Návody pro Open Rails

Nový návod k instalaci Open Rails a jeho nastavení
Inspiroval jsem se Michalovým návodem pro eso a vytvořil jsem nový návod k instalaci Open Rails a jeho nastavení.
Některé položky je potřeba doplnit, a přiznám se že ani já sám nevím co mají přesně dělat.
Pokud najdete nějakou chybu, klidně ji nahlaste.

https://docs.google.com/document/d/1zZKWfkU4ahrJPeI_5M7zSZ7YqkZZcWKVfnqZG8QksMs

Tohle je v původním návodu na stránkách Open Rails. Ale nevkládá se to do tvorby aktivity, nýbrž je to zápis přímo do tratě. Icik by měl vyjádřit, zda so OR CZ/SK nebude ignorovat. Jedná se o funkci otevírání a zavírání dveří vozidel AI. Takže tohle se hlavně týká stavitelů trati. No, možná jsem objevil "Ameriku", ale přesto sem dávám.
16.12. Automatické otevírání/zavírání dveří ve vlacích s umělou inteligencí
Funkce je vysvětlena zde .

Chcete-li přepsat výběr provedený v okně Experimentální možnosti , je nutné vložit příkazový řádek do malého integračního souboru .trk, který musí být umístěn v podsložce Openrails ve složce trasy a musí mít stejný název jako základní složka. Níže je uveden příklad takového souboru:

include ( "../Platformtest.trk" )
ORTSOpenDoorsInAITrains ( 1 )
První řádek musí být prázdný.

ORTSOpenDoorsInAITrains ( 1 ) Vynutí otevření/zavření dveří pro tuto trasu, i když není zaškrtnuta příslušná možnost v okně Experimentální možnosti.

ORTSOpenDoorsInAITrains ( 0 ) zakáže otevírání/zavírání dveří pro tuto trasu, i když je zaškrtnuta příslušná možnost v okně experimentálních možností.
Toliko k tématu tratí, aktivit a otevírání dveří. Prozatím.

Tohle je v původním návodu na stránkách Open Rails. Ale nevkládá se to do tvorby aktivity, nýbrž je to zápis přímo do tratě. Icik by měl vyjádřit, zda so OR CZ/SK nebude ignorovat. Jedná se o funkci otevírání a zavírání dveří vozidel AI. Takže tohle se hlavně týká stavitelů trati. No, možná jsem objevil "Ameriku", ale přesto sem dávám.
16.12. Automatické otevírání/zavírání dveří ve vlacích s umělou inteligencí
Funkce je vysvětlena zde .

Chcete-li přepsat výběr provedený v okně Experimentální možnosti , je nutné vložit příkazový řádek do malého integračního souboru .trk, který musí být umístěn v podsložce Openrails ve složce trasy a musí mít stejný název jako základní složka. Níže je uveden příklad takového souboru:

include ( "../Platformtest.trk" )
ORTSOpenDoorsInAITrains ( 1 )
První řádek musí být prázdný.

ORTSOpenDoorsInAITrains ( 1 ) Vynutí otevření/zavření dveří pro tuto trasu, i když není zaškrtnuta příslušná možnost v okně Experimentální možnosti.

ORTSOpenDoorsInAITrains ( 0 ) zakáže otevírání/zavírání dveří pro tuto trasu, i když je zaškrtnuta příslušná možnost v okně experimentálních možností.
Toliko k tématu tratí, aktivit a otevírání dveří. Prozatím.
Není nic jednoduššího, než si to sám vyzkoušet. Tygy sorry, ale taková pitomina. Já mám tolik funkcí, co je ve verzi 1.9 již obsažená. Jenže návody nebo manuál se mi prostě nechce dělat. :(

Upřímně se divím, že jediný Nebulus pochopil kouzlo ovládání animací, které mohu pomocí našeho kódu plně ovládat a udělat tak svět uvěřitelnější. Je škoda, že se například nesoustředíte na funkční, plně animované přejezdy. Ale snad @Jakub H. do toho pořádně šlápne a bude z toho něco pro každého. Nebo například servisy. Vymyslete, co by měly znamenat. Mohu je dát třeba jako průjezdné, bezkolizní objekty na trať a můžou tak simulovat nějaké mimořádné události.

To mi přijde daleko lepší, než se hrabat v manuálu klasického OR, který prd umí.

Hoši, dveře v aktivitách fungují perfektně, aktivitář si umí udělat to, aby se otevíraly, kde potřebuje. Pokud nechce, nezaškrtne perón a dá tam pouze WP. Hrabat se v tom a dělat úpravy v trati je naprosté riziko, že se zas někde něco podělá a bude se to půl roku vychytávat. Stačili miliardy oprav po dobách MSTS, kdy AI vlaky otevíraly vrata do šutru, do kolejiště. Tohle fakt funguje a nedoporučuji překopávat.

K servisům, v plno mých aktivitách je takových situací, viz. RegioJet. Tohle ja na fantazii aktivitářů. Vše vnucené simulátorem, akorát svazuje ruce.

Tak takhle jsem to zrovna nemyslel, spíše to bylo myšleno tak, zda má smysl to dávat jako zápis do trati v soboru .trk? Chápu, že animace otevírání dveří je pod lepší kontrolou v aktivitě samotné, jak píše Dan, otevřu dveře kdy chci a přesně kde.
Tohle jen jediný zápis do souboru .trk, kde buď AI vlak po tomto zápisu otevírá nebo naopak neotevírá dveře. V podstatě si zápis může provést jakýkoli uživatel trati bez ohledu na nastavení dané aktivity.
Tady jsem to vložil jako zajímavost. A dotaz na @Icik byl jen ve formě zkušeností s možnou či nemožnou kolizí s CZ/SK, když je tu vývoj a nastavení jiným směrem.

Co se týká animací na přejezdu, nechápu poznámku. Animace u závor je daná modelem, u výstražníků je možné mít i animaci světel. Co na tom vylepšit?
To @Icik : nenašel jsem možnost nastavení samotné distance pro vozidla Carsprawn. Nastavit jde frekvence a rychlost vozidel, ale při aktivovaném přejezdu se vozidla "zapasují" do sebe. Vizuálně to moc nelahodí. Dá se s tím něco udělat, když už jsme i u přejezdů??

Co se týká animací na přejezdu, nechápu poznámku. Animace u závor je daná modelem, u výstražníků je možné mít i animaci světel. Co na tom vylepšit?
To @Icik : nenašel jsem možnost nastavení samotné distance pro vozidla Carsprawn. Nastavit jde frekvence a rychlost vozidel, ale při aktivovaném přejezdu se vozidla "zapasují" do sebe. Vizuálně to moc nelahodí. Dá se s tím něco udělat, když už jsme i u přejezdů??
např. to že naše modely přejezdů aktuálně neumí signalizovat jak bílá tak červená světla dohromady :) např. od našeho mračouna na přejezdu svítí bílá pozitivka, jakmile se blíží vlak, tak zhasne a přejezd je po tmě :)

Není nic jednoduššího, než si to sám vyzkoušet. Tygy sorry, ale taková pitomina. Já mám tolik funkcí, co je ve verzi 1.9 již obsažená. Jenže návody nebo manuál se mi prostě nechce dělat. :(

Upřímně se divím, že jediný Nebulus pochopil kouzlo ovládání animací, které mohu pomocí našeho kódu plně ovládat a udělat tak svět uvěřitelnější. Je škoda, že se například nesoustředíte na funkční, plně animované přejezdy. Ale snad @Jakub H. do toho pořádně šlápne a bude z toho něco pro každého. Nebo například servisy. Vymyslete, co by měly znamenat. Mohu je dát třeba jako průjezdné, bezkolizní objekty na trať a můžou tak simulovat nějaké mimořádné události.

To mi přijde daleko lepší, než se hrabat v manuálu klasického OR, který prd umí.
Ty přejezdy řešíme s Mmoukou aktuálně u nás na trati. Ale, pokud to chápu dobře, bude potřeba udělat nové modely a rozdělit zvlášť světla a závory a udělat nové modely? nebo se pletu @Jakub H. ? Nejde do současných modelů přidat úpravu světel. Co jsem se díval na americké přejezdy laděné do OR, mají to právě rozděleno.

Back
Nahoře