Ahoj, řešilo se, ale mně taky zapadávají starší témata.
150(1)/350: Základem je nedržet Déčko, ale odmačkávat jej. V základním ladění těchto mašin, jsou to dva stisky na jeden stupeň. Při sjíždění ze stupňů je to jeden stisk. Takže se můžeš naučit velmi rychle klapat na déčko nebo na áčko, pokud chceš najet/sjet rychleji. Pokud chceš aktivovat průběžnou brzdu, můžeš prasácky rovnou snížit brzdičem tlak v HP, výkon odpadne sám.
Elegantnější řešení ovšem je úprava engu příslušných mašin, které mi poslal Zbynda jakožto autor, a já ho s úspěchem používám. Najíždí na 1x D a při podržení A, ultrarychle sjíždí. Vynikající záležitost. Funguje ovšem jen na některé druhy ladění a kabin - obecně na nové modely. Takže Ti doporučuji hrabat se v tom až jen jestli si opravdu troufáš, případně zvládneš vrátit zpátky něco, co si rozvrtáš. Protože nejsem autorem, doporučuji Ti kontaktovat Zbyndu. Ochotně poradí a vysvětlí co změnit. Také se mi to nechce příliš moc zveřejňovat, protože to zatím není oficiální podoba engu a není radno, aby si tím své mašiny tunil kdekdo. Navíc se při jeho používání ne vždy korektně chovají ventilátory a ukazatel stupňů. Pro nás víceméně praktiky už je to ale naprostý detail. Lepší, než odmačkávat.
P.S. V reálu lze určité stupně na těchto řadách přeskakovat dle svitu signálky, případně rychle sjíždět i najíždět. Když je vhodná rychlost, lze provést i skok nula - 27, na 151 bohužel i následný přímý skok na 51. sérioparalel. (au au) Při proudech pod 300A a přeložení řídicí páky do nuly, trakční obvod odpadne naráz. Při proudech nad 300A krokuje pomalu než dosáhne 300A, při potřebě rychle sjet, lze přeložit páku krátce do polohy "B". Nastane ráz v natažené soupravě a protože mašina za tenhle úlet kopnout do zadnice neumí, udělá to kontrolor vozby.