Trať ČD 240 Jihlava - Brno

Re: Trať ČD240 Jihlava - Brno

na cztrain.com jsem už koukal, ale není to ono. Ty bardotky tam jsou foceny tak, že nejsou patrné nápisy na skříni a ani by nešlo pořádně použít nějaké odření. Spíše by to chtělo dokumentačky než traťové fotky. Někdo do Trainz udělal 749 018 tak zkusím vysomrovat fotky. 749 121 by se také nechala ještě udělat..

Ano ta je v Nymburce. Chlapi na ní dělají - výměna motoru. Prý někde vyšašili 6 funglovek 310tkových motorů. Mají v plánu je do něčeho zavázat až praksne blok nebo bude nějaká vážnější závada na spalovacím motoru. Na náhradní díly je škoda ty motory rozebírat. Kdyby to zajímalo někoho více tak Martin Nezadra by mohl vědět více ;-)

751 053 tenkrát přislíbil nafoti Honza Toman, ale oni ji nějak ve stejnou dobu odtáhli do Nmburka, takže nic :-(

Ahoj, nainstaloval jsem si trat a zmenili se mi pohledy kamery :(.. Jak to mam vratit zpet?? Nebo jake soubory mam pouzit? :( Vim,ze to nekde bylo zmineno, omlouvam se :D

selimny napsal:
Ahoj, nainstaloval jsem si trat a zmenili se mi pohledy kamery :(.. Jak to mam vratit zpet?? Nebo jake soubory mam pouzit? :( Vim,ze to nekde bylo zmineno, omlouvam se :D
/Global/camcfg.dat

Ahoj! nějak se nudím a napadlo mě udělat manipulák na této trati. Jedná se o Mn z Havl. Brodu do Jemnice v trase Moravské Budějovice -Jihlava a zpět, tedy celé obráceně, ale to je jedno. Nenašel by se někdo místní, kdo by mi mohl obětovat trošku času a ozvat se mi na "drát"? Nejlepší by bylo Skype, ale icq také zkousnu - 274 829 090. případným zájemcům děkuji.

Čouda napsal:
Ahoj! nějak se nudím a napadlo mě udělat manipulák na této trati. Jedná se o Mn z Havl. Brodu do Jemnice v trase Moravské Budějovice -Jihlava a zpět, tedy celé obráceně, ale to je jedno. Nenašel by se někdo místní, kdo by mi mohl obětovat trošku času a ozvat se mi na "drát"? Nejlepší by bylo Skype, ale icq také zkousnu - 274 829 090. případným zájemcům děkuji.
Možná by jsi mohl udělat tento manipulák, ale v době tak před 3mi lety. To začínal v Jihlavě a turnusově to bylo pro dvojče 749tek. V té době byli v Jihlavě pouze dvě 018 a 051, tak když nebyli obě k dispozicí tak jezdilo dvojče 751. V Okříškach se dvojče roztrhlo a jedna jela s Mn do M.Budějovic a druhá do Studence. Časi odjezdu byli skoro stejný jakou jsou dneska.

No tak to je paráda!!!!!!!!!!!!!!!!! Do Studence bych raději. Neměl bys "Plachtu" z tý doby prosímtě a nějaké podrobnosti k tomu, co se kam vozilo a podobně? Pokud ano, zítra bych se do toho mohl pustit (použiju 751 151 + 749 051) Jiné stroje asi nee. Sic to nebude odpovídat době, před třemi lety byla 751 151 už asi v Ostravě, ale vzhledem k nedostatku strojů.... Mno to já tedy něco udělám. Tuto mě potěšilo.

Plachty v tuto chvíli k dipozici nemám, ale co jsem odpozoroval tak příjezd do Okříšek byl po 6hod. Pak se to ještě s dvojčetem rozposunovalo a až potom se dvojče roztrhlo. Odjezd směr Studenec byl na odhlášku za Os do Třebíče (850+2x050), který odjížděl v 7hod. Zátěž byla v celém úseku jezdil spěšninovy vůz, do Krahulova vozy na obilí, do Třebíče různá zátěž,pro Vladislav vozy Es a Eas pro nakládku šrotu a do Studence prázdné vozy pro pilu a uhlí pro lokálku (Budišov u Třebíče).

Já jsem zkoušel pohledat pomůcky GVD 2004/2005 a nic jsem nenašel. Už to asi zrušil. V případě nejvyšší nouze bych kontaktoval webmastera těch současných (jestli tam má kontakt ovšem :-()

Prosím o pomoc - po aktualizaci tratě (vč. Globalu) vznikl problém. Po spuštění a načítání - cca 5 vteřin - simulátor padá a hlásí "Inicializace terénu selhala". :( Zkoušel,jsem různé dodávané trasy, různé stroje, časy, roční období...

Děkuji předem za rady.

Venny napsal:
Prosím o pomoc - po aktualizaci tratě (vč. Globalu) vznikl problém. Po spuštění a načítání - cca 5 vteřin - simulátor padá a hlásí "Inicializace terénu selhala". :( Zkoušel,jsem různé dodávané trasy, různé stroje, časy, roční období...

Děkuji předem za rady.
Skús v adresári trate otvoriť zložku ENVFILES-->ENVarchives a z tejto zložky skopíruj súbory rain.env a sun.env do zložky ENVFILES.Tiež mi to robilo, po nakopírovaní všetko OK.

3michal napsal:
Venny napsal:
Prosím o pomoc - po aktualizaci tratě (vč. Globalu) vznikl problém. ..
Skús v adresári trate otvoriť zložku ENVFILES-->ENVarchives a z tejto zložky skopíruj súbory rain.env a sun.env do zložky ENVFILES.Tiež mi to robilo, po nakopírovaní všetko OK.

Děkuji za radu. Sice mi to úplně nepomohlo, ale aspoň jsem byl nasměrován a problém se mi podařilo vyřešit.
Problém mi totiž činil TRK soubor - nevím proč. Použil jsem tedy záložní z původní verze trati, dosadil jsem názvy správných souborů s počasím a jel jsem... :)

Naposled editoval moderátor:

Ahoj, mám velkou prosbu, nevíte někdo kde stahnu Xtrack 3.18+ÚZK 3.18?
Na stránkách výrobce je pouze verze 3.19 a 3.20 a nevím jesti by tato trať na těchto Xtrackech fungovala.
Ještě bych rád poprosil o radu jak rozbalit v adresáři Activities soubory s koncovkou .apk

Všem děkuji za rady.

kolotuk napsal:
Ahoj, mám velkou prosbu, nevíte někdo kde stahnu Xtrack 3.18+ÚZK 3.18?
Na stránkách výrobce je pouze verze 3.19 a 3.20 a nevím jesti by tato trať na těchto Xtrackech fungovala.
Ještě bych rád poprosil o radu jak rozbalit v adresáři Activities soubory s koncovkou .apk

Všem děkuji za rady.
Není potřeba stahovat zvlášť Xtrack a ÚZK pro tuto trať. Je nutno stáhnout celí GLOBAL pro tuto trať: http://www.simtrains.eu/trate/jihlava-brno/GLOBAL.zip .

Díky za odpověď.
Ještě bych se rád zeptal, kde bych stáhl lokomotivy a vozy pro tuto trať.
Vyskakuje mi chybová hláška, že vozy nebyly nalezeny. (adresář TRAINS/TRAINSET)

Mno jo tak nám sem musíš napsat o které vozy a lokomotivy se jedná. Něco je u mě, něco je u Luďka a něco může být i v TBP. V nejhorším si je můžeš vyměnit za takové, které máš

Ahoj Luděk. Mám pre teba ďalšie upozornenie.
Vchádzam do Krahulova na 2.koľaj od Trebica. Predzvesť signalizuje správne "Očakávaj40", na vchode ukáže "40aVoľno",
krahulov1.jpg
na cestovom v stanici "OpakovanieOčakávaj40",
krahulov2.jpg
a odchode "40aVoľno".
krahulov3.jpg
Myslím, že keď na cestovom signalizuje "OpakovanieOčakávaj40", tak už na predchádzajúcom návestidle musí byť "očakávaj40". Takže na vchode by po správnosti malo byť "40aOčakávaj40".

S pozdravom passion :)

Ahoj, problém je že na cestovém návěstidle je nalinkované volno a s opakovací předvěsti. Vjezdové návěstidlo je taky nalinkováno jako předvěst dalšího návěstidla a to je u 2.koleje právě cestové návěstidlo. Aby to správně ukazovalo, muselo by být na cestovém návěstidle nalinkováno 40 a očekávejte 40 což je taky blbost.

Back
Nahoře