rj jsou s původními ReadMe, tak to je ok. A zeptali se mě, tak jsem jim tyhle dva posvětil. Kdybys viděl co se dělá v TRSku, tam se addony stahují zadarmo a pak prodávají někým jiným na tom jejich Auran tržišti.

Ne doslova, Auran DLS neslouží k přímému prodeji, kdo má registrovanou aktuální hru, stáhne si všechny objekty z DLS zdarma, nicméně nepřímo ta databáze dělá N3V (ex Auran) větší kšefty, to ano...

Pár novinek ze stránek The-Train. Rakouská motorová lokomotiva řady 2143 s 3D kabinou a plným laděním pro OR.Dále rakouská elektrická jednotka řady 4020 s 3D kabinou + ladění OR. Poslední kousek je rakouská motorová jednotka řady 5142 Blauer Blitz, která jezdila v letech 1962 - 1964 na Vindoboně. Bohužel má jen ladění OR a kabinu 2D.
OEBB 5145
OEBB 4020
OEBB 2143

Zdravím,
v ORCZ (nejnovější verze) se mi u OEBB 4020 ani v jedné z předdefinovaných souprav nezobrazuje vnitřní pohled v kabině.

Zdravím,
ve verzi OR 1.4. jsou kabiny OK. Kabiny nejdou u OBB 4020 jen v OR CZSK. OBB 5145 funguje normálně. Umí někdo, prosím, poradit ?

Back
Nahoře